Chao Phraya-elven – Bangkoks hjerte

Chao Phraya-elven – Bangkoks hjerte

Helt siden begynnelsen har Chao Phraya River vært som et Bangkoks hjerte, selve hovedpulsåra gjennom metropolen.

Det er nok ikke uten grunn at Thailands tredje hovedstad ble lagt akkurat her. De første innbyggerne i området hadde alt valgt seg dette området for den fruktbarheten og tilgangen til fisk som elva ga.

Denne teksten er basert på et utdrag fra min reiseguide Bangkok på 1-2-3

*Denne nettsiden inneholder affiliate lenker, der Reiselykke mottar en liten kommisjon fra kjøp uten ekstra kostnad for deg. Inntektene bidrar til å dekke kostnadene ved å drifte denne nettsiden, som er fylt med gratis reisetips og nyttig informasjon for lesere som deg.

Les også: Bangkoks buddhistiske kulturarv

Da Bangkok ble Thailands hovedstad

Etter at Bangkoks andre hovedstad, Ayutthaya, ble ødelagt, ble hovedstaden i stedet lagt her, i 1782. Da var det som ble Bangkok omgitt av murer og fylt med kanaler. Det er med andre ord ikke uten grunn at Bangkok, som nevnt, blir omtalt som ’Østens Venezia’.

Fortsatt den dag i dag finnes noen kanaler i Bangkok. Men mange av dem har blitt tettet igjen og erstattet med veisystemer.

Siden 1950-tallet har byen blitt modernisert, men veisystemene klarer ikke ta unna biltrafikken i storbyen effektivt nok. Derfor er elva fortsatt en viktig transportkanal, for frakt av både varer, pendlere og turister.

Les også: Rattanakosin Island – Bangkoks gamleby

Chao Phraya – Bangkoks transportåre

Chao Phraya, Bangkok, Thailand

Den lokale passasjerbåten som går opp og ned langs elva, stopper flere ganger på begge sider. Dette er den billigste og mest effektive måten å komme seg rundt elvelangs. Det er også et lite eventyr i seg selv å reise med lokalbåten.

Men du skal nok helst være kjapp til bens og ikke nøle for lenge med å gå på og av – for her holdes tempoet oppe. Det er nemlig gjennom båttransporten på elva at Bangkok den dag i dag reduserer biltrafikken og halverer pendlertiden for arbeidstakere. Dog ikke uten god og effektiv bistand fra metroen og Sky Train, som er to andre raske og rimelige transportveier i Bangkok.

Les mer om Bangkok og hvordan du kommer deg rundt i byen her


Her bor du bra i Bangkok

Bangkok

Jeg kan anbefale Riva Surya*, et mindre boutique hotell som ligger noen kvartaler unna og vender ut mot elva. Dette er en mer lokal, thailandsk opplevelse enn de internasjonale kjedehotellene vi også finner så mange av i Bangkok.

Et annet lite boutique hotell i området er Riva Arun Bangkok*. Dette ligger nærmere blomstermarkedet, like ved elvebredden og har en restaurant på toppen med flott utsikt til Wat Arun og Wat Pho/Grand Palace.

Luksushotellene Shangri-La*, The Peninsula Bangkok* og Mandarin Oriental* ligger nokså nærme hverandre, med The Peninsula på andre siden av elva. Disse er større fem-stjerners hotell som ligger fint til ved elven og nær offentlig transport.

For deg som søker nærhet til shopping og storbyliv mer enn historiske severdigheter, kan Sukhumvit være et godt alternativ. Her finner du kjeder som Novotel, Marriot, Radisson Blu og andre. Se booking.com for oversikt og priser*.

Les også: One night in Bangkok: Bangkoks beste takterrassebarer?


Følg meg på Instagram @reiselykke og/eller Facebook @reiselykke for flere tips!

Meld deg gjerne på mitt nyhetsbrev (som jeg kaller reisebrev)


Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

error: Content is protected !!