Aooooommmmm. Yoga på Koh Lipe

Thal er utdannet yogalærer, og kommer fra Canada. Nå for tiden bor hun i Thailand, på den lille, bilfrie øya Koh Lipe. Hver morgen og ettermiddag tilbyr hun tilreisende 1,5 timers yogaundervisning på øko- resorten Castaway. For dette tar hun 400 Baht.

Ti på åtte rusler jeg bortover standen barføtt. Stranden er mer eller mindre folketom. Jeg kan skimte noen arbeidere i det fjerne, de er på vei til jobben, med lunsjen i hånda. En gruppe hunder flokker seg i sanden. Jeg finner veien til den enkle yoga-salen: et gulv på størrelsen 2,5 *2,5 meter, spikret fast på stylter over bakken, med tak for skygge, og uten vegger. Ute i det fri, plasserer jeg yoga-matten i retning Andaman-havet.

Thal ankommer, hilser pent, og leder meg i solhilsen. Thal er opplagt i dag, og jeg er morgenens eneste klient. Det blir en totimers affære på matta. Varmen fra sola tiltar, solstrålene sniker seg inn forbi skyggen av taket. Det prikker i den nakne huden, svetten renner. Etterhvert kjenner jeg meg både sulten og tørst. Timen avsluttes med at Thal slår på en messingbolle, og med lyden inntakt ledes jeg over i meditasjon.

Etterpå er jeg svimmel, men veldig, veldig fornøyd med dagens innsats. Jeg rusler hjem igjen, fortsatt barføtt, til en lang og rolig frokost. Nå har jeg hele dagen for meg til snorkling, lesning eller det dagen ellers måtte by på.

Flere yoga-opplevelser

 

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

error: Content is protected !!