Bangkok til fots: 5 bydeler å utforske gate for gate

Bangkok til fots: 5 bydeler å utforske gate for gate

Å vandre gatelangs i Bangkok er en opplevelse i seg selv. Ta for deg byen område for område, og legg ut på vandring. Slik kan du oppleve Bangkok til fots og samtidig få litt mer innsikt i dagliglivet blant de lokale. 

I denne artikkelen tipser jeg om fem områder i Bangkok som jeg selv har vært på vandring i og som viser ulike sider av Bangkoks samtid og historie.

Denne teksten er basert på et utdrag fra min reiseguide Bangkok på 1-2-3

*Denne nettsiden inneholder affiliate lenker, der Reiselykke mottar en liten kommisjon fra kjøp uten ekstra kostnad for deg. Inntektene bidrar til å dekke kostnadene ved å drifte denne nettsiden, som er fylt med gratis reisetips og nyttig informasjon for lesere som deg.

Et par-tre tips før vi går videre:

  1. Book deg gjerne en guidet tur med en lokalkjent guide, som kan gi mer innsikt i området*. Det finnes mange ulike måter å bli guidet på: til fots, med tuktuk, på sykkel og mer.
  2. Les også denne artikkelen som blant annet handler om hvordan du kommer deg rundt i Bangkok.
  3. For tips til gode restauranter og matopplevelser i Bangkok, sjekk denne artikkelen her

Gatelangs i Chinatown 

Chinatown i Bangkok

China Town er Thailands største kinesiske boligområde, som med sine gater og smau er spennende å utforske både om kvelden og på dagtid. 

Hit har kinesere kommet for handel i lange tider, langt til- bake til King Rama Is tid. Her i China Town ligger også Yaowarat Road, en veldig populær matdestinasjon. I tillegg finner vi her til omlag 50 gullsmedbutikker, urteutsalg, fruktselgere og kinesiske restauranter.

Les også: Bangkoks buddhistiske kulturarv

Legg gjerne turen innom Wat Mangkon Kamalawat, som er Bangkoks største kinesisk-buddhistiske tempel. Dette tempelet fra 1871 og røkelsen ligger tykk innendørs, særlig rundt sentrale høytider. Tempelet er omgitt av salgsboder og smau, der blomster og offergaver som klær, hus og klokker i papir er til salgs. 

Les også: På marked i Bangkok: Slik blir du bedre kjent med lokalkulturen

Gatelangs i Talat Noi 

Talat Noi Bangkok

Talat Noi er det eldste kinesiske nabolaget i Bangkok og ligger like ved China Town, i retning elva. Her drives det med blant annet med salg og kjøp av bildeler. Denne forretningsmuligheten gjør området til et særlig dyrt sted for innbyggere i Bangkok å kjøpe bolig: beliggenheten er attraktiv for inntekten det medfører.

Langs gatene i Talat Noi finner vi store hauger av bildeler, noe som gir området et litt slitent og ustelt uttrykk. Men her er også mye street art. Det er også denne kombinasjonen som gjør nabolaget så fotogent. Dette har derfor ført til at Talat Noi er et populært sted å oppsøke for influensere som skaper innhold på TikTok og Instagram.

Tips: Det tilbys guidede turer i Talat Noi, som denne 4 timers turen som vil vise deg rundt i denne bydelen.

Talat Noi Bangkok

PS! Legg turen innom River Vibe restaurant og bar for en drink med utsikt mot elva. Adresse: 768 Song Wat Rd

Gatelangs i Kudeejeen

Kudeejeen eller Kudi Chin, som det også kalles, er den delen av Bangkok som forteller om portugisernes historie i Thailand. Nabolaget består av 80% katolikker, 10 % kinesiske og thai buddhister, samt 10% muslimer – hvorav alle bor sammen i fred og harmoni.

Kudee chin Bangkok

Området er særlig kjent for kakene Khanom farang kudi chin som er laget med egg, etter inspirasjon fra Portugal. Her ligger også Thailands første katolske kirke, Santa Cruz, samt et par templer verdt å legge turen innom. 

Stikk innom museet Baan Kudichin Museum for en forfriskning. Det er også et lite museum om den portugisiske historien i området i byggets 2. etasje. 

Gatelangs i Bang Lamphu 

Bang Lamphu

Bang Lamphu, eller Banglampoo, er en av de eldste områdene i Bangkok, og ligger ved Chao Phraya nær gatene Phra Arthit, Phra Sumane og Ratchadamnoen. Bang Lamphu har vært et handelsområde helt siden begynnelsen av Kong Rama Is styre 

Dette var også Bangkoks foretrukne shoppingområde på 1960-tallet. I dag er Bang Lamphu et fint sted å legge gåturen. Her er det en miks av klassiske butikkfasader, historiske landemerker og varehus, samt gateselgere. Legg turen til Khao San Road og Soi Rambuttri.

Gatelangs i Ari 

La Villa Aree i Ari

Ari er nabolaget for hipstere, kreative og internasjonale innflyttere. For å komme hit, må du sannsynligvis legge ut på tur med Sky Train, selvsagt avhengig av hvor du bor. Ta Sukhumvit linjen i retning Mo Chit til Ari Station. 

Gatene her i Ari er betraktelig roligere, trafikkstøyen mindre og området er fylt med små boutiques, gallerier og spisesteder. Det hele i et boligområde der lave bygninger og små villaer står seg mot en kontrastfylt bakgrunn av byens skyskrapere. 

Her bor du bra i Bangkok

Bangkok

Jeg kan anbefale Riva Surya*, et mindre boutique hotell som ligger noen kvartaler unna og vender ut mot elva. Dette er en mer lokal, thailandsk opplevelse enn de internasjonale kjedehotellene vi også finner så mange av i Bangkok.

Et annet lite boutique hotell i området er Riva Arun Bangkok*. Dette ligger nærmere blomstermarkedet, like ved elvebredden og har en restaurant på toppen med flott utsikt til Wat Arun og Wat Pho/Grand Palace.

Luksushotellene Shangri-La*, The Peninsula Bangkok* og Mandarin Oriental* ligger nokså nærme hverandre, med The Peninsula på andre siden av elva. Disse er større fem-stjerners hotell som ligger fint til ved elven og nær offentlig transport.

For deg som søker nærhet til shopping og storbyliv mer enn historiske severdigheter, kan Sukhumvit være et godt alternativ. Her finner du kjeder som Novotel, Marriot, Radisson Blu og andre. Se booking.com for oversikt og priser*.

Les også: One night in Bangkok: Bangkoks beste takterrassebarer?


Vil du lese mer om Bangkok og Thailand?


Følg meg på Instagram @reiselykke og/eller Facebook @reiselykke for flere tips!

Meld deg gjerne på mitt nyhetsbrev (som jeg kaller reisebrev)


Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

error: Content is protected !!