Jazzbyen New York

New York har noe av den beste jazzen i verden, så denne gang lot vi musikken lede an vår New York-opplevelse. 

Jazzen forfølger oss gjennom hele vårt New York-opphold denne gang. Helt tilfeldig er det ikke: foruten å oppsøke flere jazz-scener i løpet av vårt opphold, har vi sjekket inn på musikk-hotellet The Roxy, der jazzen flyter rundt oss i luften som omgir oss, med daglige konserter.

I hotellets storstue spilles det konserter om kveldene. Jazztonene siver inn under hotelldøra og lokker oss ut og ned i hotellets foajé. Daglig fylles hotellet med glade toner av jazz.

I kjelleren ligger en klassisk old style jazz club med en liten scene, små runde bord og en bar i bakgrunnen. Her er det to daglige sett; vi tar for oss både av det ene og det andre av musikalske fremførelser.

Vi tar også turen til legendariske Blue Note for kveldens siste sett: plasser på et bord for fire serveres vin og alternativ jazz ved Bobby Deitch Band, Nigel Hall og Adam Deitch denne kvelden.

Blue Note Jazz i New York
Bobby Deitch Band med Nigel Hall og Adam Deitch

Men det er ikke bare de stedene vi bevisst oppsøker hvor vi finner jazz. På flere av spisestedene vi velger oss ruller jazztoner ut fra høyttalerne; den tyrkiske maksimalistiske restauranten Antique Garage i Tribeca, den historiske biff-restauranten Keel’s i Midtown og klassiske nabolagsrestauranten Minetta Tavern i Greenwich Village.

Oppholdet avsluttes på magisk New Yorksk vis, med New Yorks egen Billy Joel og hans piano i Madison Square Garden. Ikke en jazzens mann kanskje, først og fremst. Men definitvt en mann hvis musikk spenner fra pop/rock singer/song writer, deriblant jazz.

The Django New York
Av alle ting dukker selvest Kevin Spacey opp og synger duett med Billy Joel på hans New York State of Mind

Billy Joel Madison Square Garden, New York Billy Joel konsert i New York

Tre jazzbar-favoritter i New York

Bemelmans Bar, Upper West Side

På Hotel Carlyle Upper West Side ligger denne lune jazzbaren oppkalt etter barnebokforfatteren Ludwig Bemelman. Her kan du har en hyggelig kveld med en drink og jazz, enten sittende ved baren eller ved ett bord.

I nabolokalet er en konsertsal, der Woody Allen med band spiller hver mandag.

Cc.: I baren koster cc 15 per pers, 25-35 per pers ved bord

The Django på The Roxy, Tribeca

Nyere sted, men helt tydelig inspirert av tideligere tider. Lunt og stilig i kjelleren til Hotel Roxy i Tribeca.

Cc. Gratis for hotellets gjester

Blue Note i Greenwich Village

Helt siden 1981, har Blue Note i Greenwich Village vært en ledende jazz club i verdenssammenheng. Her har jazzlegender som Oscar Peterson spilt.

Cc 20 dollar for å sitte ved bord

 

Flere tips til jazzopplevelser i New York

  • Sjekk ut Village Vanguard 
  • Billy Joel holder konsert i Madison Square Garden en gang i måneden (ikke helt jazz, da, riktignok – men bra tips anyhow 😉 )
  • Les jazz-tipsene i Time Out New York
  • Sjekk inn på The Roxy Hotel i Tribeca – her bor jeg definitivt igjen!
affiliate-reklame for booking.com

Hotell-favoritter i New York

The Roxy Hotel Tribeca

Lunt, hyggelig og med personlig service. Musikk-hotell med jazz-klubben The Django i kjelleren, kino, oyster-bar og kaffe-bar. Rom med 70-talls inspirasjon og gode senger. Ligger sentralt, med kort gangavstand til Soho, nært flere hyggelige spisesteder og barer. Ny personlig favoritt!

The Roxy Tribeca New York (1 of 1)

The Roxy Tribeca, New York

 

Se priser her


Soho Grand Hotel

En klassiker i Soho, litt slitt i kantene, men med veldig sentral beliggenhet, hyggelig bar og restaurant og med utsikt uptown fra de høyereliggende rommene. Personlig testet!

Soho Grand Hotel New York (1 of 1)

Se priser her

NoMo Soho

Et litt mer tilbaketrukket hotell i Soho, tidligere kjent som Mondrian Hotel. Har hyggelig restaurant med liten uteservering i første etasje, utsikt fra de høyereliggende rommene. Personlig testet!

Nomo Hotel i New York

Se priser her


The Standard High Line, Meatpacking

Luksus på reise: The Standard High Line New York
Et rom med utsikt … The Standard i New York

The Standard Highline

Med vinduer fra gulv til tak er det mer enn kult designede rom du får – her kan du også få flott utsikt over Hudson River, the High Line og mot skyskraperne lenger unna. Har bar i toppen, samt i tilknytning til gateplanets The Standard Grill. Personlig testet!

Se priser her


Hotell i Williamsburg, Brooklyn

McCarren Hotel & Pool i Williamsburg (1 of 1)

McCarren Hotel

McCarren Hotel & Pool

Sentralt i Williamburg og like ved Bedford Ave ligger dette hyggelige hotellet med basseng i bakgården. Personlig testet!

Se priser her

Wythe Hotel

Et kult hotell like på hjørnet nedenfor McCarren Hotel & Pool. Personlig besøkt!

Se priser her

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

error: Content is protected !!