Amalfi-kysten. Vakkert, vilt og dramatisk

Positano

Positano
Foto: Mette S. Fjeldheim

Naturskjønne Sorrento-halvøya i regionen Campania er geografisk en del av Appenninene. Få andre steder i  Italia byr på et slik variert landskap, miljø, historie og kultur. Kystruten langs Amalfi-kysten består av smale, svingete veier, idylliske småbyer tett på sjøen, og vakker panoramisk utsikt mellom bratte og dramatiske fjellskrenter. 

Positano

Positano
Foto: Mette S. Fjeldheim

En av de mest kjente turistdestinasjonene langs kyststripen, er Positano – også omtalt som «juvelen av Amalfi-kysten». På 1920- og 1930- tallet var Positano en oase for intellektuelle og kunstnere. Nå lokkes besøkende fra hele verden til denne sjarmerende byen, der husene klatrer oppover fjellskrenten, og der inngangspartiet gjerne er øverst i bygningen (!). Vi valgte å bo i mer solfylte Praiano, med utsikt til vakre eggformede Postiano.Praiano på sin side, er mest kjent for sine sitrusfrukter som eksporteres verden over.

Her fant vi vår favorittrestaurant – La Brace: her får en servert hjemmelaget kost i de vakreste omgivelser. Prisene er akseptable, og utsikten ubeskrivelig vakker. Prøv gjerne tiramisu’en.

amalfi

Katedralen i Amalfi
Foto: Mette S. Fjeldheim

Amalfi er verdt et besøk. Sitt ned på en av caféene på Piazza del Duomo. Besøk katedralen. Vandre rundt i gatene. Enda bedre: spaser over til nabobyen, Atrani. Dette er visstnok Europas minste by. På veien kan du ta en tur innom innom Hotel Luna. Det var her Henrik Ibsen bodde og ble inspirert. Da vi besøkte Atrani, fant vi en liten restaurant under broen, helt nede ved havkanten. Her fikk vi servert den ferskeste fisk, mens sjøsprøyten slo rundt oss.

Har du anledning, ta turen til Ravello. Byen oppe i fjellene skal være svært vakker, og by på fantastisk panoramautsikt over havet og omgivelsene rundt. Vi rakk ikke selv å besøke byen. Men så gir det da oss også en god anledning til å komme tilbake tilbake til Amalfi-kysten.

Praiano

Foto: Mette S. Fjeldheim

Kilder: «Amalfi. Sorrento» (Bonechi), egne notater og fotos. Turen ble foretatt en påsken 2006.

Merk: Steder og priser kan endres over tid. Reiselykke er ikke ansvarlig for tredjepartssider og kart det henvises til i artiklene. Ser du feil og mangler eller ønsker å sende inn tips? Send en e-post til post@reiselykke.com

Dette er Reiselykke | Her finner du Reiselykkes utgivelsespolicy | Om affiliate-samarbeid

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.