Eventyrlandet Alberobello

Jeg kjenner meg som Gulliver … men også som en av de syv små dverger i eventyret. Jeg føler meg som en kjempe, snart en maur. Jeg er som Alice i Eventyrland. 

Var det ikke for de mange andre turistene rundt meg, ville jeg nok fort lurt på om ikke bilen hadde spilt Ole og meg et puss i dag – og flyttet oss ikke bare mange mil, men også i tid og rom – til en parallell, eventyrlig og merkelig verden.

Denne er en del av en artikkelserie fra Puglia, skrevet og publisert i 2012

For så merkelig er det faktisk å gå rundt i gatene her i Alberobello, en by i fjellene i Puglia, representert på Unescos verdensarv-liste og kjent for sine mer enn tusen hus kalt trulli.

Alberobello – Puglias store turistattraksjon

Men så er vi ikke alene fra den verden jeg kjenner – her er også italienske og noen få tyske og japanske turister. Alle har de kameralinsa parat. De fleste av dem brakt hit opp i fjellene med buss, med tidsbegrenset anledning til å forevige disse rare små bygningene ingen av oss har sett før. Med linsa fyrer de løs. Snart her, snart der. Klikk, klikk.

Her i trulli-land lever og bor albarelloene. I disse eldgamle bygningene, nå modernisert, men godt ivaretatt. Mange av de små trullis er gjort om til turistsjapper hvor det selges enda mindre trullis – til å ha med hjem i lomma eller kofferten. Den største trullien i Puglia ligger her i byen, som en av de få som går over to etasjer.

Alberobello, Puglia, Italia

En samling historiske Trulli-bygninger

Bygningene er fra det 14. århundre, sannsynligvis er de fleste enda eldre. Faktisk er byggeteknikken som ble brukt så gammel at den omtales allerede tilbake i 1. Mosebok.

Husene er bygget i en helt spesiell byggestil, med steiner som takheller lagt i sirkel, som små spisse hatter på de ellers nokså firkantede grunnmurene. Vi har flyttet inn i en av dem – for en natt.

Mer å lese om Puglia


Følg meg på Instagram @reiselykke og/eller Facebook @reiselykke for flere tips!

Meld deg gjerne på mitt nyhetsbrev (som jeg kaller reisebrev)


Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

error: Content is protected !!