Hackney og Dalston – hipsternes London

Dalton og Hackney

Når alle skal til Shoreditch, har denne delen av London mistet interessen for trendsetterne og hipsterne for lengst. Nå er det Dalston og Hackney du skal besøke om du vil oppdage et område før «alle andre». Området har riktignok vært cool & trendy en stund, men for nordmenn flest er det et nytt område å utforske.

For når til og med Nobu har åpnet hotell i Shoreditch, Londons svar på Grünerløkka i Oslo, sier det seg selv: Vi må ta turen til et annet London for å oppleve genuine hipstersteder. Og som Shoreditch, ligger Dalston og Hackney øst i London. Der er det tidvis både slitent og trafikkert, mens det her og der dukker opp fine grøntområder, en elv med husbåter, koselige markeder og hippe spisesteder og barer.

Les også: Brixton – Londons karibiske bydel

Cambridge Heath Road

For å finne veien til Hackney og lørdagsmarkedet Braodway Market, starter vi vandreturen i Bethnal Green.  Fra stasjonen følger vi Cambridge Heath Road i retning elva. Like ved broa dukker flere koselige og populære caféer opp: vin og øl-baren HiveOmbra og Hackney Bureau, som serverer både frokost, lunsj og middag. Var det ikke for at vi fortsatt var mette etter frokosten, skulle jeg gjerne tatt en liten matbit der.

Andrew’s Road

Langs elva følger vi Andrew’s Road, titter på de lettere slitne husbåtene og forestiller oss hvor fint det må være å bo her i området når det våres. Et par nybygg avslører at denne delen av området er up and coming. Og selv om denne januardagen er heller noe trist, ser vi at folk trives langs kanalen, der unge par triller på barnevogner og spreke venner tar seg en joggetur.

Broadway Market

Gata ved samme navn som lørdagsmarkedet har både bokhandlere, koselige kaféer, bedre bakerier og hyggelige barer.

Txotx er et uformelt og kult sted, med spansk på menyen, og ligger like overfor populære Market Cafe. Litt lenger bort i gata ligger kaffebaren The Bach, som skilter med «No laptops allowed». Utenfor bakeriet Pavilion er køen lang, men så ser baksten usedvanlig fristende ut også.

Men midt i all denne fristelsen står bod etter bod med tilbud om den ene internasjonale matretten og delikatessen etter den andre. En og annen gatemusikant spiller opp og blant de mange spiselige fristelsene er det både blomster og vintageklær til salgs. Markedet er langt fra overfylt av folk, slik det gjerne er lørdager i Notting Hill eller i Shoreditch. Det føles også som en mer genuin del av London, siden vi er blant de få turistene som har funnet veien dit denne lørdagen.

London Fields og Oslo Hackney

Men siden vi har kommet oss helt ut hit, vil vi se mer av Øst-London. Vi vil videre mot Clapton. Og for å komme dit, krysser vi parken London Fields, som jeg tipper er fylt med folk på picnic senere til våren, på slike markedsdager som dette.

Kjeden Patty and Bun burger og Lardo, som serverer pizza med mer, ligger ikke lange spaserturen unna London Fields. Men litt lenger unna, kommer du til Oslo Hackney, som er et nordisk inspirert møtested her i Hackney.

Hipster street ved Clapton

Langs trafikkerte og slitne Lower Clapton Road dukker flere hipstesteder opp, som trendy frisørsalonger og kule kaféer side om side med slitne, gamle nabolagsbutikker og billakkerere.

Et eksempel er sykkelreparatøren og kaffebaren Hub Vélo, og vi skjønner dette området er i ferd med å utvikle seg. For når steder som dette dukker opp, har hipsterne funnet veien til et nytt strøk – og da følger vi andre hakk i hæl etter. Om mulig først noen år senere, riktignok.

Dalton og Hackney

Et stykke New York i London

Vi går og vi går, helt til Clapton undergrunnsstasjon, Tram Depot og Clapton Tram Store. Tram Depot er et lagerlokale omgjort til treningssenter, ølbryggeriet Brew Club og med et par hyggelige spisesteder, som Clapton Country Club og kaféen Clapton Tram Store. 

Mursteinsbygningene er slitte og unnselige, der de står langs veien, uten hverken skilting eller forklaring. Et lite stykke New York i Øst-London er det som møter oss her, like ved undergrunnsstasjonen Clapton.

Tips til å utforske denne delen av London

  • For å komme til Broadway Market, ta Central Line til Bethnal Green. Vi tok banen dit og tilbake igjen fra Clapton
  • Broadway Market kan også nås til fots fra Shoreditch
  • Det går fint å kombinere en tur til Broadway Market med en tur til Spitafield market og Brick Lane
Tips til hotell i London under kartet

reklame:

affiliate-annonse for booking.com

Hotelltips i London

Beliggenhet har (nesten) alt å si for et vellykket opphold i London. Ettersom ting fort tar tid i en storby med mye trafikk, og man ønsker å komme seg raskt fra a til å, er det lurt å vurdere hotell og planer i forhold til hverandre.

Velg enten å bo i et område der du vet du kommer til å oppholde deg en god del, og planlegg å komme deg rundt med enkelt tilgang til undergrunnen. Skaff deg et Oyster card til undergrunnsbanen, last ned Uber-appen eller benytt anledningen til å forflytte deg rundt med gode sko på beina eller de klassiske sorte London-taxiene.

Her er mine beste hotelltips, område for område:

Rosewood, hotell i london

hotell i london, the rosewood


Hotelltips i Kensington

Om du ønsker å bo nært ambassadeboliger, Kensington Gardens, Royal Albert Hall, shopping og gode restauranter, er Kensington området for deg.

