Karibiske opplevelser på Tobago

Tenk deg vaiende palmer, strender med sandfarget melis og turkis-blått hav så langt øyet kan se. Tenk deg rum punch, reggae og BBQ – servert på ei strand ved navn No Man’s Land. Alt dette fikk vi oppleve i løpet av en dag på Tobago.

Tobago er den idylliske, fortsatt relativt uberørte karibiske øya utenfor Venezuela, perfekt for rolig strandliv og vannaktiviteter som snorkling, dykking og suping (eller også kjent som ’stand-up paddle boarding’).

pigeon point, tobago
Det var stille på stranda denne dagen i oktober

Høydepunktet på Tobago var den dagen vi dro ut til Pigeon Point for nettopp å teste balansen stående på ei fjøl i havet, etterfulgt av båttur og snorkling i Bucco Reef, bading i Nylon Pool og lunsj på ei lita øde strand. En mer idyllisk dag fylt med caribbean vibes kan jeg knapt tenke meg.

tobago, nylon pool
Dette naturbassenget ligger midt i havet, hvor bunnen er dekket av knuste koraller

Så er det også hit til Tobago trinidaderne selv drar på ferie. Men faktisk ikke så mange andre. Derfor er også øya i stor grad intakt og mer ”ekte” enn de mange andre karibiske øyer. Det henger ikke minst sammen med at cruiseskipene ikke legger til her så langt sør i Karibbien.

Tobago, Pigeon Point

Pigeon Point Heritage Park  ligger på den karibiske siden av Tobago, og er en privat drevet, lukket strand. Her koster det en liten sum for å komme inn på området. Her tilbys ulike typer servering, aktiviteter og fantastisk flotte strandområder.

tobago, pigeon point
Langstrakte strender av sandfarget melis

Vi dro umiddelbart til Stand Up Paddle Tobago for å lære oss kunsten å padle stående på et brett i sjøen. Duane forklarte oss teknikkene på land, før vi tok brett og padleårer med ut i strandkanten. Bølgene duvet svakt, og det var perfekte forhold for å prøve seg, først i knestående, dernest i stående.

Dernest tok vi turen ut til Bucco Reef i en glassbunnbåt, der vi også snorklet rundt blant koraller og vakker fisk. Vi fikk også lære mer om de skjøre korallene som lever her.

tobago, no man's land
Vi dro på båttur med glassbunnbåt

Nylon Pool er et lite naturlig basseng midt ute i havet, der knuste koraller har laget en fin-fin hvit sandbunn. Det var prinsesse Margrethe som døpte dette naturbassenget for Nylon Pool i 1962, og det sies at sanden her har foryngende kraft.

Ferden gikk dernest videre til No Man’s land, hvor vi ble tatt imot med rum punch og barbeque. Ren idyll! Og mens vi slappet av, dundret reggae musikk ut av høyttaleren på toppen av båten – med god drahjelp fra et digert aggregat.

tobago, no man's land
Idyll på No Man’s Land

Reisetips til Tobago

  • Pigeon Point Heritage Park regnes som en av de flotteste strender på Tobago. Det koster penger å komme inn.

  • Man kan dra ut til Bucco Reef og Nylon Pool med glassbunnbåt fra pieren på Pigeon Point

  • Vår dag ble organisert av Ted’s Sunshine Tours, som inkluderte lunsj på No Man’s Land. Kontaktinfo: sunshine@trinidad.net (merk: jeg vet ikke om Ted fortsatt driver på med guiding per i dag)

Les også om zip lining i regnskogen på Trinidad

Les også: Fugletitting på Trinidad og Tobago

No Man's Land, Tobago
Her la vi til med båten og spiste lunsj: BBQ og rum punch

Publisert første gang 28. oktober 2015. Gjennomgått og oppdatert i 2024

Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

2 Comments
  1. Hold da op hvor ser det godt ud:-) Man får da lyst til at sætte sig på næste fly og rejse dertil. Det er en rigtig flok video du har fået lavet. Stor ros til dig fra os. Lækkert og fristende indlæg!

  2. Hei, dere. Tusen takk for hyggelig kommentar 🙂 Så fint å høre at dere likte videoen også. Så var det riktig idylliske omgivelser, også. – Mette

error: Content is protected !!