Huleboer-luksus på Santorini

Perivolas er det eksklusive lille hotellet i klippene ved Oia på Santorini. Unikt beliggende og med et infinity pool som sannsynligvis er et av verdens mest fotograferte. Dette er stedet å bo for ekte luksus på Santorini. 

Skal du oppleve å bo på den mest minneverdige siden av Santorini, med spektakulær utsikt mot calderaen, er det her ved Oia man skal bo. Og det koster, uansett hvilket hotell du måtte velge. Men opplevelsen er definitivt verdt prisen.

Perivolas: Luksus på Santorini
En utsikt man aldri blir lei

Perivolas: Huleboer-luksus på Santorini

Periovolas er kåret til årets beste boutique hotell av Conde Nast. Stilen er bohemsk nedtonet luksus, med en rolig atmosfære. De 17 rommene er romslige små huler i fjellveggen. Vårt hadde til og med boblebad integrert i oppholdsrommet. Akkurat dét var litt unødvendig, syntes vi.

Perivolas: Huleboer-luksus på Santorini

Ulike avsatser på fellesområdet tilbyr skjermede solstoler for par eller en romantisk middagsmulighet for to. Utsikten er intet mindre enn fantastisk. Den er magisk, unik, slående. Ingen adjektiver er store nok for å beskrive naturen her på Santorini. Og nettopp her på Pervolas kommer den til sin rett i perfekte rammer.

Så er da også utsikten herfra, med bassenget i front, å finne titt og ofte på forsiden av eksklusive magasiner som nettopp Conde Nast og Sports Illustrated.

Historien bak Hotel Perivolas

Kaptein Manos Psychas ble født i Odessa, men hadde en familiehistorie fra Santorini. Da han gjennom sitt arbeid besøkte Santorini en gang på 1950-tallet, bestemte han seg for å finne tilbake til røttene. I 1969 kjøpte han og hans kone Nadia området der vi i dag finner Perivolas. Her valgte de å restaurere de 300 år gamle grottene som tidligere hadde vært hjemmet til fiskere og bønder her ved Oia. Ved hjelp av lokale håndverkere utviklet ekteparet det luksus-komplekset som i dag har blitt Hotel Perivolas.

2015: et år med reiselykke
Slik kan man ha det … i kanskje verdens mest berømte basseng

Rommene

Det er kun 17 rom på Hotel Perivolas, og alle er individuelt innredet på enkelt og delikat vis. Vårt rom hadde en jaccuzzi i rommet – noe som gjorde det nokså varmt om natten. Alle rom har sin egen lille terrasse og slående utsikt mot calderaen. 

Perivolas: Huleboer-luksus på Santorini
Et rom med utsikt – og eget boblebad …!

Perivolas restaurant

Restauranten ligger i en omgjort vinkjeller, men det er også satt opp bord ute rundt bassenget, både under tak og i front mot havet. Som nordmenn flest valgte vi å sitte ute mest mulig når vi første hadde sol og varme. Maten er basert på lokale råvarer, servert etter contemporary greek style. Rettene var flott tilberedt og sto til forventningene. Restauranten holder kun åpent for hotellets gjester.

→ Les også: Vulansk vin på Santorini

Spa og wellness

Inne i grotten og under bakkenivå finnes et stemningsfullt spa som tilbyr behandling på forespørsel. Vi testet en halvtimes nakke- og skuldermassasje og var godt fornøyd.

Perivolas: Huleboer-luksus på Santorini
For en utsikt å våkne til – hver morgen!

Øvrige fasiliteter

Det finne et lite gym, med nyere utstyr. Vi valgte i stedet å gå morgentur langs klippene.

Nivå: Luksus boutique hotell. Høy prisklasse.

Passer for: Voksne par eller bryllupsreisende. Ikke egnet for barn eller uføre.

Mer fra Santorini:

Santorini – Hellas’ vakreste øy?

Vulkansk vin på Santorini

Carpe Diem Santorini: hvit eleganse

Perivolas: Huleboer-luksus
VinSanto er søtvin fra Santorini, og denne karaffelen sto og ventet på oss på rommet. Serveres best kald. Her ved solnedgang.

 

Følg meg på Instagram @reiselykke og/eller Facebook @reiselykke for flere tips!

Meld deg gjerne på mitt nyhetsbrev (som jeg kaller reisebrev)


Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

12 Comments
 1. Det høres ut som et himmelsk hotell! Ganske spesielt med boblebad i oppholdsrommet – det opplevde jeg faktisk selv da jeg bodde på grottehotell i Kappadokia, men der var det bare kaldt vann, så det ble i grunnen en skuffelse, haha 🙂

 2. Det var litt av en opplevelse! Og utsikten er jo et kapittel for seg.

  Hmm. Kanskje det er noe med grottehotell og boblebad? Men huff, kaldt vann er ikke noe særlig, da 😉

 3. Så vakkert! Det tror jeg nok man hadde trivdes ja 😉 Jeg var på en dagstur til Santorini da jeg var 15 år, så det begynner å bli himla lenge siden. Når jeg ser disse flotte bildene kjenner at jeg det frister ganske godt med en ny tur til den nydelige øya!

 4. Hei Renate,

  Dette var min første gang på Santorini – og nå skjønner jeg jo virkelig hva alle snakker om! Tror nok det kan være litt mye folk der i høysesong, men vi tok turen i september og koste oss virkelig. Ei virkelig vakker øy!

 5. Så utrolig vakkert! Deilig med luksus! Føler slike destinasjoner er veldig commersielle nå og at det har mistet litt av sjarmen, hvordan følte du det?

 6. Hei, Eleanor.
  Det er klart at deler av Santorini opplever mye turisme, og det merker man jo, som i Oia. Men det finnes også andre deler av Santorini som er mindre besøkt.

  Vi dro dit et godt stykke ut i september, og dermed var sesongen på hell.

 7. Det hotellet ser helt fantastisk ut! Og souvlaki, bare det er jo en grunn for å dra til Hellas i seg selv 😉 Ville nok dratt til Santorini litt utenfor høysesongen ja, som du sier i kommentarene.

 8. Åh, for et hotell, og for en utsikt!! Det ser jo bare helt fantastisk ut! Og eget boblebad på rommet hørtes heller ikke feil ut, etter min mening, hehe!

 9. Takk for kommentar, Charlotte! Ja visst, dette var litt av en opplevelse. Har mange fine minner og bilder nettopp derfra 🙂

 10. Å, det var så fint, Ingeborg!

  Jo da, det var jo litt ekstra stas med boblebad, da. Men hadde ikke så god tid til den slags: måtte jo nyte på utsikten, bade i bassenget, teste restauranten, se oss om på øya – you know 😉 For en flott øy!

error: Content is protected !!