Tips til sommerferie i Norge

Tips til sommerferie i Norge

Skjærgårdsferie, fjellturer og bilturer mellom fjord og fjell: Norgesferien kan bli et eventyr! Her finner du mine beste tips til en strålende sommerferie i Norge.

De siste årene har jeg tilbrakt hele sommerferien i Norge. Det var også planen i år, uavhengig av dagens situasjon med koronavirus og reiserestriksjoner. Nå er det mange av oss som gjerne legger sommerferien til Norge, og i år blir vi nok enda flere som gjør det.

Vi vet ikke helt hvilke eventuelle reiseråd som vil komme etterhvert, og om dette vil påvirke oss også fremover, ved reiser innenlands. Så med forbehold om at vi står fritt til å utforske eget land (á pro pos den triste, men nødvendige situasjonen i Italia), vil jeg dele noen av mine fineste reiseopplevelser i eget land.

MERK: Denne artikkelen vil bli oppdatert fortløpende utover våren. Du finner flere reisetips fra Norge her.

En rundreise på Nord-Vestlandet

Roadtrip Nordvestlandet

En julidag i 2018 bestemte vi oss for endelig å se noe av det vakreste vi har her i landet. Blant annet var vi fast bestemt på å besøke Geirangerfjorden, UNESCO-området så mange kommer langveis fra for å oppleve. Også vi ville oppleve denne fjorden, denne bygda, disse berømte utsiktspunktene. Slik var det at vi kjørte ruta Geilo – Sandane – Loen – Geiranger – Trollstigen – Lom – Sognefjellet – Flåm – Hardanger.  Se denne guiden her

→ Les også: Hardanger – Norges Cinque Terre

Til Dalen i Telemark

Natur og kulturopplevelser ved Dalen

Dalen og Tokke kommune er et område rik på historie og fylt med naturopplevelser, og en rekke tilrettelagte turstier, aktiviteter og kulturtilbud forteller historien om livet som en gang var her ved Dalen i Telemark. Nyt gjerne et herlig opphold på Dalen Hotel, men ta deg til å se deg rundt i Dalen og området rundt.

→ Les mer om hva du kan gjøre og se i Dalen her

Kulturbygda Eidsfoss i Vestfold

Gamle Eidsfoss

I Vestfolds indre ligger ei kulturhistorisk lita perle: Eidsfoss. Denne bygda er et godt bevart tidligere jernverksamfunn fra 1700-tallet, med stier, servering, gallerier og ikke minst en tilrettelagt sti for en kulturhistorisk vandring i Gamle Eidsfoss. Dette er en fin utflukt å ta om du befinner deg i Vestfold eller er på tur til Oslo, for eksempel.

Les om Eidsfoss her

Matmekka Trondheim

Trondheim

Studentbyen Trondheim formelig bugner av livlig kaféliv og trendy kaffebarer. Nå har også byen markert seg kraftig som gourmetby, og det er ikke så rart. Trondheim er også en sentral del av Norgeshistorien, der fargerike trebygninger, brosteinlagte gater og broer over Nidelven skaper en koselig atmosfære. Hva med en tur dit i sommer? Tipsene mine finner du her

→ Les om Trondheim her og om Lilleby her

Ikoniske toppturer i vest

Topptur i Norge, ved Åkerfjorden og Langfoss

Hordaland og Rogaland finnes flere topper å gå og noen av de er mer berømte enn andre. Enkelte er så verdenskjent at turister kommer langveis fra hele verden for å se unike fjellformasjoner, fjorder og platåer. Men andre har vi knapt hørt om. Jeg har plukket ut fem toppturer skiller seg ut blant en stor andel fjellturer man kan gå – og minst tre av dem har du garantert hørt om. Kanskje har du gått alle tre også? Men: Har du tatt alle fem?

Les hele saken her og les om hvordan du kan gå Trolltunga tur/retur på en dag her 
Her kan du lese om vandreturer i Hallingskarvet nasjonalpark

Rallarvegen: Norges vakreste sykkeltur?

Sykkeltur langs Rallarvegen

Den historiske Rallarvegen er i dag sannsynligvis Norges vakreste sykkeltur, og følger langs togskinnene til Bergensbanen gjennom spektakulært fjellandskap. Jeg tok turen første gang i 2018 og det ble da et av sommerens store høydepunkt. Dermed ble det et gjensyn med Rallarvegen i høstfarger også året etter!

