Norges beste reiseblogger

Reiselykke er kåret Norges beste reiseblogger

I januar 2017 ble Reiselykke kåret til Norges beste reiseblogg under Reiselivsmessen i Oslo. Juryen besto av Dagbladet Reise, Travel News, Jannecke Weeden fra TV3 og Reis med barn, samt norske lesere. Reiselykke vant i begge avstemminger.

Det var mer enn heder og ære som vanket til vinneren, men aller størst varmet ordene fra juryen.

Juryens begrunnelse:

Bloggen har stor variasjon, er brukervennlig og oversiktlig inndelt. Den har helt nydelige bilder og designen er inspirerende og fresh. Bloggen har en personlig touch, uten at den oppleves som navlebeskuende. Og – kanskje viktigst av alt; den vekker reiselysten

Det er første gang en slik kåring foregår i Norge, der en uavhengig part som Reiselivsmessen setter sammen en fagjury bestående av flere aktører.

→ Les takketale og se bilder fra da Reiselykke ble kåret Norges beste reiseblogg her

Reiselykke kåret Norges beste reiseblogger


Andre kåringer

Tidligere har det vært kåringer i regi søkemotorer som Supersaver Travel Blog Awards (Reiselykke ble finalist i 2013) og Travelmarket i 2016. Her ble Reiselykke sølvvinner. Teksten som følger under ble opprinnelig publisert i den anledning.

Travelmarket hadde følgende kriterier for å kåre Norges beste reiseblogg:

 • Skaper verdi for leserne
 • Flott og brukervennlig design
 • Inspirerer til å reise
 • Hjelper leserne hvis de har reisespørsmål
 • Gode og originale ideer
 • Kvaliteten på innholdet

Jeg setter pris på at juryen har satt seg ned og lest gjennom store deler av Reiselykke, at de  finner den oversiktlig og delikat, og ikke minst – at de har funnet Reiselykke både velskrevet, inspirerende og at de finner originale destinasjoner her.

Fra juryens uttalelse om Reiselykke

 (Dette er tre ulike uttalelser, der to av dem er oversatt fra dansk til norsk):

Norges beste reisebloggerEn reiseblogg med masse spennende og hjelpende innhold. Bloggen er meget velskrevet og inspirerende. I flere artikler føler man nesten at man er sammen med reisebloggeren.

Reiselykke er oversiktlig og delikat, har stor bredde, originale destinasjoner og klare bilder. Her blir man virkelig inspirert til å reise.

En superflott blogg med massevis av spennende inspirasjonsinnlegg og svært brukbare reisetips. Bloggen er meget oversiktlig, så brukerne har lett for å finne det de trenger. Det er mye å komme tilbake til, igjen og igjen.

Sterk konkurranse

Travelmarket har med denne konkurransen, i følge dem selv, ønsket å løfte frem flere norske reiseblogger. Det har de da også klart. Fra å være en rekke potensielle, utvalgte reiseblogger med i konkurransen, til å utnevne ti finalister, står nå tre igjen på pallen, utnevnt av en jury. Det har med andre ord vært tøff konkurranse blant mange dyktige og inspirerende formidlere av reiselyst.

Bronse-vinneren ble Renates reiser. Gratulerer, Renate!

Renate er en sann reiseblogger, som deler massevis av reiseinspirasjon og tips, på en personlig måte. Hun er fryktløs, en dyktig skribent, og en klok dame som elsker å reise – og hun gjør det gjerne alene. Hun har også en veldig fin tilnærming til stedene, menneskene og kulturen hun besøker.

Gullet gikk som sagt til min kollega og med-gründer i Nordic Nomads, Hamacareise. Gratulerer!

