Bildekavalkade: En smak av Sør-Afrika, Oslo

Et nytt event i serien «En smak av», i samarbeid med Aschehoug forlags Aschehoug Akademi, er vel gjennomført. Denne gang var temaet en smak av Sør-Afrika. 

Onsdag kveld 12. september fortalte jeg litt fra mine to Sør-Afrika-rundreiser i løpet av de siste fem månedene, der jeg blant annet delte litt av mine erfaringer fra Cape Town, Johannesburg, Qunu, Knysna og flere townships.

Jeg snakket litt om Nelson Mandela og om apartheid-tiden som vi fortsatt ikke kommer utenom i møtet med Sør-Afrika. Vi sveipet innom språk; Sør-Afrika har tross alt 11 offisielle språk (!) og jeg hadde med ferske filmsnutter som illustrerer zulu-språket og xhosa-språket.

Jeg fortalte også om møtet med mennesker og kultur rundt omkring i landet, om bøker fra Sør-Afrika, og jeg snakket også en del om lokalmat og vindistriktet, med vekt på Franschhoek.

Her kan du lese mine reisetips til Sør-Afrika

En smak av Sør-Afrika med Reiselykke

Med på laget hadde jeg sommelier Benjamin Trainer fra Fondberg Norway, som kunne dele av sin kunnskap om viner fra Sør-Afrika. Vi fikk smake på tre herlige viner;

Goats do Roam, som er en lettere allrounder som passer til det meste av mat. Dette er en blandingsvin fra Paarl, med en sammensetning av Shiraz, Grenache, Mouvedre, Durif Cinsault og Carignan.

Vi fikk også smake to fra David & Nadia i Swartland: En hvit Aristargos fra 2016, med Chenin blanc, Viognier, Clairette blanche, Sémillon, Roussanne og Marsanne. Dette er en vin som gjerne kan serveres til fisk med smørsaus, for eksempel. Den røde Elpidios var fra 2015 og var en blandingsvin med Carignan, Syrah, Pinotage, Cinsaut og Grenache. Denne passer for eksempel godt til et stykke entrecote med soppsaus, fikk vi tips om.

Kveldens special guest var Rune Engstrøm fra Destination Africa, som hadde med seg Sør-Afrikas flagg og som fortalte om blant annet Christo Brand, en av Mandelas voktere på Robben Island. Rune hadde også med bokgaver som ble delt ut til heldige vinnere; Stjernedryss over Cape Town og Christo Brands Doing Life with Mandela.

Aschehougs Even trakk flere heldige vinnere som kunne gå hjem med bokpakker med bøker av Trude Teige, Maja Lunde og Süskind.

Reisetanker fra Sør-Afrika

Det ble en fin-fin kveld med ekte reiselykke, med sørafrikansk bakgrunnsmusikk, sørafrikansk gryterett, sørafrikanske viner og i det hele tatt – sørafrikansk stemning.  Tusen takk til Benjamin fra Fondberg Norway, til Even og Eli hos Aschehoug Akademi, til Rune fra Destination Africa og til alle dere som kom og bidro til en fin kveld. Gleder meg allerede til neste gang!

Her kan du lese om forrige event: En smak av Sri Lanka


Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

error: Content is protected !!