Les om hvordan du kan sykle Rallarvegen her

Haugesund og Karmøy

Haugesund

Haugesund er byen i vest med Norges eneste riksmonument, landets eldste kongesete og internasjonale festivaler som Sildajazz og Filmfestivalen. Haugesund og Karmøy ligger plassert mellom Stavanger og Bergen, i et område der vikingkongene samlet Norge til ett rike. Det er derfor det er nettopp vikingfigurer som er det første du ser når du kommer ut av flyet på Helganes flyplass.

Her finner du mine beste tips området jeg kommer fra

Musikkbyen Bergen

Norge i mai: Bergens gamleby

Bergen er kanskje mest kjent for UNESCO-oppførte Bryggen, historiske Fløibanen og turistmagneten Fisketorget. Men byen mellom de syv fjell kan tilby langt mer enn som så. Bergen er også en by som kan tilby et rikt kulturprogram for alle som vil ta turen dit i løpet av våren og sommeren. Og nå har byen fått sin første Michelin-restaurant – BARE restaurant på Bergen Børs Hotell.

→ Her er noen av mine tips til Bergen.

På loffen i Lofoten

Lofoten

Fantastiske Lofoten! Ikke rart ”alle” snakker om dette området i nord, med øyer, høyreiste fjell, de vakreste strender og mest idylliske fiskevær. Sommeren 2017 besøkte jeg Lofoten for første gang og falt som de aller fleste andre pladask for hele stedet. Det ble en retur i fjor også, men akkurat denne artikkelen jeg lenker til her, handler om rundreisen vi gjorde første gang jeg var der.

Les om Lofoten her

Å sove i en glassiglo i Lyngen

Lyngen North Glassiglo

I fjor besøkte jeg Lyngen, et vakkert område i Troms. Dit er det mange utenlandske turister som drar vinterstid for å se på nordlyset. Derfor har det blitt populært med glassigloer, slike små hytter av glass, der du i varme og behagelige omgivelser kan ligge og se opp på himmelen – helt uten å fryse. Jeg har testet en av disse, og tettere på naturen kommer du ikke!

 Lyngen North: Tett på naturen i en glassiglo

På roadtrip til Tromsø, Senja og Sommarøy

Sommarøy sett fra Hillesøy fjell

Når vi først er inne på Nord-Norge: Lyngen er fint å kombinere med en tur til Tromsø. Men det er Sommarøy og Senja også! For om du først tar turen til Tromsø er alt dette og mer til innen rekkevidde. Jeg kommer tilbake med tips til Tromsø, men om du vil ta turen til Senja, finner du litt å lese her. Om du vil en tur til Sommarøy, har jeg skrevet om det her.

Oslo: Welcome to my neighbourhood

St. Hanshaugen, område i Oslo, omhandlet i artikkelen

Det har skjedd noe med Oslo, og jammen tror jeg det har skjedd noe med oss som bor her: For plutselig er vi blant de hippeste i Norden! Og nå har snart hele verden vært her for å skrive om byen vår. Les mer om dette her.  

For deg som vil oppleve det mer lokale Oslo, kan jeg tipse om mitt eget nabolag: St. Hanshaugen. Denne bydelen ligger omtrent midt mellom Frogner og Grünerløkka, med en av byens største parker, beste kaffebar og en av byens beste restauranter. Det er altså ikke uten grunn jeg kaller det Oslos beste bydel.

→ Her finner du Oslotips: St. Hanshaugen

Hvasser – ferieidyll i Ytre Oslofjord

Sandøsund havn, Hvasser

Langt ute i Ytre Oslofjord, som nærmeste nabo til Verdens ende, ligger Hvasser – ei øy med fortsatt aktiv fiskehavn, los og herlige serveringssteder som holder åpent sommeren gjennom. Sommerstid er Hvasser fylt med feriegjester på jakt etter et bedre lunsjmåltid eller en is i sola på havna. Men Hvasser er også langt mer enn dette: Fortsatt er Hvasser en aktiv havn, med fiskemottak, los og stasjon for Kystfartsverket.

Les om Hvasser her

Det var det jeg har å dele for denne gang. Som nevnt lenger oppe, kommer jeg til å fylle på med flere tips i denne artikkelen frem mot sommeren. Jeg kommer også tilbake med flere artikler fra steder jeg har vært i Norge og du vil finne enda flere reiseartikler fra Norge her.

Godt mot! Flere reisetips til norske reiseopplevelser kommer 🙂 

Annonse


PS! For flere reisetips, følg gjerne Instagram @reiselykke og på Facebook @reiselykke

Meld deg på mitt nyhetsbrev her 👇🏼


Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

error: Content is protected !!