Vi har fulgt hverandre en god stund nå, og i et intervju jeg gjorde med VG for en tid tilbake, trakk jeg henne frem som den reisebloggeren jeg ville anbefale for VGs lesere.  Siden vi kom over hverandres reiseblogger enda lengre tilbake,  har vi ikke bare møtts personlig, men vi har reist sammen flere ganger. For et års tids siden var vi med å etablere det første nordiske nettverket som samler nordiske reisebloggere, -skribenter og fotografer som driver egne publiseringssteder: Nordic Nomads. Denne sammenslåingen er også Renates Reiser medlem av.

Ikke nok med det: men Nordic Nomads har også vinnere i den tilsvarende konkurransen i Danmark og Sverige.  Det er med andre ord en stor dag for alle oss i Nordic Nomads i dag! 

-> Les gjerne artikkelen Kunsten å reise alene, der jeg intervjuet både Ingeborg og Renate tidligere.

Selvstendige utgivere

Som reisebloggere, -skribenter og -fotografer som publiserer reisestoff på egne nettsider, står vi ansvarlig for alt innhold – og så mye mer enn det. På Reiselykke har jeg skrevet, formidlet og delt reisetips og inspirasjon i snart fem år nå. Da er det jo også veldig hyggelig å få en slik anerkjennelse, og ikke minst fine ord.

I løpet av årene har Reiselykke utviklet seg fra å være en nærmest rent tekst-basert reiseblogg med personlige betraktninger og øvelser i ulike tekstsjangere, til å bli et reisemagasin med konkrete reisetips, personlige anbefalinger, reiseskildringer og intervjuer med reisende. Bildene har blitt bedre, de har fått større plass, og jeg har separert ut blogg-delen, slik at mer personlige betraktninger om reise, og typiske blogg-innlegg som dette her, kommer som en egen kategori (reisebloggen). Når jeg i dag skriver om reise, er jeg spesielt opptatt av å formidle opplevelsen for leseren. I hvert fall streber jeg alltid etter å la leseren og destinasjonen stå i fokus for det jeg publiserer fra egne reiseopplevelser.

På Reiselykke står jeg personlig ansvarlig for alt som publiseres på nettsiden. Og det har jeg gjort i snart fem år nå.

Tusen takk! 

 • … til juryen som må ha lest gjennom enorme mengder tekster om reise. Jeg setter stor pris på de fine ordene!
 • … til Travelmarket for det stykke arbeid og midler som er lagt ned for å løfte frem reisebloggere som reiseformidlere og nisje. Dere får da også igjen for innsatsen, i form av synlighet på en rekke reiseblogger – men det kunne ikke skjedd uten at dere tok dette positive initiativet. Takk også for hyggelig premiering, som er markedsføring av Reiselykke i Travelmarkets egne kanaler.
 • … for konkurransen, reiseblogger-, reiseskribent- og reisefotograf-kollegaer! Det finnes så mange inspirerende reiseblogger og nettsider der ute. Takk for at dere alle deler så mange fine reiseopplevelser og –tips med oss andre.
 • … til dere som har stilt opp i intervjuer på Reiselykke, som har delt reisetips og personlige erfaringer og reiseartikler med Reiselykkes lesere. Dere har vært med på å skape et enda mer spennende innhold!
 • … til dere lesere av Reiselykke, som kommenterer, sender inn spørsmål, og som innimellom deler deres egen reiselykke – enten det er med #minreiselykke på Instagram eller dere forteller om det på annet vis. Dere gjør meg mer bevisst i det arbeidet jeg gjør her på Reiselykke, og dere har vært med på å forme det Reiselykke etterhvert har blitt.

-> Kjenner du ikke så godt til Reiselykke? Les mer om Reiselykke her – jeg håper du blir med på veien videre!

Første gang publisert februar 2016. Oppdatert med siste nytt februar 2017.

Merk: Steder og priser kan endres over tid. Reiselykke er ikke ansvarlig for tredjepartssider og kart det henvises til i artiklene. Ser du feil og mangler eller ønsker å sende inn tips? Send en e-post til post@reiselykke.com

Dette er Reiselykke | Her finner du Reiselykkes utgivelsespolicy | Om affiliate-samarbeid

6 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.