Roadtripping i Marche: Urbino og agriturismo

Roadtripping i Marche: Urbino og agriturismo

På svingete veier, gjennom bratte skrenter og trange smau ruller veteranbil etter veteranbil gjennom trøffellandskapet. Vi er på roadtripping i Marches Montefeltro-område.

Vi triller og brøler oss vei gjennom høye fjell og dype daler. Det skriker i de gamle hjulene, førerne må holde grep om det tunge rattet oppover de skarpe u-svingene. Men de koser seg med det. Det kan man lett se.

Dette er en artikkelserie fra Marche, skrevet og publisert i 2015.

På biltur i veteranbil gjennom Montefeltro

Vår sjåfør for dagen snakker ikke et ord engelsk, og jeg selv bare noen gloser italiensk. Men dialogen får vi til, likevel.

Han peker ut gjennom vinduet jevnt og trutt, og vil så gjerne fortelle. Om jaktslottet vi passerer, byen vi skal til, hvor jeg bør forberede meg på å ha kameraet klart. Jeg skjønner godt han er stolt av sitt eget distrikt.

Særlig tror jeg han ser frem til min reaksjon i dét vi ankommer Unesco-destinasjonen Urbino – denne helt unike universitetsbyen jeg har sett frem til å få besøke. Det er rett og slett vakrere enn jeg kunne forestille meg.

Verdensarven Urbino – vel verdt et besøk

På en høyde bak svingete, stupbratte fjellskrenter dukker denne byborgen opp, med spisse tårn. Det er ikke vanskelig å se for seg hvordan det må ha vært her. Men det er mulig jeg innbiller meg en god del mer tyll og florlette stoffer enn det i realiteten var.

Satt det en gang en prinsesse i toppen og lengtet ut av borgen? Kom det en ridende helt travende oppover de svingete gatene? Og var hesten hans skinnende hvit?

Roadtripping i Marche, Urbino
Ankomst Urbino, Unesco-destinasjonen og en av Italias eldste universitetsbyer

Agriturismo i Marche

Vår rute løper videre, gjennom små tettsteder og landsbyer. Vi besøker slott, museum, kirker og restauranter. Vi bor på landsbygda, i det de kaller country houses eller vel egentlig agritourismo. Som Laura, vår guide, beskriver det:

Det er ikke som på et hotell, der alt er perfekt. Menneskene er snille, og alt de gjør, er gjort med kjærlighet.

Det er nettopp noe av det som er sjarmen med Marche.

Her er en mini-guide med deg som måtte vurdere å ta lignende reiserute som oss.

Invitert av Marche Holidays


Følg meg på Instagram @reiselykke og/eller Facebook @reiselykke for flere tips!

Meld deg gjerne på mitt nyhetsbrev (som jeg kaller reisebrev)


Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

error: Content is protected !!