Le Belles Rives: Hotellet der Scott Fitzgerald bodde 

Hotel Belles Rives i Côte d’Azurs Juan-les-Pins så dagens lys i 1929. Men da hadde allerede forfatteren av The Great Gatsby, F. Scott Fitzgerald, bodd der. 

I 1925 forlot Scott Fitzgerald sitt hjem sammen med konen Zelda og deres datter Scottie. De leide seg et hus ved den franske riviera, et sted mellom Cannes og Nice, der forfatteren blant annet skrev romanen Tender is the Night.

Hva mer er: Det var her grunnlaget, selve inspirasjonen for The Great Gasby, ble lagt.

Hotell med historisk svung

Jeg kan fint se for meg forfatteren stående her på terrassen eller enda lenger nede mot havet, med blikket vendt ut over mot andre siden av bukten. Var det et lys i det fjerne som fanget hans interesse? Eller var det at Picasso og vennene holdt sine eviglange fester som inspirerte han til neste store skriveprosjekt?

Les også: Île Sainte-Marguerite: fengselsøya som ble jetset-øy

Villaen het den gang Villa St. Louis, men etter at familien Fitzgerald flyttet ut, ble det midlertidige hjemmet deres hotellet Belle Rives. Minnene fra Fitzgerald sin tid her lever imidlertid videre i beste velgående:

Her kan man nippe til en av signaturdrinkene i Bar Fitzgerald, mens vi titter på bilder av både forfatteren og familien, samt venner og andre kunstnere.

– Alle våre drinker er signaturdrinker, kan servitøren vår meddele. – Men Fitzgerald 85 er en ekstra spesiell signaturdrink, innrømmer han, og jeg velger meg så klart den: en miks av mandarinlikør, pasjonsfruktvodka og champagne, som serveres med et enkelt bringebær på kanten.

Les også: Saint Tropez for livsnytere

Eleganse med havblikk

Å sjekke inn på Hotel Belles Rives er som å dra nesten hundre år tilbake i tid. Bygget står som før, høyreist og stolt skuer det ut over Côte d’Azur. Der det før ganske sikkert var langt færre boliger og langt fra så mange høyreiste hotell i nærheten den gang da, er det fortsatt et lite eventyr å stå på terrassen og se ned mot hotellets egen brygge, der solhungrige ligger strødd ut over solstoler og lekelystne står vannski etter båt fra hotellets eget aktivitetssenter.

Rommet er ikke helt klart da vi ankommer, og riktignok er vi tidligere ute enn allerede varslet innsjekkingstid. Vi får derfor en liten omvisning av resepsjonisten, som smilende ønsket oss velkommen.

Dernest bærer det opp i toppetasjen, som viser seg å være i tredje etasje. På rommet venter et fat med deilige søte fristelser, som får vente. Først skal badefasiliteter og lunsjrestauranten testes.

Les også: Grasse – den franske parfymehovedstaden

Hotel Le Belles Rives Juan-les-Pains

Hotellomtale Hotel Le Belles Rives i Antibes-Juan-les-Pins

Like i utkanten av Juan-les Pins, omtrent midt mellom Cannes og Nice, ligger Hotel Belles Rives, et 5-stjerners mindre luksushotell med historikk i veggene, en gourmetrestaurant og et kaianlegg med deilige solstoler mot åpent hav.

Design, stil og interiør

Hotellet er klassisk art deco-utformet, med i sandfarget mur, blåmalte detaljer og parasoller. Hotellets bar, The Fitzgerald Bar, er fylt med stilriktige detaljer og mesterverk på veggene. Gourmetrestauranten La Passagére er utformet av Olivier Antoine, som blander moderne elementer med klassisk art deco-stil.

Rom og baderom

Vi booket standard rom med en liten balkong mot gaten (og med havgløtt). Rommet er romslig, med separat bad og toalett (egen dør til toalettrom fra baderom). Dusj i badekar, en liten safe og et lite skap til klær.

Les også: De beste strandklubbene ved Saint Tropez

Hotellets fasiliteter

Hotel Belle Rives har to barer og tre spisesteder, deriblant Michelin-restauranten La Passagére som styres av Chef Aurélien Véquaud. Egen omtale kommer senere.

Hotellet ligger mot havet og har et kaianlegg med pir fylt med behagelige solstoler og tilbud om vannsportaktiviteter.

Hotellets historie

I 1925 ankom F. Scott Fitzgerald hans kone Zelda den franske riviera og bodde i Villa Saint-Louis i en bukt bortenfor Cap d’Antibes. Her skrev han Tender is the Nightog ble inspirert til sin senere utgitte roman The Great Gatsby. I 1929 ble villaen til hotellet Belles Rives Hotel.

Les også: 6 tips til Antibes

Velkomst

Vi kommer med koffertene trillende fra ett hotell til et annet, og hotellets portier kommer imot oss, ønsker oss velkommen og tar over koffertene våre. Ved innsjekk blir vi igjen ønsket velkommen, tilbudt en omvisning, og vipps har vi fått tildelt rommet selv om vi ankom før innsjekktiden oppsatt.

På rommet står et brett med lekre franske småkaker og en velkomsthilsen.

Beliggenhet

Hotel Belles Rives ligger tett på sjøen, like i utkanten av Juan-les Pins, omtrent 14 km. fra Nice, og ca. midt mellom Nice og Cannes.

Les også: 5 tips til Juan-les-Pins

Nyttig å vite

Fasiliteter: Flere restauranter og barer. Bademuligheter i sjø, med tilgang vi trapp fra kaianlegg.

Frokost: Rikholdig fransk frokost, servert i hotellets egen Michelin-restaurant og med mulighet for å spise på terrassen med utsikt mot havet.

Medlem av:

Small Luxury Hotels

The Fitzgerald Bar tilhører den eksklusive gruppen med historiske caféer i Europa, Cafés Historiques et Patrimoniaux d’Europe

Romstørrelse: standard rom er romslig fot to med bagasje

Antall rom: 43

Antall stjerner: 5

Passer for:  Perfekt for par og for den store anledningen.


Følg meg på Instagram @reiselykke og/eller Facebook @reiselykke for flere tips!

Meld deg gjerne på mitt nyhetsbrev (som jeg kaller reisebrev)


Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

2 Comments
error: Content is protected !!