Anbefalte restauranter i New York

New York. En ny dag gryr. Foto: Mette S. Fjeldheim

Soho, New York. En ny dag gryr.
Foto: Mette S. Fjeldheim

Du skal ut og spise på restaurant i New York. Men med mer enn 3 500 restauranter å velge mellom på Manhattan alene, er det ikke godt å vite hvor man skal begynne …

Et tips er: spis der hvor de lokale spiser. Og hvor spiser de som bor i New York? På restauranter i området der de bor. Så her kommer det:

Topp favoritter: restauranter i New York, testet ut personlig av Reiselykke.

West Village, New York

The Lion

Inn en smal dør, åpnet av en muskuløs, hyggelig dørvakt, og videre inn i det varme rommet som venter med høylydt stemning i vinterkulda. Forbi en lang, smal bar føres vi videre inn i et større rom, med høyde under taket og kunst på veggene. Praten går livlig rundt bordene her, som aldri står tomme lenger enn at det ryddes klart for neste gjester.

Her kan du spise contemporary american food, drikke litt vin, og muligens viser det seg at du sitter ved siden av en kjendis innom for et hyggelig vennemåltid.

Adresse: 62 W 9TH ST

The Waverly Inn, New York Foto: Mette S. Fjeldheim

The Waverly Inn, New York
Foto: Mette S. Fjeldheim

The Waverly Inn

Denne kan du lete lenge etter, om du ikke kjenner trikset jeg nå gir deg: døra er grønn, du finner den under en trapp, og den ser ut som om den fører inn i en redskapsbod. Det gjør den ikke. Her ligger altså The Waverly Inn, en favoritt blandt filmskuespillere, musikere og andre celebriteter i West Village. Det er ikke tillatt å ta bilder innendørs. Det sier sitt om klientellet. The Waverly Inn er spesielt kjent for sine Bloody Mary’s og søndagsbrunjen.

Adresse: Bank street

Upper West Side, New York

Café Luxembourg

En institusjon av en fransk bistro i et bolig område. Røde skinnbenker, saftig, grillet kylling og annen hjemmelaget mat på menyen, samt noen mean drinks som det rekker å drikke én av, mens du venter på bord langs den sink-dekkede baren. God stemning med faste kunder, deriblant tv-stjerner en gang i mellom.

Adresse: 200 West 70th str. (mellom Amsterdam & West End)

Soho, New York

The Dutch

Det perfekte sted å sitte en søndags formiddag, med lang brunsj, mange aviser, delvis lesende, delvis pratende med de du deler bordet med. Lunt, men romslig, med rom-på-rom løsning. En stor bardisk gjør det mulig å sitte der og innta et måltid eller en kopp te i ensomhet, uten at det plager noen som helst.

Adresse: 131 Sullivan Street

Baltazar

Med parisisk touch, et perfekt sted å starte dagen med en diger café au lait og croissant. Eller for drinks før middag. Eller for et tre etasjes høyt fat med fersk sjømat en kveld med venner. Høyt er det også under taket, med livlig stemning som hos et ekte fransk brasserie. Servitørene er elegant kledd i hvitt, belysningen art deco, gjestene kledd for å se og bli sett.

Adresse: 80 Spring Street

Ciprianis

Dette stedet ser ut til å være et yndet sted for supermodeller – til tross for de kremete pastarettene som serveres her. En ekte italiensk restaurant, midt i Soho. Gjestene er gjerne svartkledte New Yorkere, de møtes, spiser, drikker og haster videre. I mens sitter vi, fortumlet, ventende på nok en rett, som var vi i Italia.

Adresse: 376 West Broadway

Blue Ribbon Brasserie

Where the chefs eat, spesielt på søndager når de fleste har fri. Det sier sitt om restauranten … Som det for øvrig finnes en rekke varianter av. Den originale, derimot, er Blue Ribbon Brasserie

Adresse: 97 Sullivan Street

Meatpacking, New York

Pastis

Dette stedet har jeg skrevet om tidligere, men det må med i denne oversikten også; ta en titt på innlegget her for mer informasjon om Pastis.

Illustrasjonsbilde Foto: Mette S. Fjeldheim

Illustrasjonsbilde
Foto: Mette S. Fjeldheim

Spice Market

Stort, men intimt og koselig. Dunkel belysning, med duft av Asia. Her serveres fristende små-retter av en betjening kledd i munkenes farge, oker. Et sted å gå med en vennegjeng, eller slå deg ned i baren og bestill en suppe tom ka gai en vintersdag. Det funker, det óg.

Adresse: 403 West 13th Street

Standard Grill

Koselig, sjarmerende, hyggelig. Like fint å dra hit vinter som sommer. Men om sommeren kan du sitte ute, i skyggen av broa som går over og nå danner parken High Line i området som tidligere besto av togskinner. Røde skaiseter, mynter som gulvunderlag, fliser på veggene. God mat, hyggelig betjening, uformell stemning.

Adresse: 848 Washington street, 13th Street

Mid-Town, New York

The Four Seasons

Er du i New York for den store feiringen? Hvorfor ikke legge den til legendariske The Four Seasons, hvor selveste John F. Kennedy feiret 45 års dagens sin? I et land så casual at caps og jeans nærmest er blitt en nasjonaldrakt, kan du fritt kle deg skikkelig opp her – for et minne for livet. Det gjør du gjerne i the Pool Room, hvor fire store trær, som byttes ut hver sesong, danner dekorasjonen i dette åpne rommet med god avstand mellom bordene.

 

Adresse: 99 East 52 Street

Klikk her for flere tips til hvor du kan spise i New York. 

Klikk her for tips til hvor du kan spise i Williamsburg, New York.

The Four Seasons, New York Foto: Mette S. Fjeldheim

 

Har du en favoritt-restaurant i New York? Del gjerne tipset!

Legg igjen fornavn og e-post adresse for å motta månedens  reisetips i innboksen:

Likte du denne artikkelen? Del den gjerne!Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someone

3 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *