Flyreiser og klimagassutslipp

Hvor bevisste er vi på et selskaps policy rundt klimagassutslipp når vi booker flyvninger? For en som reiser mye, er dette noe jeg tenker en hel del på.

For når en reiser mye, som jo jeg har gjort, er jeg naturligvis klar over den påvirkning dette har for klimaet.  Det er derfor også på sin plass med en viss selvrefleksjon knyttet til klimagassutslippene jeg bidrar til gjennom mine reiser. Riktignok prøver jeg å kompensere på andre måter:

Jeg kjøper klimakvoter, kjører elbil og går aller helst der jeg kan. Jeg reiser gjerne med tog eller annen offentlig transport om jeg kan, men mest blir det rundturer med bil på reise. Jeg kildesorterer etter beste evne, bruker hotellhåndklær flere ganger fremfor å bytte dem og spiser langt mindre kjøtt enn før.

Jeg prøver også å pakke så lite jeg kan, når jeg reiser. Jeg har blitt flinkere å reise med håndbagasje, men det er ikke alltid det gjelder for returen …

Flyreiser og klimagassutslipp

Sjekk hvilke tiltak flyselskapene selv har

Alt dette er naturligvis småtterier i den store sammenhengen. Men heldigvis er det ikke bare vi forbrukere som tenker på klimagassutslipp; det gjør også flere av flyselskapene.

Om også du har lyst å sette deg mer inn i noen av flyselskapenes policy på klimagassutslipp, er et tips å finne frem til det som blir informert om på det enkelt flyselskaps egen nettside.

Blir framtiden el-fly?

For en tid tilbake, kunne vi lese i Aftenposten om fly med batteridreven motor i nær fremtid. Bedre nytt for miljøet finnes vel kanskje ikke? Les hele artikkelen her

Relevante artikler

15 tips til en mer klimavennlig reise
Flyskam: Bør vi skjemmes – eller fly ansvarlig?
Bærekraftig turisme – hva betyr det egentlig for deg og meg?
10 tips til en mer ansvarlig reise

Flyreiser og klimagassutslipp

 

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

error: Content is protected !!