Safarihotellet Jetwing Yala på Sri Lanka

Safarihotellet Jetwing Yala på Sri Lanka

Midt ute i den ville naturen ved det indiske hav ligger det relativt nye og eksotiske hotellet Jetwing Yala. Hotellet passer for deg som ønsker å bo godt og miljøvennlig i nærheten av nasjonalparken Yala på Sri Lanka. 

Vi har tatt inn på denne luksuriøse resorten Jetwing Yala i påvente av morgendagens store opplevelse: safari i Yala National Park. Men allerede på veien hit har vi hatt flere spennende møter med dyr: en flokk apekatter, en bøling vannbøfler og en saktegående øgle. Forventningene er uten tvil store til både hotelloppelvelse og vår kommende safaritur neste morgen.

Les om da vi dro på jakt etter leoparden i Yala National Park dagen etter ankomst

Jetwing Yala, Sri Lanka
I enden av korridoren er det utsikt mot havet

Om Jetwing Yala 

Hotellet ligger kun fire km fra inngangen til Yala National Park, og mer eller mindre midt i jungelen og like ved idyllisk, øde strand. Men når mørket siger på, kommer dyrene frem … Så det er forbud mot å tilbringe tiden alene på stranda etter kl. 18.

Rommene

Romslige og lune rom med stor balkong med utsikt mot bassenget/strand lenger unna. Dusj under åpen himmel, i luftig bar som er delvis åpen i det fri. 24 timers room service.

jetwing yala sri lanka
Restauranten tilbyr á la carte meny

Restauranter

Buffet til frokost og middag serveres i hotellets hovedrestaurant, som også har en større terrasse. En rikholdig á la carte meny til lunsj. I tillegg finnes en finere restaurant med egen á la carte-meny til middag. En swim in bar ved bassenget tilbyr både drikkemeny og matservering. Hotellets bar holder åpent til midnatt.

Hotellet kan arrangere romantisk middag på stranden. Servering foregår i mørket, opplyst av fakler som også holder ville dyr unna … Om du tør.

Jetwing Yala, Sri Lanka
Stort svømmebasseng med swim-at bar

Bademuligheter

Et større basseng med swim at bar og idyllisk, øde strand med strandstoler.

Spa og relax

Eget spa med rimelige priser, samt gym. Området er mindre egnet til å gå tur / jogge i pga. ville dyr.

Om Jetwing kjeden

Den familiedrevne hotellkjeden Jetwing har eksistert i over 40 år, og har en uttalt policy på å jobbe for at turistindustrien og lokale krefter samhandler. Kjeden har blitt tildelt en rekke priser, blant annet PATA Gold Award in the Corporate Environment Programme for the Jetwing Eternal Earth Project.

Sosialt ansvar og miljøhensyn

Jetwing kjeden har opprettet programmer under paraplyen Jetwing Eternal Earth Programme, der det jobbes etter prinsipper om miljøansvar og sosialt ansvar i lokalmiljøet.

Jetwing Yala, Sri Lanka

Vurdering

Jetwing Yala var et flott sted å overnatte, og vi skulle gjerne hatt anledning til en natt til her, for å utnytte fasilitetene i større grad. Anbefales: en kveldstur langs stranden før solen går ned.

Komme dit

Hotellet ligger rundt fire – fem timer med bil unna flyplassen ved Colombo.

Les mer om Yala National Park i dette innlegget.

Forslag til alternativ overnatting ved Yala National Park

  • Laya Safari
  • Cinnamon Wild

Flere reisetips til Sri Lanka

jetwing yala Sri Lanka
Solnedgang på stranden ved Yala. Men det gjelder å komme seg tilbake innen sola er gått ned …
Jetwing Yala, Sri Lanka

Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

error: Content is protected !!