Perivolas er det eksklusive lille hotellet i klippene ved Oia på Santorini. Unikt beliggende og med et infinity pool som sannsynligvis er et av verdens mest fotograferte. Dette er stedet å bo for ekte luksus på Santorini. 

Skal du oppleve å bo på den mest minneverdige siden av Santorini, med spektakulær utsikt mot calderaen, er det her ved Oia man skal bo. Og det koster, uansett hvilket hotell du måtte velge. Men opplevelsen er definitivt verdt prisen.

Perivolas: Luksus på Santorini

En utsikt man aldri blir lei

Perivolas: Huleboer-luksus på Santorini

Periovolas er kåret til årets beste boutique hotell av Conde Nast. Stilen er bohemsk nedtonet luksus, med en rolig atmosfære. De 17 rommene er romslige små huler i fjellveggen. Vårt hadde til og med boblebad integrert i oppholdsrommet. Akkurat dét var litt unødvendig, syntes vi.

Perivolas: Huleboer-luksus på Santorini

Ulike avsatser på fellesområdet tilbyr skjermede solstoler for par eller en romantisk middagsmulighet for to. Utsikten er intet mindre enn fantastisk. Den er magisk, unik, slående. Ingen adjektiver er store nok for å beskrive naturen her på Santorini. Og nettopp her på Pervolas kommer den til sin rett i perfekte rammer.

Så er da også utsikten herfra, med bassenget i front, å finne titt og ofte på forsiden av eksklusive magasiner som nettopp Conde Nast og Sports Illustrated.

Historien bak Hotel Perivolas

Kaptein Manos Psychas ble født i Odessa, men hadde en familiehistorie fra Santorini. Da han gjennom sitt arbeid besøkte Santorini en gang på 1950-tallet, bestemte han seg for å finne tilbake til røttene. I 1969 kjøpte han og hans kone Nadia området der vi i dag finner Perivolas. Her valgte de å restaurere de 300 år gamle grottene som tidligere hadde vært hjemmet til fiskere og bønder her ved Oia. Ved hjelp av lokale håndverkere utviklet ekteparet det luksus-komplekset som i dag har blitt Hotel Perivolas.

2015: et år med reiselykke

Slik kan man ha det … i kanskje verdens mest berømte basseng

Rommene

Det er kun 17 rom på Hotel Perivolas, og alle er individuelt innredet på enkelt og delikat vis. Vårt rom hadde en jaccuzzi i rommet – noe som gjorde det nokså varmt om natten. Alle rom har sin egen lille terrasse og slående utsikt mot calderaen. 

Perivolas: Huleboer-luksus på Santorini

Et rom med utsikt – og eget boblebad …!

Perivolas restaurant

Restauranten ligger i en omgjort vinkjeller, men det er også satt opp bord ute rundt bassenget, både under tak og i front mot havet. Som nordmenn flest valgte vi å sitte ute mest mulig når vi første hadde sol og varme. Maten er basert på lokale råvarer, servert etter contemporary greek style. Rettene var flott tilberedt og sto til forventningene. Restauranten holder kun åpent for hotellets gjester.

→ Les også: Vulansk vin på Santorini

Spa og wellness

Inne i grotten og under bakkenivå finnes et stemningsfullt spa som tilbyr behandling på forespørsel. Vi testet en halvtimes nakke- og skuldermassasje og var godt fornøyd.

Perivolas: Huleboer-luksus på Santorini

For en utsikt å våkne til – hver morgen!

Øvrige fasiliteter

Det finne et lite gym, med nyere utstyr. Vi valgte i stedet å gå morgentur langs klippene.

Nivå: Luksus boutique hotell. Høy prisklasse.

Passer for: Voksne par eller bryllupsreisende. Ikke egnet for barn eller uføre.

 

Mer fra Santorini:

Santorini – Hellas’ vakreste øy?

Vulkansk vin på Santorini

Carpe Diem Santorini: hvit eleganse

Perivolas: Huleboer-luksus

VinSanto er søtvin fra Santorini, og denne karaffelen sto og ventet på oss på rommet. Serveres best kald. Her ved solnedgang.