En yoga-opplevelse i Malaysia

Jeg har vært her på Langkawi i en ukes tid nå. Like lenge har jeg trent yoga sammen med Virat. Jeg møter ham hver morgen, nede ved stranda.

Inderen Virat er 28 år og vokst opp med yoga, på samme måte som han er vokst opp med melk til hvert måltid, forteller han meg. Som yogi er han opptatt av den meditative siden ved yoga. Det passer meg fint, for akkurat nå har jeg lyst å lære mer om pusten.

Vi møtes i mørket, før solen er oppe. Mens den jobber seg frem over fjelltoppene rundt oss, hilser vi solen velkommen. Vi går gjennom en rekke asanas, og avslutter som alltid i dødmannsstilling. Bare her er det på gresset ved stranda, med stranden og havet i front, og med maur som kryper rundt oss. En mygg stikker meg i armen. Jeg lar den stikke meg.

For akkurat nå, mens jeg ligger der, er det pusten som har fokus. I bakgrunnen hører jeg stemmen fra Virat som gjentar «Relaaax. Looose  yourself».

Rolig stemning på stranden på Langkawi

Flere yoga-opplevelser

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

error: Content is protected !!