Nyttårssyklonen Bejisa slår til

Det begynte med at jeg oppdaget en sirkel rundt sola dagen før nyttårsaften. Det skulle vise seg å være et varsel om ”big rain”, som de lokale forklarer det.

 

Men de lokale her på Mauritius snakket om mer enn et lite regnskyll. ”Det er ventet en syklon”, sa de. De forklarer det med det varme været. ”Det er varmere enn vanligvis, og mer fuktig, enn det pleier”, sa de. ”Vi vet ikke når den kommer hit, kanskje i morgen, kanskje dagen etter. Og kanskje passerer den forbi”. I mens feiret vi nyttår i varmen med tærne trygt plantet i sanden og blikket rettet mot den opplyste, fargerike svarte natta. Første nyttårsdag kom og gikk. Men så …

Den tropiske syklonen Bejisa-14 slår til nå i dag. Den kommer til å passere Mauritius på vestsiden, og slår til på naboøya Réunion i perioden kl. 12:00 til 15:00 lokal tid. Samtidig vil vinden øke på her på øya, med mer regn og torden. Ut over det, slipper vi stort sett unna, her befinner oss på nord-vestsiden av Mauritius.

Bejisa nyttårssyklon Mauritius

Nå, to timer før Bejisa er forventet å nå Maskarenene, ryddes strender og fellesarealer for løsøre. Solsenger og strandstoler samles og boltes fast. De ansatte på hotellområdet går rundt og snakker med gjestene, som har søkt ly under tak. De åpne veggene som omkranser resepsjonsområdet dekkes til med persienner av strå. Spørsmålet er hvor godt de fungerer i den varslede kraftige vinden …

Alle vinduer er tapet, slik at om glasset knuser i den kraftige vinden som kommer, henger bitene forhåpentligvis i hop. Palmene vaier i vinden. Sjøsprøyten slår mot korallrevet som omkranser øya.Vi har alle fått udelt paraplyer. De gjør seg best innendørs, vinden er for sterk.

Hvem skulle tro våre medbrakte regnjakker skulle komme til nytte her i sommervarmen?

Mer fra Mauritius
Nyttårshilsen fra Mauritius
Velkommen til Mauritius
Den botaniske hagen på Mauritius

Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

1 Comment
  1. Vi opplevde også Bejisa. Vi var på østkysten av Mauritius. Det er synd å si at vi følte oss så veldig truet. Det ble lagt ut stearinlys på alle rom på hotellet, og hver gjest fikk en eske med fyrstikker.
    Vi hørte et utrolig bulder fra bølgene som slo mot korallrevet utenfor oss, og høyvannet var svært mye høyere enn vanlig. Da stormsenteret passerte vest for Mauritius, var det kraftige regnbyger hos oss. Overløpene på svømmebassenget klarte ikke å svelge unna.

error: Content is protected !!