For vin i Wien: dra til Gumpoldskirchen!

En halvtimes kjøretur ut av Wien, ligger Gumpoldskirchen og landets beste vinmark. Her kan du dra for vinsmaking og gå på vinstien Wein wander weg gjennom vinmarkene i åsen over byen.

Dette vinområdet er spesielt kjent for to vintyper som kun dyrkes her; Zierfandler og Rotgifpler. Miksen av disse to vindruene utgjør Gumpoldskirschner-vinen.

Hold pekeren over bildene for å lese bildeteksten

Byen i seg selv, særlig den eldste delen opp mot vinmarkene, er sjarmerende og har fargerike små murhus. Gatene er gjerne brolagte og gatebildet velholdt. Vindyrkingen foregår i skråningen opp mot fjellet bak kirken.

Det er særlig hvitvin som drikkes (og som det sies er best) her i Østerrike. Dette er noe som gjenspeiles på vinmarkene vi besøkte: hele 80 % av vinen som produseres her er hvit.

Les mer om Gumpoldskirchen her.

Hold pekeren over bildene for å lese bildeteksten

 

Her kan du lese mer om vinene i området 

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

2 Comments
  1. Åh, det så idyllisk ut! Bildene minner meg en del om Slovenia der jeg var innom et tilsvarende område som også produserte mest hvitvin. Liker sånne små landsbyer med grønne vindruemarker rundt! 😉

  2. Ja, det var veldig fint der! Heldig med været også. Og byen var super-sjarmerende (i hvertfall den gamle delen 😉 ) Med en type arkitektur jeg ikke har sett så mye av tidligere.

error: Content is protected !!