Bøker om London – Les deg rundt i storbyen

Når vi ikke kan reise fysisk, kan vi likevel reise gjennom bøkenes verden. Her har jeg samlet noen tips til bøker du kan lese, som har handling fra London eller som handler om London.

 

Nå finnes det utallige romaner, guider og historier – sanne og oppdiktede om London. Jeg har plukket ut kun et lite knippe her. Så enten du foretrekker en biografi om London, en dypløyende sakprosabok om Londons ulike bydeler eller foretrekker en god krim eller roman fra Londons gater – her er noen idéer til hvordan du kan reise til London mellom to permer.

→ Les også: Reiseopplevelser fra sofakroken

Sakprosa om London

Som alltid når jeg er i London, legger jeg turen innom en bokhandel eller tre. Og en av de besøkene endte med at jeg kjøpte med meg en tykk biografi om Storbritannias hovedstad, London, skrevet av forfatteren og historikeren Peter Ackroyd. Boka ble utgitt i 2012, så de siste Brexit-tilstander er altså ikke en del av denne biografien. (Boka er også til salgs hos Amazon).

Men skal jeg anbefale en riktig god sakprosa bok, vil jeg nok en gang trekke frem Nazneen Khan-Østrems bok London. Blant gangstere, rabbiner, oligarker, rebeller og andre ektefødte barn av det britiske imperiet, som du får kjøpt i min bokhandel på nett*. Khan-Østrem fikk knallkritikker for boka da den utkom høsten 2019 – så har du ikke lest den ennå, bør du absolutt vurdere å gjøre det nå!

→ Les også: En kjærlighetserklæring til London

Romaner og fortellinger fra London

Helt fra Zadie Smith brakdebuterte med White Teeth har hun imponert kritikere og lesere, mens hun har skildret det multikulturelle London og hvordan det er å være immigrant i storbyen. Et annet tips er den kritikerroste trilogien til Cusk: I bok to, Transitt, er handlingen lagt til London, der et samlivsbrudd har ført en nyskilt forfatter og hennes to sønner til London.

Kanskje dette er tiden for et gjensyn med Oliver Twist? Denne klassikeren fra Charles Dickens trenger neppe en nærmere introduksjon. For å sitere George Orwell:

When Dickens has once described something you see it for the rest of your life

→ Les også:I Jane Austens fotspor gjennom Bath

Krim og spenning fra London

Det finnes utallige thrillere og kriminalromaner lagt til London. Som John Le Carres En fri agent, som fikk terningkast 5 av VGs Sindre Hovdenakk. Eller hva med Himmel over London, som beskrives som «en kinesisk eske av en roman fra mesteren Håkan Nesser»? For barn anbefaler jeg Bjørn Sortlands London-mysteriet.

Du finner flere tips til bøker fra London her

Themsen London

REISETIPS TIL LONDON

Når vi kan reise igjen og om du tenker deg en tur til London da, finner du mine tips til gode frokoststeder i London her, gode hotellbarer i London her, gode restauranter i London her og fine steder å oppsøke for fin utsikt over London her

Andre relevante artikler: 

Bøker om Paris – Les deg rundt i storbyen

Bøker om New York – Les deg rundt i storbyen

 

Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

error: Content is protected !!