Yoga, surf & sand på Laguna Beach

Yoga, surf & sand på Laguna Beach

Bølger som slår hardt inn mot stranden. Et evig, høylydt sus, som tilsynelatende øker på nattestid. Frisk sjøluft, finkornet sand, drømmeboliger ved strandkanten. Måkeflokken som daglig trekker opp og ned langs stranden består av store fugler, de er større enn våre norske kjenninger.

Yoga på stranden, i soloppgang. Ying yang-butikker i gatene, side om side med kunstutsalg og gallerier. Par som går tur i solnedgangen, med skoene i hendene, mens de prater og ser ut mot horisonten. Lekende barn på stranden, de bygger sandslott eller bader.

Merk: Denne artikkelen er fra 2013

Yoga, surf and sand i Laguna

Ei lita jente glemmer seg, får en bølge over seg, og hyler til. Hennes mamma kommer løpende, løfter henne, trøster henne. I gata bak flyter trafikken langs Highway 1, som en evig strøm, en elv av biler, den er vanskelig å krysse, som var et fossefall like om hjørnet.

Men over på andre siden, der ligger kaféen som serverer frokost til faste kunder og turister som oss.

Dette er Laguna Beach. Et herlig lite sted sør for Los Angeles. Et sted for å slappe av ved havet, bade og surfe i bølgene, kaste seg med på en yogatime en tidlig morgen på stranden.

Et sted for rekreasjon, avkobling, kos. For turister, innbyggere og for Hollywood-kjendiser. De rike lenger oppe i høyden av byen tar gjerne inn på legendariske Surf and Sand Resort for en natt, for å nyte et bedre måltid på Splashes Restaurant, slange seg ved bassenget eller rett og slett nyte strandlivet tett på.

Her ble Savages spilt inn, en film av Oliver Stone, med blant andre Blake Lively, John Travolta og Selma Hayek i rollebesetningen. Så her har også filmstjerner bodd, fikk vi vite, av den unge gutten som er vokst opp i dette lille nesten-Paradiset.

Laguna Beach

Reisetips til Laguna Beach

Planlegger du å overnatte helt nede ved stranden, husk ørepropper: det er vanskelig å sove når bølgene slår så hardt mot stranden som her.

Laguna Beach er ikke et utpreget barnevennlig sted: Highway 1 går like gjennom byen med stor trafikk sommerstid. Bølgene er på stranden voldsomme, og sjøen kan fort bli brådyp for små barn.

Det går gratisbuss frem og tilbake langs denne gata hvert kvarter i høysesong – bussene kan være fulle, særlig i juli, under den årlige kunstfestivalen som avholdes nettopp her, fordi Laguna Beach er kunsthovedstaden i Orange County. Ta derfor høyde for å måtte vente på neste buss.

På Las Brisas kan du sitte ute og spise rimelig og god california mexican, mens du nyter solnedgangen.

→ Roadtripping California

PS! For flere reisetips, følg gjerne Instagram @reiselykke og på Facebook @reiselykke

Meld deg på mitt nyhetsbrev her 👇🏼


Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

error: Content is protected !!