Byguide til Málaga gamleby

Med solkystens hovedflyplass like ved, en hyggelig gamleby, gode restauranter, koselige tapasbarer og en rekke kulturtilbud er det i grunnen rart ikke flere drar inn dit for et besøk.

Jeg har vært i Málaga gamleby for første gang, og etter kun et kort opphold vet jeg allerede: hit tar jeg nok turen igjen!

Til informasjon: Noen av artiklene på denne nettsiden inneholder affiliate-reklame. Disse er merket med *. Det betyr at om du bestiller noe gjennom disse, får Reiselykke en liten kommisjon (uten ekstra kostnad for deg, naturligvis). Disse kommisjonene er med på å dekke kostnaden ved å drifte denne siden og bidrar til flere reiseartikler for deg som leser. Takk!
→ Og det gjorde jeg jammen! Den artikkelen finner du her

En oversett turistdestinasjon

Det går en rekke direktefly til Málaga hver uke. Likevel regnes ikke Málaga som en typisk turistdestinasjon. De fleste som lander der, har nemlig andre strender i sikte.

Synd for dem! For Málaga er en ekte spansk by, uten typiske turistpreg. Menyer flest er på spansk og man merker fort at dette er en by av og med fastboende spanjoler. Likevel er turismen en av de viktigste næringene i Málaga. De har da også litt av hvert å vise til.

En av verdens eldste byer

Málaga er en moderne, men samtidig historisk, by. Den går hele 2800 år tilbake i tid, hvilket gjør Málaga til en av verdens eldste byer, med mange historiske, arkeologiske utgravninger.

Málaga har rundt 570 000 innbyggere, en velholdt gamleby og en stor havn med en rekke restauranter og barer. Dessuten finnes strender her, men disse har jeg ikke besøkt. Ettersom jeg dro hit i januar, var det byopplevelser som først og fremst sto på agendaen. Og de er det flust av.

Jeg har samlet mine beste reisetips til Málaga og Costa del Sol i denne eboka

Arabisk inspirasjon i Málaga gamleby

Bygningene i gamlebyen synes jeg bærer tydelige preg av arabisk inspirasjon – utbyggene på husene i deler av gamlebyen syntes jeg rett og slett minnet om arkitekturen i basaren i Kairo. Ikke så rart, kanskje, i og med at store deler av Andalucia har innflytelse fra araberne. Her i Málaga ble det sågar bygget et eget fort av det muslimske Hummudid dynastiet på begynnelsen av det 11. århundre.

Alcazaba de Málaga

På en høyde i gamlebyen ligger derfor et stort fort ved navn Alcazar de Málaga. En tur til toppen her, er en perfekt tur for søndagsformiddag: litt kultur og trim på en og samme tid. Går du helt til topps på Gibralfaro, får du den aller beste utsikten. Men også fra Alcazaba får du god utsikt mot havnen og det nærliggende nabolaget.

Artikkelen fortsetter under bildene

Picassos hjemby

Men Málaga er også hjembyen til selveste Pablo Picasso. Og den dag i dag kan man besøke huset han vokste opp i. Selvsagt har bysbarnet fått eget museum til å huse verdenskunsten. Det fikk jeg ikke tatt for meg denne gang. Desto mer grunn til å dra tilbake!

Museet finner du her: Museo Picasso Málaga | Palacio de Buenavista, Calle San Agustín 8

Tapasrunde i Málaga gamleby

Det jeg derimot fikk med meg, var tapasbarene. Ikke alle, selvsagt, men mange. For hvem elsker vel ikke spansk tapas? Noe av det hyggeligste jeg vet på reise i spanske byer er nemlig tapas-runder. Det å gå fra tapasbar til tapasbar. Sjekke stemningen, ta meg en pinxtos eller bestille en tapa, med et glass hvitt eller cava attåt, for så å finne veien til neste.

-> Les også: Tips til gode tapasbarer

Shopping i Málaga

Málaga har selvsagt shoppingmuligheter. Shoppinggata Marques de Lario har flest rimeligere merker, som Massimo Dutti, Intimissimi og & other stories. De som foretrekker kjøpesentre, kan ta turen til El Corte Ingles (det finnes flere), Galerias Goyas i Plaza de Uncibay 3 eller Centre Commercial Larios i Av. de la Aurora 25. For lokale markedsopplevelser, sjekk ut Mercado central Atazanas i Calle Atarazanas, 10.

Overnatting i Málaga

Men hvor skal man bo? Málaga har en rekke hoteller i flere prisklasser i og utenfor gamlebyen. Selv valgte vi å bo like ved gamlebyen, i det stilfulle design-hotellet Vincci Málaga. Med mulighet for utsikt mot havet og putemeny, er dette absolutt et hotell å anbefale.

Tips hotell i Málaga

hotell i málaga, vincci

Vincci Selección Posada del Patio * ligger i Málaga sentrum, og tilbyr takbasseng og gratis Wi-Fi. Dette 5-stjernershotellet kan også skilte med en fascinerende utstilling av historiske funn.

NH Málaga * ligger i Málagas historiske sentrum, 800 meter fra Málaga katedral og Picasso-museet, og tilbyr gratis WiFi samt gratis badstue og treningsstudio.

Parador de Málaga Gibralfaro * har en uslåelig, sentral beliggenhet ved siden av slottet i Málaga. Ligger nær strand.

Det luksuriøse Gran Hotel Miramar *ligger i en vernet 1900-tallsbygning i Málaga, 10 meter fra La Malagueta-stranden. Dette strandhotellet har et spasenter og et sesongåpent basseng.

Room Mate Valeria ligger 200 meter fra Calle Larios, og har et gårdsrom og et sesongåpent takbasseng med utsikt. Wi-Fi er kostnadsfritt over hele overnattingsstedet.

Vincci Málaga er et designerhotell som ligger ved strandpromenaden i Málaga og byr på utsikt over San Andres-stranden og Middelhavet.

Reise til Málaga

For tog, se tips til hvordan reise ut i Europa med tog her

Ellers er det direktefly til Málaga fra Norge. Skal du bare til Málaga by, trenger du ikke leiebil, men kan ta buss eller taxi t/r.

Flere reiseartikler fra Málaga
→ Allsidige Malaga og Costa del Sol
→ Málaga: samtidskunst, kulturarv og tapas!
→ Tapas i Málaga
Tips til opplevelser nær Málaga
→ Besøk Magiske Ronda
→ Vandre langs Kongeveien Caminito del Rey

REKLAME FOR EGEN UTGIVELSE

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

3 Comments
  1. har kjempelyst til å dra til málaga en gang! husker det var veldig populært å dra dit på språkreiser, men utover det ble byen sett på som litt ‘cheesy’ – en oppfatningen jeg tror har forandret seg betrakelig 🙂

  2. He, he, ja, jeg tror det inntrykket er justert de senere årene, med blant annet opprustning av gamlebyen og mange spennende nye spisesteder, blant annet. Anbefaler turen dit, ja.

error: Content is protected !!