6 tips til Antibes

Antibes er en koselig by som har litt av hvert å by på: Her finner vi et populært antikvitetsmarked, et fristende matmarked, et Picassomuseum – og ikke minst både havn, strender og historie. 

Når det gjelder det siste, har Antibes en historie som går helt tilbake til det 5. århundre f. Kr., da grekerne anla handelsstedet Antipolis her. Det meste fra den tiden er borte nå, men noen historiske byggverk fra opp igjennom tidene står tilbake, som gamlebyen, bymuren, Fort Carré og Château Grimaldi.

Se kart over omtalte steder lenger ned i artikkelen
Antibes

I dag har Antibes en befolkning på rundt 75 000, og har mer eller mindre vokst sammen med nabobyen Juan les Pins. Havnebyen er i dag også kjent som et område for de rike og berømte, og aller mest er dette synlig ved havnen Port Vauban.

Dette er nemlig rivieraens største havn, og kaien her har fått navnet Quai des Milliardaires, altså «Milliardærkaien», intet mindre.

Havn i Antibes

Frister det med en tur? Her er noe av det du kan oppleve ved et besøk i Antibes:

1. Picassomuseet

Det finnes flere Picasso-museum rundt omkring, men dette museet var det første som hyllet Picasso mens han enda levde. Picasso arbeidet i Château Grimaldi i perioden 1945/1946, og i 1966 åpnet museet. I dag er dette det mest besøkte museet ved den franske riviera.

Adresse: Place Mariejol, Antibes

2. Antikvitetsmarkedet på Place National

Antikvitetsmarkedet på Place National

Antibes er kjent for antikvitetsmarkedet som finner sted hver torsdag og lørdag på Place National. Her finner vi alt fra malerier til porselen og krystall. 

En gang i året blir det også arrangert et større antikvitetsarrangement her i Antibes, som er lagt til den store, åpne plassen ved bymuren.

Les også: Île Sainte-Marguerite: fengselsøya som ble jetset-øy

Alain Mirza driver antikvitetsutsalg i Antibes - Place National

3. Matmarkedet Le Marche Provencal

Le Marche Provencal ligger i gamlebyen og her finner du alle mulige slags spiselige fristelser, som deilige skinker, oster og oliven. Her ligger også det historiske  kryddermarkedet, som har tilknytning til havnen. Opp igjennom årene har nemlig krydder vært brakt til Antibes med båtene, og det er fortsatt en viktig del av markedet.

På matmarkedet Le Marche Provencal i Antibes
Matmarkedet Le Marche Provencal

Etter at matmarkedet er stengt for dagen, åpner kunstmarkedet i stedet. Da kommer flere kunstnere med sin kunst og stiller ut verkene sine for salg.

Les også: Saint Tropez for livsnytere

4. Absinthmuseet

Prøver meg som bartender – for fotografen, i hvert fall

Drikken absinth ble berømt gjennom Paris-bohemen i 1880-årene, og flere kunstnere var kjent for å drikke den sterke, grønne væsken.

– Van Gogh drakk så mye absinth at han ble gal av det, forteller Fred ved Absinthmuseet i Antibes. Absinth ble da også forbudt i 1915, men senere ble det igjen tillatt å servere i Frankrike.

Museet er også en bar og her er det livlig med live musikk fredags- og lørdagskvelder. Adresse: 25 Cours Masséna

Les også: Grasse – den franske parfymehovedstaden

5. Suvenirer og forfriskelser

Lilamand Confiseur
Lilamand Confiseur er familiedrevet gjennom 5 generasjoner og selger kandisert frukt

Lilamand Confiseurer en liten butikk på et hjørne som har vært drevet i fem generasjoner. Her selges kandisert frukt, laget av familieforetaket. Maison Brémond ligger like nedenfor matmarkedet, og her står Cathy klar for å servere smaksprøver.

Det er ikke noe du kan ta med hjem, men får lyst på en forfriskning, kan jeg tipse om Chao Benji. Du finner det i et smau like ved fiskehavna, og du hører dem chop-choppe på asiatisk vis. Resultatet blir en fruktig is.

Les også: 5 tips til Juan-les-Pins

6. Bo luksuriøst i Juan les Pins

Det er ikke langt å gå til Juan les Pins, for disse to byene har mer eller mindre vokst sammen. Vi bodde her, på et historisk hotell der selveste Fitzgerald har bodd. Her finner du også en Michelin-restaurant, en stilfull bar og et flott uteområde. Les alt om hotellet her

Hotel Le Belle Rives Juan-les-Pains
Se kart over omtalte steder her. Flere tips til Côte d’Azur under kartet

Flere tips fra Côte d’Azur

Victor Hugo statue i Antibes

Deler av denne artikkelen har også stått på trykk i VG, tekst og foto levert av Reiselykke. Se flere av mine reisesaker på trykk i norske medier her


Følg meg på Instagram @reiselykke og/eller Facebook @reiselykke for flere tips!

Meld deg gjerne på mitt nyhetsbrev (som jeg kaller reisebrev)


Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Reiselykke

Reiselykke er et norsk reise- og kulturmagasin, med fokus på reiser i kultur, mat og vin. Her får du personlig historiefortelling, tips til bærekraftige reiseopplevelser og bra overnattingssteder. Grunnlagt av Mette Solberg Fjeldheim. Kåret Norges beste reiseblogg.

error: Content is protected !!