Big Sur highlights

Bixtby Bridge Foto: Mette S. Fjeldheim

Kjøreturen langs Highway 1 og Big Sur i særdeleshet er et eneste stort høydepunkt i seg selv. Men underveis må man ut av bilen, ta en gåtur – i blant en langt av gårde, og man må knipse et bilde eller tjue – for å forevige opplevelsen. Her er noen av stoppene vi gjorde underveis, samt et par reisetips.

Point Lobos: Etter at europeerne kom i 1769, ble dette området av Big Sur et sted for shipping av kull og whale watching.

Elefantsel Foto: Mette S. Fjeldheim

Elefantsel
Foto: Mette S. Fjeldheim

Ved Sea Lion Cove og Sea Lion Rocks ligger sjøløvene og hviler seg i solen, vifter med hodet og ”rauter” ut i lufta. Lyden av dem er sterkt gjenkjennende – det er bare å følge lyden, så finner vi dem. Her leker de seg i vannet, fritt og uforstyrret av de  mange besøkende som holder avstand. Ved Punta de los Lobos Marinos står sjøsprøyten, og havet har de vakreste, mangfoldige blåtoner.

Bixby Bridge er verdens høyeste kystbro, og er et sentralt stoppested for reisende – her får man postkort-bilder av klasse med eget kamera.

McWay Falls Foto: Mette S. Fjeldheim

McWay Falls
Foto: Mette S. Fjeldheim

McWay Falls i Julia Pfeiffer Burns State Park: Fossefall rake veien ned til stranden. Overraskende lite imponerende, sett med vestnorske øyne … Vi har nok litt mer å by på av den slags i Norge.

Reisetips:

Det koster $10 å komme inn i Point Lobos, men så har man da også fritt leide til resten av nasjonalparkene langs ruta.

For en unik lunsjopplevelse, kost på deg en tur innom Post Ranch Inn. Høyt over havet nytes en treretters lunsj med blått hav og himmel så langt øyet kan se – kun avbrutt av condorens store vingespenn flyvende forbi vinduene. Ingen båter i sikte – det er for langt fra havn.

IMG_6780

Big Sur. Synd det er så kaldt i havet …
Foto: Mette S. Fjeldheim

Hearst Castle er et ekstravagant slott bygd av avismannen Hearst en gang på 1900-tallet. For et besøk der, må billetter bookes to uker før ankomst. Vi har således ikke besøkt slottet selv.

Like etter Post Ranch Inn finner vi Henry Miller Library. Det var her han bodde de 15 åra han oppholdt seg i Big Sur. Et alternativt sted, med bokhandel og filmlerret i hagen – i sterk kontrast til det mer eksklusive Post Ranch Inn.

Overnatting: anbefaler et av motellene langs Moonstone Beach Drive i Cambria, ikke lange kjøreturen etter Big Sur. Å avslutte en lang dags opplevelser med solnedgangen her, med hvaler som leker seg i horisonten før en køyer utslitt etter en perfekt dag fylt av naturopplevelser: hva kan slå det?

Solnedgang i Cambria Foto: Mette S. Fjeldheim

Solnedgang i Cambria
Foto: Mette S. Fjeldheim

Merk: Steder og priser kan endres over tid. Reiselykke er ikke ansvarlig for tredjepartssider og kart det henvises til i artiklene. Ser du feil og mangler eller ønsker å sende inn tips? Send en e-post til post@reiselykke.com

Dette er Reiselykke | Her finner du Reiselykkes utgivelsespolicy | Om affiliate-samarbeid

2 kommentarer

  • Sandra sier:

    Det hørtes altså så herlig ut! Jeg gleder meg utrolig mye til å ta fatt i bilnøklene og kjøre i California. Håpere dere nyter dagene, og god tur videre! 🙂

    Sandra/reisedagboka.net

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.