For vin i Wien: dra til Gumpoldskirchen!

Gumpoldskirchen
Vinmarker ved Gumpoldskirchen

En halvtimes kjøretur ut av Wien, ligger Gumpoldskirchen og landets beste vinmark. Her kan du dra for vinsmaking og gå på vinstien Wein wander weg gjennom vinmarkene i åsen over byen.

Dette vinområdet er spesielt kjent for to vintyper som kun dyrkes her; Zierfandler og Rotgifpler. Miksen av disse to vindruene utgjør Gumpoldskirschner-vinen.

Hold pekeren over bildene for å lese bildeteksten

Byen i seg selv, særlig den eldste delen opp mot vinmarkene, er sjarmerende og har fargerike små murhus. Gatene er gjerne brolagte og gatebildet velholdt. Vindyrkingen foregår i skråningen opp mot fjellet bak kirken.

Det er særlig hvitvin som drikkes (og som det sies er best) her i Østerrike. Dette er noe som gjenspeiles på vinmarkene vi besøkte: hele 80 % av vinen som produseres her er hvit.

Les mer om Gumpoldskirchen her.

Hold pekeren over bildene for å lese bildeteksten

 

Her kan du lese mer om vinene i området 

2 kommentarer

  • Åh, det så idyllisk ut! Bildene minner meg en del om Slovenia der jeg var innom et tilsvarende område som også produserte mest hvitvin. Liker sånne små landsbyer med grønne vindruemarker rundt! 😉

    • Reiselykke sier:

      Ja, det var veldig fint der! Heldig med været også. Og byen var super-sjarmerende (i hvertfall den gamle delen 😉 ) Med en type arkitektur jeg ikke har sett så mye av tidligere.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.