Norges beste reiseblogger

I januar 2017 ble Reiselykke kåret til Norges beste reiseblogg under Reiselivsmessen i Oslo. Juryen besto av Dagbladet Reise, Travel News, Jannecke Weeden fra TV3 og Reis med barn, samt norske lesere. Reiselykke vant i begge avstemminger.

Det var mer enn heder og ære som vanket til vinneren, men aller størst varmet ordene fra juryen.

Juryens begrunnelse:

Bloggen har stor variasjon, er brukervennlig og oversiktlig inndelt. Den har helt nydelige bilder og designen er inspirerende og fresh. Bloggen har en personlig touch, uten at den oppleves som navlebeskuende. Og – kanskje viktigst av alt; den vekker reiselysten

Det er første gang en slik kåring foregår i Norge, der en uavhengig part som Reiselivsmessen setter sammen en fagjury bestående av flere aktører.

→ Les takketale og se bilder fra da Reiselykke ble kåret Norges beste reiseblogg her

Reiselykke kåret Norges beste reiseblogger


Andre kåringer

Tidligere har det vært kåringer i regi søkemotorer som Supersaver Travel Blog Awards (Reiselykke ble finalist i 2013) og Travelmarket i 2016. Her ble Reiselykke sølvvinner. Dette innlegget ble opprinnelig skrevet i den anledning, og senere oppdatert med siste info om kåringen på Reiselivsmessen 2017.

Selvstendige utgivere

Som reisebloggere, -skribenter og -fotografer som publiserer reisestoff på egne nettsider, står vi ansvarlig for alt innhold – og så mye mer enn det. På Reiselykke har jeg skrevet, formidlet og delt reisetips og inspirasjon i snart fem år nå. Da er det jo også veldig hyggelig å få en slik anerkjennelse, og ikke minst fine ord.

I løpet av årene har Reiselykke utviklet seg fra å være en nærmest rent tekst-basert reiseblogg med personlige betraktninger og øvelser i ulike tekstsjangere, til å bli et reisemagasin med konkrete reisetips, personlige anbefalinger, reiseskildringer og intervjuer med reisende. Bildene har blitt bedre, de har fått større plass, og jeg har separert ut blogg-delen, slik at mer personlige betraktninger om reise, og typiske blogg-innlegg som dette her, kommer som en egen kategori (reisebloggen). Når jeg i dag skriver om reise, er jeg spesielt opptatt av å formidle opplevelsen for leseren. I hvert fall streber jeg alltid etter å la leseren og destinasjonen stå i fokus for det jeg publiserer fra egne reiseopplevelser.

På Reiselykke står jeg personlig ansvarlig for alt som publiseres på nettsiden. Og det har jeg gjort i snart fem år nå.

(Merknad per desember 2020: Reiselykke fyller 10 år i 2021 og utvider med det tema for innhold. Les mer om det her)

Første gang publisert februar 2016, oppdatert med siste nytt februar 2017 og revidert desember 2020

Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

6 Comments
error: Content is protected !!