Tilbake til Sri Lanka!

Sarari i Yala national park
En elefant blant vannliljer

Flybilletter er booket, passet er fornyet, visum er mottatt, klimakvoter er kjøpt, sekken er pakket og reiseruta er klar. Og jeg? Jeg er klar for et gjensyn med Sri Lanka! Og full av reisefeber.

Denne gang reiser jeg ikke på ferie med min mann, men sammen med mine tre reisevenner, -kollegaer og med-gründere i Nordic Nomads; Elisabeth, Elin  og Ingeborg. I to uker skal vi utforske, for meg, både kjente og ukjente deler av landet jeg ble så til de grader begeistret for under mitt besøk 2015/2016.

Sigiriya

Og endelig skal jeg få møte Merete Lund, som har skrevet denne artikkelen på Reiselykke, samt vært konsulent på e-guiden Reiselykke på Sri Lanka. 

Samarbeidspartnere

Denne gang reiser jeg altså i lag med mine kollegaer i Nordic Nomads, mens Merete Lund fra Norlanka Travels har hjulpet oss å sette opp turen. En av Norlankas sjåfører vil kjøre oss rundt på øya, der vi skal oppleve litt av hvert – samt bo en rekke steder underveis.

Etter rundreisen, som altså er sponset av Norlanka Travels, vil vi ende opp på Meretes splitter nye hotell At Ease Hotel i Hikkeduwa.

 

KLM sponser min flyreise til Sri Lanka denne gang. Som jeg har fortalt om tidligere, samarbeider jeg nå med KLM på utvalgte, individuelle reiser. Dette er altså en av dem. Jeg har nå også fått gullmedlemsskap i KLMS Flying Blue-klubb, slik at jeg blant annet er så heldig at jeg kan ta en pust i bakken, hvile, spise eller jobbe i KLMs Sky Team-lounge. Jeg ser frem til å fly langdistanse med KLM, spesielt fordi flyet som går hit er et av de nyere, mer klimavennlige flyene (Dreamliner 787), som KLM har investert i for at selskapet skal nå målet om å redusere CO2 utslipp med 20% i 2020 sammenlignet med 2011.

Som jeg informerer om under «policy«, kjøper jeg fra tid til annen klimakvoter som et tiltak i forhold til reiser Reiselykke står for. Jeg har vanligvis gjort dette via MyClimate, men denne gang har jeg valgt å gi min kompensasjon direkte til skogplanting og konservering av tropisk skog i Panama, i regi KLM: dette prosjektet fremmer gjenopprettelsen av økosystemer og biologisk mangfold, og støtter lokal utvikling. Dette kan du lese mer om her

Jeg har også inngått et samarbeid med Ospray denne gang, da jeg skal benytte anledningen til å teste en av deres trillbare sekker. Jeg har god erfaring med Ospray fra tidligere, da jeg blant annet har reist Sør-Øst Asia rundt som flashpacker med en av deres backpacker-sekker. Jeg har også en mindre Ospray-sekk fra før av, som kan benyttes som håndbagasje, og som blant annet passet perfekt da jeg reiste rundt i Cinque Terre på egenhånd.

Mine to første sekker kjøpte jeg selv, en investering jeg har vært godt fornøyd med. Jeg ser derfor spent frem til å teste Osprays hybrid mellom sekk og trillekoffert. Mer om det etter reisen, altså.

Bidrag til den veldedige organisasjonen New Use

Vanligvis pleier jeg å gjøre mitt ytterste for å pakke lett (selv om jeg ikke alltid får det til …). Foruten at jeg planlegger å pakke trillesekken så lett jeg kan, skal jeg forøvrig gjøre et unntak denne gang. Dette fordi jeg ønsker å støtte New Use, et veldedig prosjekt som Merete Lund og hennes mann blant annet står bak. Les mer om det her.

Jeg har derfor pakket med meg litt ekstra sommertøy som doneres til New Use-butikken, for salg der, til inntekt for andre som trenger litt ekstra bistand fra stiftelsen.

Sri Lanka er et utviklingsland med høy utenlandsgjeld og mangelfulle velferdsordninger. Inntektsfordelingen er ujevn og fattigdommen er særlig stor på landsbygda. Det var jeg selv vitne til under mitt forrige besøk på Sri Lanka. Denne gang kan jeg bidra på denne måten, foruten å dele reiseopplevelser fra Sri Lanka, besøke landet selv og legge igjen penger, slik jeg gjorde under mitt forrige besøk.

Telandskap Sri Lanka

I innlandet på Sri Lanka møtte vi på stor fattigdom

Relatert:

Betydningen av å dele historier fra reiser

Noen reiser gjør større inntrykk enn andre

5 tips til ansvarlig turisme

Reise alene illustrasjonsfoto

På toppen av Sri Lanka

Har du lyst å følge med?

Jeg deler som vanlig mystory og bilder underveis! Følg med på  Instagram @reiselykke

Reiselykke er også på Snapchat @reiselykkeTwitter: @reiselykke og,  selvfølgelig, Facebook: @reiselykke

I tillegg kan du følge oss alle fire under hashtag’en #NNSriLanka.

De beste tipsene og historier fra reisen deler jeg som alltid her på www.reiselykke.com etterhvert. 

I mellomtiden må du gjerne lese alle tidligere artikler fra Sri Lanka her

Merk: Steder og priser kan endres over tid. Reiselykke er ikke ansvarlig for tredjepartssider og kart det henvises til i artiklene. Ser du feil og mangler eller ønsker å sende inn tips? Send en e-post til post@reiselykke.com

Dette er Reiselykke | Her finner du Reiselykkes utgivelsespolicy | Om affiliate-samarbeid

8 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.