Hemsedal: Skandinavias alper

Hemsedal: Skandinavias alper

Hemsedal er et av de mest kjente skiområdene i Norge, med mer enn 20 heiser og 50 løyper i alle kategorier. Og nylig fikk bygda et helt nytt og stilig hotell!

Hemsedal var en gang i tiden «mitt» skisted: Helt fra tenårene og oppover har jeg kjørt nedover de røde, grønne, blå og svarte løypene med både snøbrett og slalomski på beina. Siden den gang da har jeg vært langt hyppigere å se i helt andre bakker og fjellbygder både innenlands og utenlands. I fjor tok jeg turen tilbake for første gang på fem år, og fikk se ei bygd i endring. Dermed skrev jeg denne saken om Hemsedal for VG.

Hemsedal
Les også: Geilo – Norges beste skisted

Skibygd i endring

Som sagt: Hemsedal er i endring. Vel er bakkene og løypene de samme som før, mange av hotellene og spisestedene også. Men ellers er det flere tegn på at skiområdet satser på fremtiden. Det har skjedd en stor utbygging siden jeg selv var der sist for fem år tilbake, og store planer var også synlig på gang. Ikke minst er det satset på et helt nytt og stilfullt hotell i Hemsedal, et sted mellom bakkene og bygda.

Fyri resort – for litt luksus i fjellheimen

Fyri Hotel Hemsedal
Koselige og lekre rom på nye Fyri Resort

For nylig åpnet Fyri Resort dørene. Dette er Hemsedals nyeste hotell, med lekre rom, lune fellesarealer og god restaurant (med blant annet egen vedovnspizza). En egen skiheis fører opp til skibakken. Hotellet vil kunne fungere som et bindeledd mellom skibakken og bygda, med sin plassering omtrent midt i mellom. Det er min bedre halvdel som har sjekket ut akkurat dette hotellet, som nylig åpnet dørene.

Nå finnes det flere overnattingsmuligheter på Hemsedal allerede, både i bakken og nede i sentrum, så her er det bare å planlegge for en vinterhelg eller -uke for hele familien.

Her er noen reisetips til Hemsedal:

Inneholder affiliate-reklame

Hemsedal

Skigaarden – for lunsj midt i bakken

Skigaarden åpnet desember 2014 og her blir fortsatt nye leiligheter bygget, midt i bakken. For alpinkjørere er dette et sted å stoppe for noe varmt å drikke eller en bedre lunsj. Skigaarden har nemlig tre ulike restaurantkonsepter samlet på ett sted.

Skarsnuten – for lunsj med utsikt

På Skarsnuten Hotell kan du spise herlig lunsj med råvarer fra lokale leverandører og der alt er laget fra bunnen. Og utsikten er det ikke noe å si på – her får du sannsynligvis Hemsedals beste lunsjutsikt. En egen tilbringerheis tar deg med til hotellet, som ble bygget i 2003.

Hemsedal

Tips til hotellovernatting på Hemsedal

Fyri Resort er Hemsedals største hotell med hele 144 hotellrom, hvorav 11 er suiter. Her er lune fellesarealer, en bedre restaurant, steinovnsbakt pizza. Her kommer også en spa. Les mer og sjekk priser her *.

Skarsnuten Hotell ligger i bakken, med flott utsikt over fjellandskapet. Her kan du overnatte i både hotellrom og leiligheter. Les mer og sjekk priser her *

Skogstad Hotell ligger Hemsedal sentrum og har vært familiedrevet siden 1905.  Hotellet har bar, restaurant og spa-avdeling. Les mer og sjekk priser her *

Hemsedal

Slik kommer du deg rundt

Sentrumsløypa, en lang, blå bakke som leder fra toppen av skitrekket og hele veien ned til Hemsedal sentrum. Dermed kan du enkelt komme deg fra sentrum og til bakken, ikke minst fordi det går shuttlebuss fra sentrum hvert 20 minutt i heisenes åpningstid.

Slik kommer du dit

Hemsedal ligger 20 mil unna Oslo, og ca. 3 timers kjøring, fra Bergen 28 mil og ca. 4 timers kjøring. Det er mulig å ta toget til Gol og ta taxi eller buss derfra til Hemsedal – eller ganske enkelt buss hele veien. Sjekk priser og tider her *

Annonse

En tidligere versjon av denne artikkelen ble publisert februar 2014. Dette er en nyskrevet artikkel per mars 2019


PS! For flere reisetips, følg gjerne Instagram @reiselykke og på Facebook @reiselykke

Meld deg på mitt nyhetsbrev her 👇🏼


Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

error: Content is protected !!