Halland: En roadtrip langs Sveriges riviera

Halland: En roadtrip langs Sveriges riviera

Milevis med sandstrender, gode lokale matopplevelser og spahotell på rekke og rad: I Halland finner du alt hva hjertet måtte begjære, enten du søker strandliv og spa, en aktiv ferie eller gode matopplevelser.

Med kart over stoppesteder og kjørerute nederst

Sammen med Helle fra Helles Kitchen, har jeg lagt utpå en roadtrip langs kystnære Halland, sør for Gøteborg. Jeg har pakket elbilen klar for svenske opplevelser, og henter Helle i Gøteborg, på vei mellom to reiser. Vårt første felles stopp er en times tid senere – i Varberg.

Stopp 1: Spa og sufring i Varberg

Varberg er en liten kystby som er kjent for festningen og sin lange spahistorie. Begge deler må så klart oppleves. Men her i Varberg ligger også Varbergs Kusthotell, som er Sveriges eneste Thalasso-spa. Blant annet kan du booke deg en tangmassasje eller bli med i saunaen for en tangscrub. Det gjorde vi! Men du kan også gjøre som de lokale; Ta deg en dukkert i havet og skrubbe huden med tangen du finner der. Vi så flere som gjorde det, også.

Apelviken ved Varberg er et av de mer kjente surfeområdene, og mens Helle dro på matlagingskurs, fikk jeg testet bølgesurfing! Det kan du lese om her.

Mer om Varberg:

 Thalassospa og tangscrub i Varberg

 8 tips til Varberg i Halland

Stopp 2: Spa og matopplevelser i Falkenberg

Neste dag drar vi videre til neste stopp på turen, Falkenberg. Her sjekker vi inn på Oceans Hotel, utforsker byen på sykkel og avslutter ettermiddagen med en spesiell spaopplevelse på The Retreat Club, som du kan lese om her.

Falkenberg er en matby med en koselig gammelby som er verdt å utforske. Blant annet er det et rosari her, med 80 arter roser (!).

Les om matdestinasjonen Falkenberg her

Stopp 3: Spa og vandretur ved Tylösand

Vel fremme i Tylösand befinner vi oss ved en av Sveriges mest besøkte strender. Stranda er hele 10 km lang sandstrand og like ved sjekker vi inn på Per Gässles strand-, spa- og kunsthotell; Hotel Tylösand.

Vi får testet spa-anlegget også her og spist en god middag med nydelig solnedgang over sanddynene. Neste morgen får jeg også tatt meg en liten rusletur langs Stig Betils led, før returen tilbake til Oslo.

Les mer om Tylösand her

Tre netter og fire dager på tur i et så flott område kan absolutt anbefales. Tips 1: Har du mer tid, ville jeg nok anbefale litt mer tid i Varberg og Falkenberg, og rundet av med et par ekstra dager på stranda i Tylösand – om været tilsier det. Tips 2: De beste og mest spennende restaurantene ligger ikke nødvendigvis «midt i leio». Ta deg tid til å besøke spennende serveringssteder utenfor allfarvei. I artiklene det lenkes til i denne saken, finner du mange gode tips til det!

affiliate-reklame for booking.com

Anbefalt overnatting i Halland

Varberg Kusthotell

Sov godt på Varbergs Kusthotell

Sveriges eneste thalassospa. Rolig og tilbaketrukket hotell ved Apelviken

Les mer her

Hotel Tylösand

Hotel Tylösand Rommet

Musikkhotell med Sveriges største fotokunstgalleri. Livlige after beach-parties sommerstid.

Les mer her

Ocean Hotel

Ocean Hotel Falkenberg

Flott hotell, rett på stranden ved Falkenberg. Romslige værelser og stor terrasse.

Les mer her

Falkenberg Strandbad

Basseng på Hotell Strandbaden

Lekkert spahotell á la Hamptons. Ligger ved Skrea strand i Falkenberg.

Les mer her

Reise dit

  • Bil: Jeg kjørte tur / retur Oslo – Halland i egen elbil. Det er gode lademuligheter underveis og i Halland.
  • Tog: Det går også tog via Gøteborg til Varberg, Falkenberg og Halmstad.
  • Fly: til Gøteborg
  • Flere tips finner du på Visit Halland sin nettside

Reiselykke har levert reiseartikkel fra Halland til Egmont Publishing

Reiseartikkel i Norsk Ukeblad, levert av Mette Solberg Fjeldheim
4 siders reiseartikkel i Norsk Ukeblad fra Halland i Sverige. Mai 2019

invitert av Visit Halland


Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

4 Comments
  1. Takk for det, Desirée!
    Sommeren her i nord er helt fantastisk – særlig om vi også får litt sol innimellom 😉

    Mette

error: Content is protected !!