5 tips til Juan-les-Pins

5 tips til Juan-les-Pins

Omtrent midt mellom Nice og Cannes ligger Juan-les-Pins som en roligere utgave av dem begge, så tett på Antibes at de to byene går i ett.

Jazzbyen Juan-les-Pins er en by med koselige små gater med hyggelige spisesteder og små, individuelt drevne butikker. Langs bystranden ligger noen strandklubber med klassisk Sør-Fransk luksus: god mat, solsenger og en drink i hånda så fort du blar opp Euroene. Men den beste stranda ligger ikke der. Den får du i tipsene lenger ned.

Vi tok turen til Juan-les-Pins i juni og sjekket ut noen trivelige steder å bo, gode spisesteder og strandklubber. Her er mine beste reisetips.

5  tips til Juan-les-Pins

Juan-les-Pains

Plage de la Garoupe

En fin liten bukt, med sandstrand og to gode restauranter. En egen offentlig del av stranden gjør at du fint kan dra hit uten å bruke fullt så mye penger. Men vi valgte denne dagen å legge oss til på piren til Plage Keller, buktens fineste strandklubb.

Her er det også en veldig god restaurant, Plage Keller Le Cesar, som har vært familiedrevet i hele 25 år. Her nøt vi dagens fangst, en havabbor helbakt i salt. Pris: € 65 per pers, og denne må bestilles for to personer.

Øvrige priser

  • € 30 for solseng og parasoll per pers. på piren
  • € 25 for solseng og parasoll per pers. på stranda
  • € 7 for håndkle, om du ikke har med egetBooking.com

Båttur til Ile Sainte Marguerite

Île Sainte-Marguerite er kjent for å ha holdt «mannen bak jernmasken» fanget i fortet fra 1700-tallet. I dag skjuler det seg en trendy strandrestaurant der. Da jeg nylig var tilbake i Juan-les-Pins, valgte vi å dra på utflukt nettopp til denne øya.

La Guérite, Île Sainte-Marguerite

Vi valgte å dra ut med første båt, som gikk kl. 09:20 fra Juan-les-Pins. Det er også mulig å komme ut dit fra Cannes, blant annet. Turen ut tar maks 15 minutter. Det er en fin tur, der vi ser både Juan-les-Pins og Cannes fra sjøsiden, mens øya nærmer seg stadig mer. Her ser vi også et gammelt fort dukke opp blant seilbåter og yachter som har ankret opp.

Jeg har skrevet en egen artikkel om denne øya og hva du kan se og gjøre der. Les den her

Restaurant le J.

En liten restaurant, med enda mindre meny, full av lokale råvarer basert på sesong og kvalitet. Herlig lite sted, med fokus på god mat. Holder kun åpent på kveldstid. Her må du booke bord, det blir fort fullt.

Nettside: https://www.restaurantlej.fr/en/

Den årlige jazzfestivalen

Ikke at jeg har vært på jazzfestivalen selv, men om du befinner deg i området i juli, og om du er glad i jazz, er dette selve den franske rivieras egen jazzfestival. Festivalen har vært arrangert her helt siden 60-tallet.

Nettside: https://www.jazzajuan.comBooking.com

Bo en natt der F. Scott Fitzgerald ble inspirert

Like i utkanten av Juan-les Pins, omtrent midt mellom Cannes og Nice, ligger Hotel Belle Rives, et 5-stjerners mindre luksushotell med historikk i veggene, en gourmetrestaurant og et kaianlegg med deilige solstoler mot åpent hav.

Hotel Le Belle Rives Juan-les-Pains

Her bor vi altså i historiske omgivelser, i huset der forfatteren F. Scott Fitzgerald skrev Tender is the Night, og hvor han fikk inspirasjonen til The Great Gatsby.

Her kan du lese hele min hotellomtale

Priser og faktaopplysninger var korrekt per 2018, men kan endre seg over tid

Merk: Steder og priser kan endres over tid. Reiselykke er ikke ansvarlig for tredjepartssider og kart det henvises til i artiklene. Ser du feil og mangler eller ønsker å sende inn tips? Send en e-post til post@reiselykke.com

Dette er Reiselykke | Her finner du Reiselykkes utgivelsespolicy | Om affiliate-samarbeid

1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.