Bøker om Paris – Les deg rundt i storbyen

Når vi ikke kan reise fysisk, kan vi likevel reise gjennom bøkenes verden. Her har jeg samlet noen tips til bøker du kan lese, og som har handling fra Paris eller som handler om Paris.

Nå finnes det utallige romaner, guider og historier – sanne og oppdiktede om Paris. Jeg har plukket ut kun et lite knippe her. Så enten du foretrekker en bok som handler om historien til  Paris, en skildring om Paris’ mange gater og bydeler eller foretrekker en god krim eller roman fra Paris’ gater – her er noen idéer til hvordan du kan reise til Paris mellom to permer.

Et par fine fortellinger fra Paris

Som så ofte når jeg er på reise, legger jeg turen innom en bokhandel eller tre. Og et av besøkene endte med at jeg kjøpte med meg en reiseskildring fra Paris, skrevet av forfatteren John Baxter. Boka heter The Most Beautiful Walk in the World, og ble utgitt i 2011. (Boka er tilgjengelig via Amazon).

En av de fineste romanene jeg har lest, er romanen Saman er ein mindre alene. Historien handler om Camille, Philibert, Franck og Paulette som av ulike årsaker møtes og blir kjent. Handlingen foregår i området rundt Eiffeltårnet og er en varm fortelling om livet og relasjoner. Noe å tenke på også i disse koronatider, da vi fortrinnsvis skal holde avstand, men ikke desto mindre stå sammen. Hennes debutbok Eg vil at nokon skal vente på meg er også en fin, liten bok med fortellinger til ettertanke, men dessverre ikke lenger tilgjengelig for salg på norsk.

Artikkelen fortsetter lenger ned

Bøker om London

Her har jeg samlet noen tips til bøker du kan lese, som har handling fra London eller som handler om London.

Bøker om London

Les artikkelen her

Bøker om New York

Her har jeg samlet noen tips til bøker du kan lese, som har handling fra New York eller som handler om New York.

Bøker om New York

Les artikkelen her

Krim og spenning fra Paris

Pierre Lemaitre er franskmannen bak Verhoeven-trilogien, med Alex, Irène og med Camille – tre bøker med overbetjent Camille Verhoeven i hovedrollen, og med Paris som bakteppe. En annen kriminalserie fra Paris handler om førstebetjent Adamsberg. Serien er ført i pennen av Fred Vargas, som er pseudonymet til arkeologen, historikeren og forfatteren Frédérique Audoin-Rouzeau. Hun har vunnet flere priser for sine bøker. Sjekk ut disse: Mannen med de blå sirklene, Varulven og Stikk av og bli borte lenge, for eksempel.

Flere boktips til Paris finner du her

For barna anbefaler jeg Bjørn Sortlands Paris-mysteriet, fra mysterie-serien.

Paris område for område

REISETIPS TIL PARIS

Når vi kan reise igjen, og om Paris da står på lista, finner du mine tips til 15 severdigheter i Paris og tips til bistroer, kaféer og restauranter i Paris

Andre relevante artikler:

Bøker om New York – Les deg rundt i storbyen

Bøker om London Les deg rundt i storbyen

Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

error: Content is protected !!