Garganos perlekjede

Gargano, Puglia

Vi er på loffen rundt i Italias Puglia. Vi har dratt helt nord i landsdelen, til Gargano, der hvor klippene rager opp av havet og naturen er som mest variert og dramatisk.

Som perler på en snor ligger de vakreste hvitvaskede middelalderbyer og titter ut mot havet. Pittoreske, gresk- og arbabisk-inspirerte og større enn jeg hadde forventet. Forlatt på dagtid i solens hete. Fylt med glade solbrune ferierende italienere på kveldstid. Men går du en gate nedenfor hovedgata, er atmosfæren en helt annen. Stille ro, nabokonene i rolig passiar på trammen, små barn som leker under gatelys. Klesvasken er tatt inn for kvelden, dagens siste måltid er fortært og ryddet unna.

Fyret ved Vieste

Blodige Vieste

Vieste er større by som stadig vokser. Gamlebyen ligger vakker, hvit og velholdt på toppen av en ås ved kysten. Med campingområder på rad og rekke sør for byen og voksende bebyggelse og stadig flere hotell under oppføring nord for byen, er det ikke rart det er tett av matglade, solbrune besøkende på kveldstid i denne vakre, hvite byen ved havet.

Det er lite som minner om byens en gang så blodige hendelse: Vieste var tidligere gresk koloni og romersk kommune og bispesete, invadert av den tyrkiske piraten Dragut. I 1554 sørget han for å halshogge 5 000 mennesker utenfor byens katedral.

Peschici i Puglia

Peschici i solnedgang

Idylliske Peschici

Peschici ligger lenger nord, er mindre enn Vieste og har flotte strender mellom dramatiske klipper og grotter på begge sider av byen. Her har vi funnet et krypinn for to netter. Gourmet-restauranten Ristorante Porto di Basso leier ut to suiter med fantastisk utsikt ut over Adriater-havet. Et funn jeg trygt kan anbefale videre.

Puglia, Trani

Havets katedral i Trani

Sofistikerte Trani

Trani kalles Puglias perle, og er mest kjent for sin stolte katedral som rager ute ved havet. Elegant, velholdt og vakker by med en flott havn for besøkende og fiskebåter.

Her kommer yachtene inn, båtfolket går i land for å spise på de mange gode og elegante restaurantene langs havnen. Smauene bak byr på eksklusive butikker med merkevarer. Slett ikke så ulikt Frankrikes St. Tropez, mens arkitekturen i Trani bærer større preg av gammel rikdom enn dens franske motpol. Dessverre ligger også industrien tett på Trani, noe som gjør at vi velger bort byen som utgangspunkt for et par dager på stranden.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Kilder: Lonely Planet’s Italia, Puglia, turistinformasjonenes brosjyrer og egne observasjoner

Alle fotos ved Mette S. Fjeldheim

Vil du tipse noen om denne artikkelen? Del gjerne!
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Merk: Steder og priser kan endres over tid. Ser du feil og mangler eller ønsker å sende inn tips? Send en e-post til post@reiselykke.com

Her finner du Reiselykkes utgivelsespolicy

Vil du tipse noen om denne artikkelen? Del gjerne!
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.