Hotel Viura: Et unikt hotell sentralt i Rioja Alavesa

Hotel Viura: Et unikt hotell sentralt i Rioja Alavesa

Det finnes overnatting – og så finnes det unik overnatting. Dette er hva jeg kaller det siste. Og det handler ikke kun om en god seng, et lekkert bad eller stilfull innredning. Det er hele konseptet. 

Hotel Viura ligger i Rioja Alavesa, den baskiske delen av vinområdet Rioja. Et supert utgangspunkt for den som vi utforske vindistriktet i Baskerland. 

Les også: En gastronomisk reise gjennom Baskerland

Villabuena de Álava er en liten landsby med knappe 300 innbyggere. Midt i denne søvnige, beige-brune landsbyen, plassert ved landsbyens lille torg og kirke, ligger dette moderne designhotellet. Utformingen er noe jeg ikke har sett før. Det ser nærmest ut som om noen har kastet en håndfull klosser rent tilfeldig ned et sted fra oven. 

En liten bekk renner forbi, mellom hotellet og landsbyens offentlige basseng like ved. Dette siste bidrar for øvrig til at jeg kaller hotellet unikt. For opplevelsen min handler ikke bare om design og hygge for hotellets gjester som stopper innom for en natt eller to. 

Les også: Tunnelbyen Laguardia

Vår guide, Ana fra Apite, kan fortelle at hotellet har bidratt til landsbyens innbyggere. I følge henne, har hotellet bidratt til byens basseng, som altså ikke kun er for hotellets gjester, men også innbyggerne. Baren er også populær blant innbyggerne i området. Her samles de gjerne, etter dagens arbeid, for en øl, et lite glass vin og en prat. 

Beliggenheten er kanskje ikke helt til å forstå, sånn med første øyekast. Men for den som vil reise rundt i Rioja-distriktet, er beliggenheten super. I Villabuena de Álava har vi kun en ti minutters kjøretur til Laguardia, med sine 300 underjordiske tunneler, 50 bodegaer og to kirker. Det er også kun 20 minutter å kjøre til Logroño eller Haro i La Rioja

Hotellrommene er romslige, fellesarealene trivelige og restauranten tilbyr en á la cartemeny med alt fra spansk tradisjonskost til hamburgere. Det eneste som trekker noe ned, er frokosten. Den har jeg fått servert bedre andre steder.  

Mer fra Baskerland

Invitert av Spanias turistkontor


Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

error: Content is protected !!