Det storslåtte Luxortempelet

luxortempelet

I Luxor, langs østbredden av Nilen, ligger en stor arkeologisk arv fra langt mer enn 3 000 år tilbake. Enorme statuer, digre søyler og en lang allé av sfinxer er bare noe av det som møter deg der. 

Luxor Tempel, Egypt

Vel var vi trøtte da vi sto opp tidlig i går morgen for å besøke Luxor tempel. Men for en opplevelse!

Sola var nesten nettopp stått opp, akkurat som oss. Likevel steikte den allerede hardt fra skyfri blå himmel. Mens guiden fortalte historien bak byggverket, pekte på risninger i steinen og forklarte hvordan tempelet har vært tilholdssted for kristendommen, islam og gammel egyptisk tro, søkte vi nordboere mot de lange skyggene fra søylene.

Vi vandret i en flokk som ble mer og mer glissen. Sakte, sakte, ble deltakerne spredd utover i tempel-området i dét fotolysten stadig mer tok overhånd. Mulighetene for å oppdage stedet på egenhånd, anleningen til å finne unike motiver, studere detaljer i de gamle ruinene, og møte menneskene som jobbet med å restaurerere tempelområdet ble for fristende.

Jeg lette meg frem til kriker og kroker, skygger og lysbrytninger. Og jeg fikk møte mennesker om bare var der. Dette er bare noe av det jeg knipset.

Luxor Tempel Egypt

En høyst fotogen kar som villig stilte opp for fotografering. Jeg møtte flere. Mer om det senere.

Om tempelet

Luxortempelet antas å gå helt tilbake til 1500 til 1300 f.kr., og var sannsynligvis påbegynt av Ramses II. Tempelet var gudenes bolig og et sted for offergaver og ritualer. Luxortempelet ligger på østbredden av Nilen ved det som i dag heter nettopp Luxor (tidligere Theben).

Egyptian Tourism Authority inviterte Reiselykke med på pressetur. Reise og opphold er dekket av dem og ingen føringer er lagt.

Vinklinger/meninger/anbefalinger, samt tekst og foto er som alltid ved Reiselykke 

Merk: Steder og priser kan endres over tid. Reiselykke er ikke ansvarlig for tredjepartssider og kart det henvises til i artiklene. Ser du feil og mangler eller ønsker å sende inn tips? Send en e-post til post@reiselykke.com

Dette er Reiselykke | Her finner du Reiselykkes utgivelsespolicy | Om affiliate-samarbeid

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.