8 tips til Garden Route i Sør-Afrika

Å kjøre langs Garden Route handler først og fremst om å ha nok tid til å ta avstikkere til steder som Mossel Bay, George, Wilderness og Knysna for oppleve kystbyene, naturen og kystkulturen. Denne artikkelen tar for seg tips til opplevelser med utgangspunkt i Knysna. 

En historisk kraftstasjon omgjort til et hotell, å få bilen overtatt av en gjeng bavianer og historien om den norske familien Thesen som har hatt stor innflytelse i Knysna er noe av det vi opplevde da vi kjørte langs Garden Route med utgangspunkt i Knysna og Thesen Island. Dette kan du lese mer om her.

Her er 8 tips til Garden Route i Sør-Afrika, med utgangspunkt i Knysna.

Circles in a Forest

Mette på tur i Garden Route National Park
På tur i Garden Route National Park

To ulike skogsstier på henholdsvis 3,1 og 9 km starter og ender ved Krisjan-se-Nek. For å komme hit kjører du ca. 20 minutter ut av Knysna til Rheenendal og Bibbi’s Hoek. Det er en bom og et betalingspunkt der og vi betalte en inngangssum på 150 rand for to personer og bil. Circles in a Forest er en del av Garden Route National Park.

NB! Vær obs på at det finnes to grupperinger bavianer her i området. Vi møtte dem! Les mer her

The Big Tree og Dalene Matthee monumentet

Between man and the forest lies but a thin veil. Like a cobweb. Like an invisible mist through which you can see if you could open your eyes wide enough

Dalene Matthee monumentet
Dalene Matthee monumentet

Ved starten av stien til Circles in a Forest vil du kunne besøke gravsteinen til den lokale forfatteren Dalene Matthee, som blant annet har utgitt boken ved samme navn som stien; Circle in the Forest og som sitater over er skrevet av. Monumentet er satt opp i tilknytning til et stort tre.

Brenton-on-Sea Beach

Brenton-on-Sea Beach
Brenton-on-Sea Beach

En liten landsby ved en langstrakt og uberørt 5 km. lang strand som er fin å vandre langs. Her kan du gå langs stranden til Buffalo Bay og tilbake. Begge steder finner du restauranter og kan ta lunsjen der.

Brenton-on-Sea
Brenton-on-Sea

Brenton-on-Sea Beach ligger 12 km. fra Knysna

The Heads

The Heads utsiktspunkt

Sandsteinsklipper som skiller Knysna Lagoon fra havet utenfor. Dramatisk landskap verdt å ta en tur til. Det finnes flere utkikkspunkter som gir utsyn over lagunen og det indiske hav.

Tips: Legg lunsjen til East Head Café: Her er veldig god mat (prøv gjerne sjømat curryen) og super service.

Les også: Franschhoek: Sør-Afrikas gourmethovedstad

Leisure Isle

Knysna Lagoon
Leisure Isle ligger ved Knysna Lagoon og 6 km. fra sentrum

En liten øy og boligområde knyttet til fastlandet ca. seks km fra Knysna sentrum. Her er det et stykke av det gode liv, med båtliv, naturopplevelser og ro som er i fokus. Verdt å ta en tur for å se kontrastene i Sør-Afrika.

Her bor de mer velstående tilbaketrukket, og området kan minne om Hyannis ved Cape Cod, USA. Her kan du lese mer om øya

Waterfront Knysna

Knysna Quays er båthavnen i Knysna og her ligger også et større kompleks med restauranter og butikker. Populært sted å dra til for shopping om dagen og for å spise om kvelden.

Tips: Vi spiste på Drydock som tydelig var områdets mest populære restaurant.

Thesen Island

Thesen Island, Knysna

Paarden Island ble kjøpt opp av Charles William Thesen i 1904, og hele øya bærer preg av industrien som har foregått og historien til den norske familien Thesen som ankom Knysna i 1870. Les mer om dette i denne artikkelen her.

→ Les også: Cape Town: reisetips til en av verdens vakreste byer

Festivaler i Knysna

Østersfestivalen Oyster Festival er nok den mest kjente, men her arrangeres også Knysna Literary Festival og da vi var der, en Walking Festival. Les mer her

affiliate-reklame for booking.com

Hotelltips i Knysna

Begge disse hotellene er boutique hotell og ligger på Thesen Island. Begge stedene forteller også historien om Thesen-familien. Jeg har besøkt og anbefaler begge, og selv bodde jeg på The Turbine Boutique Hotel & Spa i tre netter. Oppholdet har ikke vært sponset.

The Turbine Boutique Hotel & Spa

The Turbine Boutique Hotel & Spa

Tidligere kraftstasjon med utendørs basseng og utsikt mot Knysna Lagoon. Unikt innrede rom og med fokus på å bevare historien i området.

Les mer her

The Lofts Boutique Hotel

The Lofts Boutique Hotel Knysna

Ligger på tuppen av Thesens Island, med utendørs basseng og utsikt mot Knysna Lagoon. Koselig sted med bakeri i lokalene.

Les mer her


The Heads

Flere reiseartikler om Sør-Afrika

→ Reiseguide til Sør-Afrika

 Cape Town: reisetips til en av verdens vakreste byer

Cape Town: Naturnært og trendy

 The Peech Hotel: et øko-chic boutique hotell i Johannesburg

 I Nelson Mandelas fotspor gjennom Sør-Afrika

 Franschhoek: Sør-Afrikas gourmethovedstad

 Knysna og arven etter familien Thesen

The Heads utsikt

Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

2 Comments
  1. Sør-Afrika ser utrolig spennnede ut. Så masse deilig, fin natur! 🙂 Å gå en tur langs stranda, og så spise et bedre måltid hørtes ikke feil ut nå. (Skrevet mens snøen laver ned utenfor vinduet…)

error: Content is protected !!