Huleboer-luksus på Santorini

Luksus på reise: Perivolas: Luksus på Santorini
A room with a view!

Perivolas er det eksklusive lille hotellet i klippene ved Oia på Santorini. Unikt beliggende og med et infinity pool som sannsynligvis er et av verdens mest fotograferte. Dette er stedet å bo for ekte luksus på Santorini. 

Skal du oppleve å bo på den mest minneverdige siden av Santorini, med spektakulær utsikt mot calderaen, er det her ved Oia man skal bo. Og det koster, uansett hvilket hotell du måtte velge. Men opplevelsen er definitivt verdt prisen.

Perivolas: Luksus på Santorini

En utsikt man aldri blir lei

Perivolas: Huleboer-luksus på Santorini

Periovolas er kåret til årets beste boutique hotell av Conde Nast. Stilen er bohemsk nedtonet luksus, med en rolig atmosfære. De 17 rommene er romslige små huler i fjellveggen. Vårt hadde til og med boblebad integrert i oppholdsrommet. Akkurat dét var litt unødvendig, syntes vi.

Perivolas: Huleboer-luksus på Santorini

Ulike avsatser på fellesområdet tilbyr skjermede solstoler for par eller en romantisk middagsmulighet for to. Utsikten er intet mindre enn fantastisk. Den er magisk, unik, slående. Ingen adjektiver er store nok for å beskrive naturen her på Santorini. Og nettopp her på Pervolas kommer den til sin rett i perfekte rammer.

Så er da også utsikten herfra, med bassenget i front, å finne titt og ofte på forsiden av eksklusive magasiner som nettopp Conde Nast og Sports Illustrated.

Historien bak Hotel Perivolas

Kaptein Manos Psychas ble født i Odessa, men hadde en familiehistorie fra Santorini. Da han gjennom sitt arbeid besøkte Santorini en gang på 1950-tallet, bestemte han seg for å finne tilbake til røttene. I 1969 kjøpte han og hans kone Nadia området der vi i dag finner Perivolas. Her valgte de å restaurere de 300 år gamle grottene som tidligere hadde vært hjemmet til fiskere og bønder her ved Oia. Ved hjelp av lokale håndverkere utviklet ekteparet det luksus-komplekset som i dag har blitt Hotel Perivolas.

2015: et år med reiselykke

Slik kan man ha det … i kanskje verdens mest berømte basseng

Rommene

Det er kun 17 rom på Hotel Perivolas, og alle er individuelt innredet på enkelt og delikat vis. Vårt rom hadde en jaccuzzi i rommet – noe som gjorde det nokså varmt om natten. Alle rom har sin egen lille terrasse og slående utsikt mot calderaen. 

Perivolas: Huleboer-luksus på Santorini

Et rom med utsikt – og eget boblebad …!

Perivolas restaurant

Restauranten ligger i en omgjort vinkjeller, men det er også satt opp bord ute rundt bassenget, både under tak og i front mot havet. Som nordmenn flest valgte vi å sitte ute mest mulig når vi første hadde sol og varme. Maten er basert på lokale råvarer, servert etter contemporary greek style. Rettene var flott tilberedt og sto til forventningene. Restauranten holder kun åpent for hotellets gjester.

– > Les også: Vulansk vin på Santorini

Spa og wellness

Inne i grotten og under bakkenivå finnes et stemningsfullt spa som tilbyr behandling på forespørsel. Vi testet en halvtimes nakke- og skuldermassasje og var godt fornøyd.

Perivolas: Huleboer-luksus på Santorini

For en utsikt å våkne til – hver morgen!

Øvrige fasiliteter

Det finne et lite gym, med nyere utstyr. Vi valgte i stedet å gå morgentur langs klippene.

Nivå: Luksus boutique hotell. Høy prisklasse.

Passer for: Voksne par eller bryllupsreisende. Ikke egnet for barn eller uføre.

Perivolas: Huleboer-luksus

VinSanto er søtvin fra Santorini, og denne karaffelen sto og ventet på oss på rommet. Serveres best kald. Her ved solnedgang.

-> Hotel Perivolas omtales som «exceptional» og får 9,5 / 10 på score hos Booking.com

(reklame-lenke)

Merk: Steder og priser kan endres over tid. Reiselykke er ikke ansvarlig for tredjepartssider og kart det henvises til i artiklene. Ser du feil og mangler eller ønsker å sende inn tips? Send en e-post til post@reiselykke.com

Dette er Reiselykke | Her finner du Reiselykkes utgivelsespolicy | Om affiliate-samarbeid

12 kommentarer

 • Det høres ut som et himmelsk hotell! Ganske spesielt med boblebad i oppholdsrommet – det opplevde jeg faktisk selv da jeg bodde på grottehotell i Kappadokia, men der var det bare kaldt vann, så det ble i grunnen en skuffelse, haha 🙂

  • Reiselykke sier:

   Det var litt av en opplevelse! Og utsikten er jo et kapittel for seg.

   Hmm. Kanskje det er noe med grottehotell og boblebad? Men huff, kaldt vann er ikke noe særlig, da 😉

 • Så vakkert! Det tror jeg nok man hadde trivdes ja 😉 Jeg var på en dagstur til Santorini da jeg var 15 år, så det begynner å bli himla lenge siden. Når jeg ser disse flotte bildene kjenner at jeg det frister ganske godt med en ny tur til den nydelige øya!

  • Reiselykke sier:

   Hei Renate,

   Dette var min første gang på Santorini – og nå skjønner jeg jo virkelig hva alle snakker om! Tror nok det kan være litt mye folk der i høysesong, men vi tok turen i september og koste oss virkelig. Ei virkelig vakker øy!

 • Eleanor sier:

  Så utrolig vakkert! Deilig med luksus! Føler slike destinasjoner er veldig commersielle nå og at det har mistet litt av sjarmen, hvordan følte du det?

  • Reiselykke sier:

   Hei, Eleanor.
   Det er klart at deler av Santorini opplever mye turisme, og det merker man jo, som i Oia. Men det finnes også andre deler av Santorini som er mindre besøkt.

   Vi dro dit et godt stykke ut i september, og dermed var sesongen på hell.

 • Øyhopping i Hellas står på listen over sommerens ferie. Tror jeg skal prøve å legge turen hit, for her så det koselig ut!

 • Charlotte sier:

  Det hotellet ser helt fantastisk ut! Og souvlaki, bare det er jo en grunn for å dra til Hellas i seg selv 😉 Ville nok dratt til Santorini litt utenfor høysesongen ja, som du sier i kommentarene.

  • Reiselykke sier:

   Takk for kommentar, Charlotte! Ja visst, dette var litt av en opplevelse. Har mange fine minner og bilder nettopp derfra 🙂

 • Åh, for et hotell, og for en utsikt!! Det ser jo bare helt fantastisk ut! Og eget boblebad på rommet hørtes heller ikke feil ut, etter min mening, hehe!

  • Reiselykke sier:

   Å, det var så fint, Ingeborg!

   Jo da, det var jo litt ekstra stas med boblebad, da. Men hadde ikke så god tid til den slags: måtte jo nyte på utsikten, bade i bassenget, teste restauranten, se oss om på øya – you know 😉 For en flott øy!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.