Presidentenes favorittøy

Martha’s Vineyard er øya hvor presidentfamilier kommer for å slappe av. Her tilbrakte Jacqueline Kennedy Onassis sine sommere. Familien Clinton har feriert her i en tjueårs periode. De senere årene har også President Obama gjerne lagt familieferiene hit. 

MArtha's Vinyard
Herskapelig på Martha’s Vinyard

Muligens er ikke overfarten like ille hver dag, men en time med store bølger på åpent hav må til før vi ankommer Oak’s Bluff. Det tar meg resten av dagen å komme i balanse igjen, for selv en vestlending vokst opp ved havet sliter med å sette sjøbein i land her på Martha’s Vineyard.

Martha’s Vineyard har rykte for å være de mer velhavendes sommerøy. Digre boliger omkranset av store, velfriserte hager med mengder av frodige blå og lilla hydrangea i blomst. Plenene er trimmet, hus-fasadene plettfrie. Ikke så rart, kanskje, all den tid de biler det er mest å se av på øya er små pick ups med gartnerutstyr på lasteplanet. For nei, slike hager kommer ikke av seg selv …

Om Martha’s Vineyard

Det var britene som først slo seg ned på øya, i 1642. I dag har Martha’s Vinyard rundt 16 000 innbyggere, som vokser kraftig sommerstid –  da kan det befinne seg opp mot 100 000 mennesker på den 260 kvm store øya. Øya regnes for å være rolig og trygg, og med høyt prisnivå.

Reisetips Martha’s Vinyard

Byene

Vineyard Haven Sjarmerende liten by vel verdt et besøk. Du ser den fort – den består av bare noen få gater og en liten havn. Oak Bluffs  Det er her folk samles om sommeren for en fest og det er her ferjene kommer i land fra fastlandet. Edgartown Et klassisk New England type sted. Husene til tidligere hvalfangere er velholdte og hagene er velstelte bak hvite stakitt-gjerder. Vi bodde på et lite, sjarmerende Inn her, og disse finnes det mange av.

Fyrtårnene

Martha’s Vineyard har en rekke fyrtårn: West Chop Lighthouse, East Chop Lighthouse, Edgartown Lighthouse, Cape Poge Lighthouse og Gay Head Lighthouse.

Strendene

South Beach, Martha's Vinyard
Hai observert! Tror vi står over badingen, ja …

Det finnes mange strender å velge mellom på Martha’s Vineyard. Lighthouse Beach, Fuller St. Beach, Oak Bluffs Town Beach, Joseph Sylvia State Beach, for å nevne noen.

South Beach, også kalt Katama Beach, er den mest kjente og populære. Så avhengig av hvor du for, er det som regel en strand i nærheten.

Leier du sykkel eller bil, kan du lett finne din egen favoritt.

Mat og drikke

Det er bare restaurantene og barene i Edgartown og Oaks Bluff som har lov å servere alkohol. Men her finner du også et godt utvalg av gode restauranter.

Tre tips

Finn et sted ved havna i Oaks Bluff, bestill hummer og nyt en klassisk New England-lunsj med utsikt mot båter som kommer og går.

Stikk innom et av fudgeriene – kjøp med en chunk fudge. Er du  glad i søtsaker, er dette perfekt for deg. Er du ikke, kan det fort bli kvalmt – men det hører med å ta en smak i det minste.

Et bedre middagsmåltid får du hos Atria i Edgartown. Lekker mat i vakre omgivelser. Anbefales!

Hvordan komme dit:

Fly til Boston eller New York. Det går småfly til øya fra flyplassene. Alternativt båt fra Hyannis, Cape Cod.

Martha's Vinyard
Småflytur fra Martha’s Vinyard til New York via Nantucket – absolutt å foretrekke fremfor ferjeturen …

Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

2 Comments
error: Content is protected !!