Høydepunkter ved Big Sur langs Highway 1, California

Høydepunkter ved Big Sur langs Highway 1, California

Kjøreturen langs Highway 1 og Big Sur i særdeleshet er et eneste stort høydepunkt i seg selv. Men underveis må man ut av bilen, ta en gåtur – i blant en langt av gårde, og man må knipse et bilde eller tjue – for å forevige opplevelsen.

Her er noen av stoppene vi gjorde underveis, samt et par reisetips.

Merk: Denne artikkelen er fra 2013

Point Lobos: Etter at europeerne kom i 1769, ble dette området av Big Sur et sted for shipping av kull og whale watching.

Elefantsel Foto: Mette S. Fjeldheim
Elefantsel

Ved Sea Lion Cove og Sea Lion Rocks ligger sjøløvene og hviler seg i solen, vifter med hodet og ”rauter” ut i lufta. Lyden av dem er sterkt gjenkjennende – det er bare å følge lyden, så finner vi dem. Her leker de seg i vannet, fritt og uforstyrret av de  mange besøkende som holder avstand. Ved Punta de los Lobos Marinos står sjøsprøyten, og havet har de vakreste, mangfoldige blåtoner.

Bixby Bridge er verdens høyeste kystbro, og er et sentralt stoppested for reisende – her får man postkort-bilder av klasse med eget kamera.

McWay Falls Foto: Mette S. Fjeldheim
McWay Falls
Foto: Mette S. Fjeldheim

McWay Falls i Julia Pfeiffer Burns State Park: Fossefall rake veien ned til stranden. Overraskende lite imponerende, sett med vestnorske øyne … Vi har nok litt mer å by på av den slags i Norge.

Reisetips:

Det koster $10* å komme inn i Point Lobos, men så har man da også fritt leide til resten av nasjonalparkene langs ruta.

For en unik lunsjopplevelse, kost på deg en tur innom Post Ranch Inn. Høyt over havet nytes en treretters lunsj med blått hav og himmel så langt øyet kan se – kun avbrutt av condorens store vingespenn flyvende forbi vinduene. Ingen båter i sikte – det er for langt fra havn.

*priser kan endres over tid

IMG_6780
Big Sur. Synd det er så kaldt i havet …

Hearst Castle er et ekstravagant slott bygd av avismannen Hearst en gang på 1900-tallet. For et besøk der, må billetter bookes to uker før ankomst. Vi har således ikke besøkt slottet selv.

Like etter Post Ranch Inn finner vi Henry Miller Library. Det var her han bodde de 15 åra han oppholdt seg i Big Sur. Et alternativt sted, med bokhandel og filmlerret i hagen – i sterk kontrast til det mer eksklusive Post Ranch Inn.

Overnatting: anbefaler et av motellene langs Moonstone Beach Drive i Cambria, ikke lange kjøreturen etter Big Sur. Å avslutte en lang dags opplevelser med solnedgangen her, med hvaler som leker seg i horisonten før en køyer utslitt etter en perfekt dag fylt av naturopplevelser: hva kan slå det?

Les også: Roadtripping California: Fra San Fransisco til Orange County

Solnedgang i Cambria Foto: Mette S. Fjeldheim
Solnedgang i Cambria

PS! For flere reisetips, følg gjerne Instagram @reiselykke og på Facebook @reiselykke

Meld deg på mitt nyhetsbrev her 👇🏼


Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

2 Comments
  1. Det hørtes altså så herlig ut! Jeg gleder meg utrolig mye til å ta fatt i bilnøklene og kjøre i California. Håpere dere nyter dagene, og god tur videre! 🙂

    Sandra/reisedagboka.net

error: Content is protected !!