The Kensington Hotel

Luksuriøse The Kensington Hotel ligger midt i South Kensington, har flotte fellesområder med mikser tradisjon med moderne stil.

Sjekk pris her

Royal Garden Hotel

Royal Garden Hotel er et større fem-stjerners hotell, beliggende like ved Kensington Park. Har døgnåpen treningssal, tre barer og to restauranter.

Sjekk pris her

The Pelham

 The Pelham har individuelt innrede rom i et sjarmerende og luksuriøst townhouse sentralt i South Kensington. Hyggelig og lunt.

Sjekk pris her

Sloane Square Hotel

Dette er et lite boutique hotell, sentralt plassert like ved Sloan Square station. Rommene er små, men sjarmerende og hyggelige. De mot forsiden er noe større (og dyrere).

Sjekk pris her


Hotelltips ved Marylebone

Marylebone er det koselige området, nærmest som en landsby i storbyen, med en rekke gode restauranter og mindre butikker i området.

The Mandeville Hotel

Hotel Mandeville er et 4 stjerners boutique hotell kun fem minutter å gå fra handlegatene Oxford Street og Bond Street.

Sjekk pris her

The Marylebone Hotel

The Marylebone Hotel ligger nær Oxfordstreet, med eget svømmbasseng og flott treningsrom.

Sjekk pris her

The Durrants

Durrants ligger i en sjarmerende bygning fra 1700-tallet, i en rolig del av Marylebone, 5 minutter å gå fra Oxford Street.

Sjekk pris her


Hotelltips i Shoreditch

Shoreditch ligger nord for London City, og er å regne for en av de mer trendy strøkene, med nattklubber og barer som holder åpent lenger enn i sentrumskjernen av London.

Hoxton Hotel Shoreditch

Shoreditch’s storstue, supertrendy og hyggelig. Bøker fyller resepsjonsområdet, som aldri ligger stille.

Sjekk pris her

Ace Hotel

Nok et trendy hotell, med DJ og fotoboks i resepsjonsområdet, samt en stilfull restaurant og hyggelig fellesområde.

Sjekk pris her

Nobu

Det første Nobu hotellet i Europa har nå åpnet i Shoreditch. Restauranten ved samme navn ligger i kjelleren.

Sjekk pris her

Hotelltips i Mayfair

Vest i London og øst for Hyde Park ligger Mayfair – et forretningsområde, sofistikert og med en rekke bedre restauranter omtrent mellom Hyde Park og West End.

The May Fair

The May Fair er et femstjerners luksushotell, som ble åpnet i 1927 av King George V. Hotellet er omgitt av parker, teatre og severdigheter.

Sjekk pris her

The Westbury Mayfair

Et femstjerners hotell, beliggende i Bond Street, nært Buckingham Palace og designer-butikker like ved.

Sjekk pris her

Hotelltips i Holborn

Holborn er en bydel i sentrum av London, som ligger mellom Soho og City of London, og nær Covent Garden og Oxford Street.

The Hoxton, Holborn

Trendy hotell med gode senger og finesser som frisk melk i kjøleskapet og en times gratis telefonsamtaler ut av landet (!). Her ligger Hubbard & Bell,  Chicken Shop og Holborn Grind.

Sjekk pris her

The Rosewood Hotel

Luksuriøst hotell, med delikate og inspirerende fellesområder. Kun fem-minutters gange fra Covent Garden og Oxford Street. Hotellet har spa, badstue og glamourøs restaurant.

Sjekk pris her

The City

I Londons finansdistrikt, bor du nært severdigheter som St. Paul’s Cathedral, Museum of London og i gangavstand fra Shoreditch


The Ned

The Ned i London - et hotell med flere gode restauranter i London


Londons nye storstue ligger i The City, med godt bevarte, historiske lokaler, flere restauranter og takterrasse med utsikt og basseng.

Sjekk pris her


Klassiske hotell i London

En og annen gang er det en ren og skjær opplevelse å ta inn på et av de klassiske hotellene, der servicen er på strekk og du får alt av fasiliteter – og høy lysekronefaktor.

The Langham

En herlig roseduft møter deg i det du går inn i hotellets foaje. Her finner du også en av London’s beste, og mest stilfulle, barer.

Sjekk pris her

Hotel Savoy

En difinitiv favoritt blant mer klassiske hotell! Ligger like ved Savoy Theatre. Er kjent for sin afternoon tea og sjokoladen som lages på huset. Har spa, basseng, treningsrom og flere restauranter.

Sjekk pris her

The Ritz

Et annet klassisk hotell! Også The Ritz er kjent for sin afternoon tea. Et godt alternativ om ikke lommeboka strekker til en overnatting …

Sjekk pris her

Har du tips fra Dalston / Hackney du gjerne vil dele?

Legg igjen tips i kommentarfeltet og det kan hende jeg tar det med i neste oppdatering av artikkelen!

Her er et tips vi har fått inn fra leser Cathrine:

Ta turen til jazzclubben Vortex Jazz Club om du er i Dalston!

Vil du tipse noen om denne artikkelen? Del gjerne!
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Merk: Steder og priser kan endres over tid. Ser du feil og mangler eller ønsker å sende inn tips? Send en e-post til post@reiselykke.com

Noen artikler inneholder reklamelenker (affiliate). Om du kjøper noe via disse, vil Reiselykke bli tilgodesett en liten sum, uten at det går på bekostning av prisen du betaler. Les mer om det her. Her finner du Reiselykkes utgivelsespolicy

Vil du tipse noen om denne artikkelen? Del gjerne!
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

1 kommentar

  • Åh, nå fikk jeg så utrolig lyst til å reise tilbake til London, altså. Det er en by jeg ikke går lei av, og det er jo så utrolig mye å se, gjøre og utforske der. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.