Sommerro House – Oslos nye storstue

Sommerro House – Oslos nye storstue

Oslos nye storstue er kanskje hovedstadens beste hotell. I Oslo Lysverkers gamle lokaler får vi hjemmekoselig atmosfære med et dryss av eleganse og historiske glimt. En drøm for den som liker å bo bra, ha restauranttilbudene nært og oppleve en bit av London uten å krysse grenser. 

Når hovedstadens kanskje beste hotell åpner dørene, er jeg ikke sen om å ta turen og sjekke det ut. Og testes skal det: Jeg sjekker inn på superior varianten, med eget lite kontor og sofakrok. Slik får jeg testet om rommet også fungerer godt for den som skal jobbe borte fra både hjem og kontor. 

Sommerro House Oslo

Ved første blikk er jeg ikke overraskende som tilbake på The Ned i London. Det er nemlig samme designduo som står bak, GrecoDeco, og likheten er umiddelbar. Her er det art deco stil á la 1930-tallet ispedd plysj og overdådig interiør som preger rommet. Det er tregulv og tremøbler, baderom med marmor og en himmelseng med deilige dyner og sengetøy. Pluss i boka for deilige baderomsprodukter.

Sommerro House Oslo

Les om historien bak her

Restauranthuset Sommerro 

Fellesarealene byr på flere restaurantoppleveler;

Ekspedisjonshallen må nevnes spesielt, med frescoveggen av Per Krogh som dominerer rommet. Her foregår det all day dining, med frokost, lunsj og middag. TAK Oslo er en nordisk-japansk takterrasse-opplevelse og hotellets signatur-restaurant, mens Izakaya er japansk streetfood og cocktail. Hos To søstre serveres aftenoon tea. 

Plah og Ahaan har flyttet lokalene sine hit til Sommerro, og Mathallens Barramon har klokelig også fått seg lokaler her. 

Med andre ord: Vil du til Oslo for å oppleve gode matopplevelser, trenger du ikke engang forlate hotellet for å få det som du vil. Men pakketilbudet med innlagt tre-retters kan du trygt styre unna. Det er bedre å booke overnatting og restaurantopplevelse separat. Ta det fra en som har testet tilbudet. 

Wellness og kulturtilbud 

Vestkantbadet får forhåpenlig sin renessanse når de igjen åpner dørene her på Sommerro House. De har per nå ennå ikke åpnet dørene etter renovasjonen, så et besøk der må jeg nok pent vente med til senere. 

Hotellet har også stort treningsområde, med tilbud om medlemskap og personlig trener. Prisen er som hotellet forøvrig, i høyere prisklasse. På toppen er det også et lite basseng og solsenger. Personlig synes jeg sengene blir altfor tett, og bassenget i minste laget. 

På Sommerro House blir det konserttilbud og filmvisninger, og frokosten innbyr til morgenmøter til den nette prisen av kr. 399,- 

Jeg tror definitivt mange vil kjenne sin besøkelsestid å legge vennetreff til hotellet. Jeg tipper Sommerro House blir som en storstue i Oslo, nettopp slik det legges opp til. 

Les også: Amerikalinjen: Luksus med et snev av historie og det store utland
Sommerro House Oslo

Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

error: Content is protected !!