Bilferie i Puglia

En bilferie i Sør-Italias Puglia byr på flotte naturopplevelser, sjarmerende småbyliv og smaken av det gode liv. Denne mini-guiden til bilferie i Puglia tar med deg sentrale deler og opplevelser i Gargano og Salento.

Gargano ligger nord på hælen av Italia, der hvor klippene rager opp av havet og naturen er som mest variert og dramatisk. Mens Salento er mer secluded, har færre turister, lavere priser og idylliske strender. Flatt, tørt jordbruksland. Stolte klippeformasjoner som rager opp over langstrakte, finkornete sandstrender langs kysten mot Adriaterhavet. Olivenlunder, vinranker og kaktuser suser forbi langs veien. Solbrente åkerflekker, salamandre og lyden av den taktfaste rytmen fra gresshoppene øker på etter hvert som temperaturen stiger utover dagen.
Gargano, Puglia
Dramatisk og vakkert kystlandskap

Kontrastfylte Puglia

Salt is for lucky, sier vår vertinne da vi sjekket inn første natt her på hælen av Italia. Like innenfor døra til rommet hun viser oss inn i, står et digert fat fylt med grovkornet salt, hentet opp like ved kysten hvor vi befinner oss. – Folk fra Puglia er svært overtroiske, forklarer hun. De må være særskilt heldige de som vokser opp her, ettersom det produseres salt i stor skala langs hele Puglias kyststripe. Det kan man finne enda flere grunner til. Les om kontrastfylte Puglia i dette innlegget
Pulignano a Mare
Typisk postkort-motiv fra Pugliano a Mare

Idylliske småbyer i Gargano

Som perler på en snor ligger de vakreste hvitvaskede middelalderbyer og titter ut mot havet. Pittoreske, gresk- og arbabisk-inspirerte og større enn man kanskje skulle tro. Forlatt på dagtid i solens hete. Fylt med glade solbrune ferierende italienere på kveldstid. Men går du en gate nedenfor hovedgata, er atmosfæren en helt annen. Stille ro, nabokonene i rolig passiar på trammen, små barn som leker under gatelys. Klesvasken er tatt inn for kvelden, dagens siste måltid er fortært og ryddet unna. Les om Vieste, Pescichi og Trani i dette innlegget
Tani, Puglia
I havnen i Trani ligger flotte båter, tett i tett. Og like bak, de beste shoppingmuligheter!

Pilgrimsferd til Santuario di San Michele

Santuario di San Michele er en middelalderby som ligger høyt oppe i fjellene i Puglia. Dette er et av Europas viktiste pilgrimssteder, som en av de aller helligste kriste steder. Det har sin forklaring i at erkeengelen St. Michael en gang i år 490 viste seg for biskopen av Siponto. Tre år senere ble kirken i byen oppført på akkurat det stedet engelen viste seg.

Les mer om vår pilgrimsferd dit

Monte Sant'Angelo i Puglia
Utsikt fra Monte Sant’Angelo

Tørre, vakre Salento

Salento er det sørlige området av Puglia, også kjent om Penisola Salentina, er tørt, mer fjerntliggende og usigelig vakker. Byene er hyggelige, sjarmerende, og det er færre utenlandske turister her. Som i Santa Maria di Leuca, en elengant liten by, helt på sørspissen av hælen, der to hav møtes.

Klikk her for å lese om  Gallipoli, Otranto og Santa Maria di Leuca

Puglia, Gallipoli,
Stranden i Gallipoli

Eventyrlandet Alberobello

Men det Puglia kanskje er aller mest kjent for, er de små, litt rare, husene ved navn trulli. De finner vi i Alberobello, en helt unik liten by i innlandet. Et besøk der, er et absolutt must om du tar turen til Puglia. Men forvent ikke å befinne deg i ensomhet. For her kommer busslaster med andre reisende.

Les mer om Alberobello i dette innlegget

Hold pekeren over bildene for billedtekster

roadtripping puglia

Tips: Spar tid ved å kjøre tilbake samme vei langs kysten fra Peschici, fremfor innlandsveien. Vi valgte selv den ruta.

Kjøreruten finner du også i denne linken 

Reise dit

Vi fløy med Ryan Air via London til Bari, med retur fra Brindisi via London hjem igjen. Leiebil fra flyplassen på Bari, returnert i Brindisi

Dersom du ønsker flere tips til Puglia enn det du finner her og i artiklene som lenkes til her, vil du kunne finne flere tips til opplevelser i Puglia her.

Har du vært i Puglia? Del gjerne dine tips i kommentarfeltet under! 

   

Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

error: Content is protected !!