Allsidige Málaga og Costa del Sol

Allsidige Málaga og Costa del Sol

Storbyliv og flotte strender, koselige små byer og gastronomiske opplevelser. Andalucias Malaga og Costa del Sol tilbyr det meste for alle typer reisende. 

Andalucia er rik på spennende kulturhistorie og varierte og flotte naturopplevelser ved kysten og i fjellene. Faktisk kan dette området også fint kombineres med skiopplevelser vinterstid, for Sierra Nevada er slett ikke så langt unna, og gjør at du kan stå alpint på formiddagen og bade i havet på ettermiddagen. Men det gjenstår fortsatt for min del å teste skibakkene i Spania.

*Denne nettsiden inneholder affiliate lenker, Reiselykke mottar en liten kommisjon fra kjøp uten ekstra kostnad for deg. Inntektene bidrar til å dekke kostnadene ved å drifte denne nettsiden fylt med personlig reserachet, skrevet og fotografert kvalitetsinnhold for lesere som deg.

Jeg har utgitt reiseguide for Málaga og Costa del Sol – les mer her!

Strandliv ved Costa del Sol

Nordmenn flest kommer nok til Costa del Sol for å nyte sol og sommer. Med over 300 soldager i året er det ikke rart vi trives godt her. Flere steder finner vi fine strender og gode strandklubber. Selv synes jeg området rundt Golden Mile ved Marbella er spesielt flott, der strendene ligger vakkert til med fjellene i bakgrunnen.

Det er nok kommet til nyere strandklubber siden jeg var der sist, men her har jeg tidligere delt noen tips til dette. 

Golden Mile Marbella

Her deler jeg for øvrig noen flere tips til Marbella-området 

Koselige små byer i Andalucia

Andalucia har mange koselige små byer og landsbyer. Her ligger blant annet den hvitvaskede byen Arcos de la Frontera og ikke minst nydelige Ronda, som jeg selv har besøkt. 

Kløften i Ronda

Hit kan du dra på en dagstur fra kysten, for å oppleve Rondas omgivelser, se tyrefekterarenaen og parken Paseo de Blas Infante, som byr på et fantastisk utsiktspunkt over dalen. Men har du mer tid, kan du også sjekke inn på et av de flotte boutique-hotellene i området, for eksempel. Ronda og området rundt har flere.

Puerto Banus ligger ved kysten og er en koselig havneby, men som oser av rikdom, shopping og fancy biler og båter. Det blir til tider litt vel mye bling-bling og mange turister etter min smak, men det er absolutt verdt å ta turen dit, både dag og kveld.

Puerto Banus

Restaurantene langs havnen holder dørene åpne i varmen, med skygge og hyggelig servering under tak perfekt for people watching og utsikt mot de mange yachtene i havn.

Gamlebyen i Marbella er også verdt en tur. Her er det koselig å sitte på plazaen og gå rundt i gatene og titte i små, koselige butikker.

Marbella gamleby

Hos Visit Costa del Sol kan du finne inspirasjon til flere koselige småbyer i Andalucia 

Gastronomi i Malaga

Andalucias spesialitet er stekt fisk eller pescaíto frito, som best serveres på en av de hyggelige strandrestaurantene. Det er spesielt stekte sardiner som er stjerna her. Costa del Sol har også flere Michelin-stjerne restauranter, visstnok særlig i Marbella.

For min del må jeg si noen av Malagas tapasrestauranter er å anbefale, som KGB i Calle Fresca 12. Jeg har også hatt gode matopplevelser hos Bibo på Puente Romano Beach Resort ved Golden Mile. Flere restauranttips i Málaga finner du her.

Naturopplevelser i Andalucía

Med så mye tilgang til god mat og late dager på stranden, er det fint at det er så gode muligheter til å bevege seg. En tur langs stranda på morgenkvisten er jo alltid koselig. Men fjellene bak strandsonen kan by på litt av hvert.

Utkikkspunktet i Ronda

En av de tingene jeg selv har på lista over hva jeg ønsker å få gjort her, er å gå Caminito del Rey, denne turstien som ligger i høyden, med spektakulær utsikt. Her kan du lese mer om turen som en gang var verdens farligste!

Storbyliv i Andalucia

Men strender og koselige landsbyer til tross – Andalucia har også storbyliv å lokke med. Málaga er nemlig langt mer enn en flyplass. Det er også navnet på Picassos hjemby, en flott, historisk by med kulturliv, shopping og gode restauranter.

Málaga
Sjekk gjerne ut min reiseguide til Málaga og Costa del Sol

Hotelltips i området

Her deler jeg noen personlig besøkte og testede hotell i Marbella, Puerto Banus og Málaga:

hotell i málaga, vincci
Puerto Banus

H10 Andalucía Plaza * er et firestjerners, kun for voksne. Personlig testet!

Melia Marbella Banús * er et firestjerners, sentralt og personlig testet!

Marbella

Puente Romano * er et eksklusivt fem-stjerners hotel ved Golden Mile, med flere gode restauranter. Personlig besøkt!

Nobu Hotel Marbella * er et femstjerners hotell som er kommet siden jeg sist var i området. Luksushotell besøkt andre steder.

Málaga

Vincci Selección Posada del Patio * er et femstjerners stilfullt og sentralt beliggende ved gamlebyen. Personlig testet!

Vincci Málaga * er et firestjerners hotellet, som ligger ved sjøpromenaden og med kort vei til stranda.

REKLAME FOR EGEN UTGIVELSE

Tursti langs havet i Marbella
Strender langs Marbella
Puerto Banus tak
Havnen i Puerto Banus
Bygninger Malaga

Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

2 Comments
  1. Flott innlegg du deler her med mange fine fristende bilder. Solkysten er absolutt topp og jeg har vært mange ganger i området. Elviria er alltid koselig men litt kjedelig. Selvfølgelig må man alltid ta en kveld i Portobanus og en i Marbella med en god middag i appelsinlunden. Gøy å se på alle de flotte bilene, båtene og titte inn i designerbutikkene. En tur opp i Ronda hører med. Dryppsteinshulene i Nerja er også et pluss. Så er det artig med en tur til Gibraltar. Jeg er heldig og jobben min har en leilighet i Estepona, som også er en favoritt. Her slipper man å møte andre nordmenn da det stort sett er spanjoler som ferierer her. Sist jeg var på solkysten var jeg i Torremolinos. Koselig her også og kjekt hvis du ikke skal leie bil da det ligger rett ved Malaga.

  2. Hei, Laila
    Så kjekt at du deler noen flere reisetips – her får jeg noen idéer til steder å utforske selv ved neste anledning! Jeg har ikke vært ved dryppsteinshulene i Nerja, dit vil jeg gjerne dra. Jeg har heller ikke vært i Gibraltar, men vet det er et sted veldig mange drar når man først er så nærme.

    / Mette 🙂

error: Content is protected !!