Førjulstips til byturer og julemarkeder

Julemarkedene oppsto i sin tid i Tyskland og Østerrike, men stadig flere steder har tatt opp tradisjonen. Rundt omkring i Europa er det etterhvert lang tradisjon for julemarkeder.

-> Trenger du tips til julegaver til reiselystne? Tipsene deler jeg her!

Her er 13 tips til byturer og julemarkeder i Europa:

Førjulsstemning i Wien

Dette er en gammel tradisjon i Wien. Faktisk går det helt til bake til middelalderen. I dag finnes mer enn 20 offisielle julemarkeder i Wien. Her finner du mer info om julemarkeder i Wien.

Mer fra Wien

juletre i London
Alternativt juletre sett i London

Førjulsstemning i London

London kan vel kalles julebyen over alle, men det er ikke spesielt julemarkeder som forbindes med London. Imidlertid er det julegater, juleutstillinger og juleshows som er mer typisk for London. Men julemarkeder finnes også. Her er mer om det.

Mer fra London

julestemning i london

Førjulsstemning i Hamburg

I Hamburg er det tradisjon for et tosifret antall julemarkeder, men det mest anderkjent er det som finner sted ved rådhuset. Se listen over julemarkedene i Hamburg her.

Mer fra Hamburg

Førjulsstemning i Berlin

I Berlin er det hele 60 julemarkeder som finner sted. To av de mest populære er Winter World på Potsdamer Platz i Tiergarten og Alexanderplatz Christmas Market i Mitte.

Mer fra Berlin

Brandenburger Tor på kveldstid
Brandenburger Tor på kveldstid

Førjulsstemning i Paris

De siste årene har også julemarkeder dukket opp flere steder i Paris. Her er en oversikt over dette.

Mer fra Paris

Minimalistisk juledekor ved Champs Elysees i Paris
Minimalistisk juledekor ved Champs Elysees i Paris

Førjulsstemning i Gøteborg

I Gøteborg er det ganske så lett å komme i julestemning, og man trenger ikke dra til Liseberg, selv om dette er det aller mest kjente stedet for å komme i julestemning i Gøteborg. Også i Haga er det koselig å ta turen før jul, for eksempel. Flere tips finner du her. 

Mer fra Gøteborg

Førjulsstemning i Stockholm

Nå var jeg nylig i et snøfylt Stockholm, men enda var ikke førjulssesongen igang. Men det er den nå! Jeg kan fint se for meg tente julelys og koselig stemning både på Skansken og i Gamlastan, for eksempel. Mer info om julestemning i Stockholm finner du her.

Mer fra Stockholm

Pärlans i SoFo Stockholm
Godis til jul i Stockholms SoFo

Førjulsstemning i København

København før jul er for meg ristede mandler på Strøget (som jeg ellers unngår), snebajer-slipp, søndagsåpent Magasin og Illum og ikke minst et julepyntet D’Angleterre. Her kan du lese om julemarkedene i København 

Mer fra København

tente-julelys-i-london

Førjulsstemning i Århus

I den koselige danske byen Århus finnes flere julemarkeder spredt rundt omkring i byen. Jeg har ikke vanskelig for å forestille meg at det er lett å komme i julestemning her ... 

Mer fra Århus

Førjulsstemning i Aalborg

Aalborg er byen som er akkurat liten nok til at man kan utforske den til fots, og her finnes også en rekke jule-aktiviterer. Du finner  en oversikt over hva Aalborg kan by på av julestemning her

Mer fra Aalborg

Julemarkeder og julestemning - juletre

Førjulsstemning i Praha

Unesco-byen Praha må være et syn i førjulstiden. Jeg har kun vært der sommer og høst, men Praha er alltid hyggelig å besøke. Her kan du lese mer om hva Praha byr på i førjulstiden.

Mer fra Praha

Førjulsstemning i Bratislava

Så fint er det i Bratislava før jul at det er da sentrum er som mest fylt opp med turister og lokale. Les mer om julemarkeder i Bratislava her.

Her finner du 12 reisetips til Bratislava  

Førjulsstemning i Oslo

I Oslo er det flust av lysende julestemning å finne på Karl Johan og i Bogstadveien. Men også her vil du finne julemarkeder rundt omkring, som på Spikersuppa, Blå, på Folkemuseet, på Youngstorget og Designernes julemarked. Se ellers denne oversikten over alle julemarkeder i Oslo.

Her er en oversikt over julemarkeder i Oslo

Ønsker du månedens reisetips rett i innboksen?

Meld deg på her:

Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Reiselykke

Reiselykke er et norsk reise- og kulturmagasin, med fokus på reiser i kultur, mat og vin. Her får du personlig historiefortelling, tips til bærekraftige reiseopplevelser og bra overnattingssteder. Grunnlagt av Mette Solberg Fjeldheim. Kåret Norges beste reiseblogg.

error: Content is protected !!