Som en grevinne i Greve in Chianti

Chianti er kjent for sitt rullende landskap, idylliske landsbyer og herlige viner. Vi tok nylig turen tilbake. Her er mine beste tips og anbefalinger! 

Vi har akkurat vært i bryllup i Firenze, og vi har tre dager til overs før vi skal reise hjem igjen. Men vi har ikke planlagt hvor vi vil dra, ei heller hvordan vi skal komme oss dit. Vi konkluderer med at Firenze er for varmt, for fullt av mennesker – det er for mye by

I stedet vil vi ut av byen; Vi vil se landskap og nyte av godsakene på den toskanske landsbygda. 

*Denne nettsiden inneholder affiliate lenker, Reiselykke mottar en liten kommisjon fra kjøp uten ekstra kostnad for deg. Inntektene bidrar til å dekke kostnadene ved å drifte denne nettsiden fylt med personlig reserachet, skrevet og fotografert kvalitetsinnhold for lesere som deg.

Toscana
På vei til Montefioralle

Slik går det til at vi spontant booker oss inn på en vingård ikke for langt unna, hyrer en bil og kommer oss ut av Firenze. Vi drar ut der landskapet ruller på ekte toskansk vis, der landsbyene er små og vinrankene er frodige. 

Chianti Toscana
Nydelig utsikt som dette nærmest hvor enn du snur deg …

Vingårdsferie i Toscana

Vi kunne ikke vært mer heldige med valget: Vi har fått det siste ledige rommet på Pietra del Cabreo *, et lite agriturismo i høyden over Greve in Chianti. Med idylliske Montefioralle innen gangavstand og et basseng som frister til avkobling. 

Pietro del Cabreo

Her nyter vi livets glade dager til fulle, med rusleturer, gode mat- og vinopplevelser og leier oss til og med en moped for å se mer av området rundt. 

Pietra del Cabreo
Rommet er romslig og med utsikt. Ikke minst; et eget koffertrom med klesskap, så alt rotet kan være ute av syne!

Her er mine tips fra reisen: 

PS! Er du i Firenze, kan du også dra på en halvdagstur med egen guide for vinsmaking i Chianti. Kanskje du vil funne denne her turen interessant*?

Greve in Chianti

Greve in Chianti er byen som ligger nede i dagen. Her er et hyggelig torg med butikker og restauranter rundt. Pass på å få med deg en tur innom Antica Macelleria Falorni. En institusjon i byen, fra 1806. Her selges skinker, oster og vin på glass.

Hos Antica Macelleria Falorni er det rom på rom med fristelser – og vi handlet så klart med oss litt spiselige suvenirer. Og på butikken like ved, Arte Ceramica, kjøper vi med oss noen mer varige reiseminner i form av keramikk. 

Greve in Chianti
Fra hovedtorget i Greve in Chianti

Vi spiser lunsj på Ristorante Bottega del Moro, et sted drevet av mor og datter. Her er ikke pastaen hjemmelaget, men som lunsjsted kan restauranten likevel anbefales. Vi skeier ut med et glass supertoscanerattåt. 

Lunsj i Greve in Chianti

En av kveldene legger vi middagen til Gallo Nero, som regnes for en av de beste restaurantene i området. Her serveres retter som bistecca fiorentina. Menyen er ellers preget av villsvin, ung hane og trøfler. Typisk toscans, med andre ord.

Montefioralle – Panzano – Lamole 

Vi leier oss en moped og kjører en runde i området. Vi får et gjensyn med Panzano, som er kjent for «slakteren i Panzano». Han var selv på jobb denne dagen. 

Panzano
Panzano

Målet for turen er Lamole, der vi spiser en bedre lunsj med utsikt, omgitt av kunst, hos Ristoro di Lamole. En herlig, minnerik opplevelse. Kan definitivt anbefales. 

Ristoro di Lamole
Risto di Lamole

Men tips nummer én er: Få med deg La Castellana i den idylliske landsbyen Montefioralle. Og det var her vi tilbrakte første kveld i Chianti. Restauranten har enkel uteservering, rett ved bilveien, men med utsikt til dalen under. Maten er nydelig, pastaen fersk og rettene spennende. Prøv tomino-ost med trøfler. 😋

Montefioralle
Montefioralle

Flere tips til Italia

Vinopplevelser i Monferrato, Piemonte

Dolomittene – perfekt for en roadtrip med fjellturer og gourmet

Trøfler og fersk pasta
Trøfler og fersk pasta servert på La Castellana i Montefioralle

Følg meg på Instagram @reiselykke og/eller Facebook @reiselykke for flere tips!

Meld deg gjerne på mitt nyhetsbrev (som jeg kaller reisebrev)


Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

error: Content is protected !!