Fred og ro ved Skallerup

Skallerup: foto av Rudbjerg Knude

Vendt ut mot det vidåpne Vesterhavet, som sakte men sikkert spiPresseturser land og bygninger bit for bit, ligger naturskjønne Skallerup med vakre strender og lovnad om rolige opplevelser i naturen.

Da jeg på forsommeren var på tur til Skallerup på Nord-Jylland, fikk jeg også et gjensyn med barndommens minner om den danske riviera. Og slik skjønte jeg at barndommens feriemål  like godt kan skape voksne minner i form av danskenes oppskrift på å ta livet litt mer med ro.

Dramatisk natur

Men skal du oppleve en av de største severdighetene i området må man raske på. For lengst vest på Nord-Jylland spiser nemlig Vesterhavet seg lenger og lenger inn på land. – Her har jeg sett bygninger styrte i havet, forteller Birgitte Bak Aastradsen i Visit Nord-Jylland og peker mot sommerhus som ligger spredt ut på sanddynene. Det er første gang jeg tenker at en hytte tett på havet kanskje likevel ikke er noe å trakte etter. Men for en vakker utsikt!

Rudbjerg Knude fyr

Det er nettopp denne utfordringen det gamle fyret Rubjerg Knude også møter. – Innen 2020 er det sannsynligvis borte, kan Birgitte fortelle. Likevel fremstår det i dag nyrenovert. – Man har ikke kunnet gå til topps i fyret på 25 år. Det kan vi i dag.

I hvert fall foreløpig. For det varer ikke evig. Så ønsker du å se dette idyllisk beliggende fyret, må du gjøre som 200 000 andre årlige besøkende: ta turen til Rudbjerg fyr ved Lønstrup.

Oppdatert informasjon per 2019: Fyret blir nå flyttet til annen lokasjon

Skallerup: Rudbjerg Knude Fyr

Rideturer langs stranden

De langstrakte strendene, de forblåste tuene med sand og strå, og de bakenforliggende skogene er som skapt for rideturer. Vi tok området i nærmere øyensyn fra hesteryggen, og for min del ble det et gledelig gjensyn med en aktivitet jeg ikke hadde bedrevet på en god stund.

Se også filmen under her for et lite inntrykk av opplevelsen (og ja, slik ler jeg åpenbart når jeg tölter på en islandshest 😉 )

Spa, velvære og saunagus

Men det mange også kommer hit for, er det romerskinspirerte spa-anlegget Romulus. Så etter å ha tilbrakt noe tid ute i blesten ved havet, var det tid for et annerledes og sanselig, men hett spa-program.

-> Les mer om saunagus og spaet her

Skallerup strand

Skallerup Seaside Resort

Vi bodde en natt på non-profit feriekomplekset Skallerup Seaside Reseort, som er viden kjent for å være et familiested med hele 270 leiligheter og 320 000 overnattinger i året. Men dette er ikke kun beregnet for barnefamilier. Ettersom de holder åpent 365 dager i året, har vip-leiligheter med utsikt mot havet og en spa-avdeling eksklusivt for voksne over 16 år, er det mange par og vennegjenger som unner seg et avbrekk her – også uten barna. Og gjerne midt-vinters.

-> Les om da vi testet saunagus på Romulus spa

Området er fint for rekreasjon, med muligheter for spaserturer langs stranden og mer sportslige aktiviteter som joggeturer, kiting, surfing, rideturer og sykkelturer til småbyene rundt. Like ved finner vi den koselige lille byen Lønnstrup som huser en av Danmarks beste restauranter, Villa Vest. Men Skallerup har også sin egen gourmet-avdeling for den som ønsker å holde seg på området for kvelden: Restaurant Galleriet, hvor vi spiste.

Priseksempler (per 2016):

  • Overnatting i luksusleiligheter koster fra kr. 1010,- per natt (min. 2 netter)
  • Et wellness-opphold med to netter, inngang til Romulus og spabehandling ligger på kr. 1995,- per person

Reisetips til Skallerup

Skallerup strand

Skallerup

Skallerup Strand

Skallerup: ridetur

Skallerup: ridetur ved havet

Reiselykke var invitert med på en pressetur i regi av Visit Denmark

Merk: Steder og priser kan endres over tid. Reiselykke er ikke ansvarlig for tredjepartssider og kart det henvises til i artiklene. Ser du feil og mangler eller ønsker å sende inn tips? Send en e-post til post@reiselykke.com

Dette er Reiselykke | Her finner du Reiselykkes utgivelsespolicy | Om affiliate-samarbeid

6 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.