Garganos perlekjede: Vieste, Peschici og Trani

Garganos perlekjede: Vieste, Peschici og Trani

Vi er på loffen rundt i Italias Puglia. Vi har dratt helt nord i landsdelen, til Gargano, der hvor klippene rager opp av havet og naturen er som mest variert og dramatisk.

Som perler på en snor ligger de vakreste hvitvaskede middelalderbyer og titter ut mot havet. Pittoreske, gresk- og arbabisk-inspirerte og større enn jeg hadde forventet.

Denne er en del av en artikkelserie fra Puglia, skrevet og publisert i 2012

Forlatt på dagtid i solens hete. Fylt med glade solbrune ferierende italienere på kveldstid. Men går du en gate nedenfor hovedgata, er atmosfæren en helt annen. Stille ro, nabokonene i rolig passiar på trammen, små barn som leker under gatelys. Klesvasken er tatt inn for kvelden, dagens siste måltid er fortært og ryddet unna.

Fyret ved Vieste

Blodige Vieste

Vieste er større by som stadig vokser. Gamlebyen ligger vakker, hvit og velholdt på toppen av en ås ved kysten. Med campingområder på rad og rekke sør for byen og voksende bebyggelse og stadig flere hotell under oppføring nord for byen, er det ikke rart det er tett av matglade, solbrune besøkende på kveldstid i denne vakre, hvite byen ved havet.

Det er lite som minner om byens en gang så blodige hendelse: Vieste var tidligere gresk koloni og romersk kommune og bispesete, invadert av den tyrkiske piraten Dragut. I 1554 sørget han for å halshogge 5 000 mennesker utenfor byens katedral.

Peschici i Puglia
Peschici i solnedgang

Idylliske Peschici

Peschici ligger lenger nord, er mindre enn Vieste og har flotte strender mellom dramatiske klipper og grotter på begge sider av byen. Her har vi funnet et krypinn for to netter. Gourmet-restauranten Ristorante Porto di Basso leier ut to suiter med fantastisk utsikt ut over Adriater-havet. Et funn jeg trygt kan anbefale videre.

Gargano
Gargano

Sofistikerte Trani

Trani kalles Puglias perle, og er mest kjent for sin stolte katedral som rager ute ved havet. Elegant, velholdt og vakker by med en flott havn for besøkende og fiskebåter.

Her kommer yachtene inn, båtfolket går i land for å spise på de mange gode og elegante restaurantene langs havnen. Smauene bak byr på eksklusive butikker med merkevarer. Slett ikke så ulikt Frankrikes St. Tropez, mens arkitekturen i Trani bærer større preg av gammel rikdom enn dens franske motpol. Dessverre ligger også industrien tett på Trani, noe som gjør at vi velger bort byen som utgangspunkt for et par dager på stranden.

  • Puglia, Trani
  • Peschici i Puglia

Mer å lese om Puglia


Følg meg på Instagram @reiselykke og/eller Facebook @reiselykke for flere tips!

Meld deg gjerne på mitt nyhetsbrev (som jeg kaller reisebrev)


Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

error: Content is protected !!