Nyttårssyklonen Bejisa slår til

Det begynte med at jeg oppdaget en sirkel rundt sola dagen før nyttårsaften. Det skulle vise seg å være et varsel om ”big rain”, som de lokale forklarer det.

Syklon Bejisa Mauritius, Afrika

Men de lokale her på Mauritius snakket om mer enn et lite regnskyll. ”Det er ventet en syklon”, sa de. De forklarer det med det varme været. ”Det er varmere enn vanligvis, og mer fuktig, enn det pleier”, sa de. ”Vi vet ikke når den kommer hit, kanskje i morgen, kanskje dagen etter. Og kanskje passerer den forbi”. I mens feiret vi nyttår i varmen med tærne trygt plantet i sanden og blikket rettet mot den opplyste, fargerike svarte natta. Første nyttårsdag kom og gikk. Men så …

Den tropiske syklonen Bejisa-14 slår til nå i dag. Den kommer til å passere Mauritius på vestsiden, og slår til på naboøya Réunion i perioden kl. 12:00 til 15:00 lokal tid. Samtidig vil vinden øke på her på øya, med mer regn og torden. Ut over det, slipper vi stort sett unna, her befinner oss på nord-vestsiden av Mauritius.

Nå, to timer før Bejisa er forventet å nå Maskarenene, ryddes strender og fellesarealer for løsøre. Solsenger og strandstoler samles og boltes fast. De ansatte på hotellområdet går rundt og snakker med gjestene, som har søkt ly under tak. De åpne veggene som omkranser resepsjonsområdet dekkes til med persienner av strå. Spørsmålet er hvor godt de fungerer i den varslede kraftige vinden …

Alle vinduer er tapet, slik at om glasset knuser i den kraftige vinden som kommer, henger bitene forhåpentligvis i hop. Palmene vaier i vinden. Sjøsprøyten slår mot korallrevet som omkranser øya.Vi har alle fått udelt paraplyer. De gjør seg best innendørs, vinden er for sterk.

Hvem skulle tro våre medbrakte regnjakker skulle komme til nytte her i sommervarmen?

Merk: Steder og priser kan endres over tid. Reiselykke er ikke ansvarlig for tredjepartssider og kart det henvises til i artiklene. Ser du feil og mangler eller ønsker å sende inn tips? Send en e-post til post@reiselykke.com

Dette er Reiselykke | Her finner du Reiselykkes utgivelsespolicy | Om affiliate-samarbeid

1 kommentar

  • Ragnar Kolstad sier:

    Vi opplevde også Bejisa. Vi var på østkysten av Mauritius. Det er synd å si at vi følte oss så veldig truet. Det ble lagt ut stearinlys på alle rom på hotellet, og hver gjest fikk en eske med fyrstikker.
    Vi hørte et utrolig bulder fra bølgene som slo mot korallrevet utenfor oss, og høyvannet var svært mye høyere enn vanlig. Da stormsenteret passerte vest for Mauritius, var det kraftige regnbyger hos oss. Overløpene på svømmebassenget klarte ikke å svelge unna.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.