Amalfi-kysten: Vakkert, vilt og dramatisk

Naturskjønne Sorrento-halvøya i regionen Campania er geografisk en del av Appenninene. Få andre steder i  Italia byr på et slik variert landskap, miljø, historie og kultur.

Naturskjønne Sorrento-halvøya i regionen Campania er geografisk en del av Appenninene. Få andre steder i  Italia byr på et slik variert landskap, miljø, historie og kultur.

Kystruten langs Amalfi-kysten består av smale, svingete veier, idylliske småbyer tett på sjøen, og vakker panoramisk utsikt mellom bratte og dramatiske fjellskrenter. 

Denne artikkelen er fra 2011, fra da Reiselykke startet opp – og får bli stående av nostalgiske årsaker #reiseminne

Amalfikysten Italia

En av de mest kjente turistdestinasjonene langs kyststripen, er Positano – også omtalt som «juvelen av Amalfi-kysten». På 1920- og 1930- tallet var Positano en oase for intellektuelle og kunstnere. Nå lokkes besøkende fra hele verden til denne sjarmerende byen, der husene klatrer oppover fjellskrenten, og der inngangspartiet gjerne er øverst i bygningen (!). 

Vi valgte å bo i mer solfylte Praiano, med utsikt til vakre eggformede Postiano.Praiano på sin side, er mest kjent for sine sitrusfrukter som eksporteres verden over.

Her fant vi vår favorittrestaurant – La Brace: her får en servert hjemmelaget kost i de vakreste omgivelser. Prisene er akseptable, og utsikten ubeskrivelig vakker. Prøv gjerne tiramisu’en.

Positano

Amalfi er verdt et besøk. Sitt ned på en av caféene på Piazza del Duomo. Besøk katedralen. Vandre rundt i gatene. Enda bedre: spaser over til nabobyen, Atrani. Dette er visstnok Europas minste by. På veien kan du ta en tur innom innom Hotel Luna. Det var her Henrik Ibsen bodde og ble inspirert. Da vi besøkte Atrani, fant vi en liten restaurant under broen, helt nede ved havkanten. Her fikk vi servert den ferskeste fisk, mens sjøsprøyten slo rundt oss.

Har du anledning, ta turen til Ravello. Byen oppe i fjellene skal være svært vakker, og by på fantastisk panoramautsikt over havet og omgivelsene rundt. Vi rakk ikke selv å besøke byen. Men så gir det da oss også en god anledning til å komme tilbake tilbake til Amalfi-kysten.

Praiano

Følg meg på Instagram @reiselykke og/eller Facebook @reiselykke for flere tips!

Meld deg gjerne på mitt nyhetsbrev (som jeg kaller reisebrev)


Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

error: Content is protected !!