Hackney og Dalston – hipsternes London

Når alle skal til Shoreditch, har denne delen av London mistet interessen for trendsetterne og hipsterne for lengst. Nå er det Dalston og Hackney du skal besøke om du vil oppdage et område før «alle andre».

Området har riktignok vært cool & trendy en stund, men for nordmenn flest er det et nytt område å utforske.

For når til og med Nobu har åpnet hotell i Shoreditch, Londons svar på Grünerløkka i Oslo, sier det seg selv: Vi må ta turen til et annet London for å oppleve genuine hipstersteder. Og som Shoreditch, ligger Dalston og Hackney øst i London. Der er det tidvis både slitent og trafikkert, mens det her og der dukker opp fine grøntområder, en elv med husbåter, koselige markeder og hippe spisesteder og barer.

Les også: Brixton – Londons karibiske bydel

Cambridge Heath Road

For å finne veien til Hackney og lørdagsmarkedet Braodway Market, starter vi vandreturen i Bethnal Green.  Fra stasjonen følger vi Cambridge Heath Road i retning elva. Like ved broa dukker flere koselige og populære caféer opp: vin og øl-baren HiveOmbra og Hackney Bureau, som serverer både frokost, lunsj og middag. Var det ikke for at vi fortsatt var mette etter frokosten, skulle jeg gjerne tatt en liten matbit der.

Andrew’s Road

Langs elva følger vi Andrew’s Road, titter på de lettere slitne husbåtene og forestiller oss hvor fint det må være å bo her i området når det våres. Et par nybygg avslører at denne delen av området er up and coming. Og selv om denne januardagen er heller noe trist, ser vi at folk trives langs kanalen, der unge par triller på barnevogner og spreke venner tar seg en joggetur.

Broadway Market

Gata ved samme navn som lørdagsmarkedet har både bokhandlere, koselige kaféer, bedre bakerier og hyggelige barer.

Txotx er et uformelt og kult sted, med spansk på menyen, og ligger like overfor populære Market Cafe. Litt lenger bort i gata ligger kaffebaren The Bach, som skilter med «No laptops allowed». Utenfor bakeriet Pavilion er køen lang, men så ser baksten usedvanlig fristende ut også.

Men midt i all denne fristelsen står bod etter bod med tilbud om den ene internasjonale matretten og delikatessen etter den andre. En og annen gatemusikant spiller opp og blant de mange spiselige fristelsene er det både blomster og vintageklær til salgs. Markedet er langt fra overfylt av folk, slik det gjerne er lørdager i Notting Hill eller i Shoreditch. Det føles også som en mer genuin del av London, siden vi er blant de få turistene som har funnet veien dit denne lørdagen.

London Fields og Oslo Hackney

Men siden vi har kommet oss helt ut hit, vil vi se mer av Øst-London. Vi vil videre mot Clapton. Og for å komme dit, krysser vi parken London Fields, som jeg tipper er fylt med folk på picnic senere til våren, på slike markedsdager som dette.

Kjeden Patty and Bun burger og Lardo, som serverer pizza med mer, ligger ikke lange spaserturen unna London Fields. Men litt lenger unna, kommer du til Oslo Hackney, som er et nordisk inspirert møtested her i Hackney.

Hipster street ved Clapton

Langs trafikkerte og slitne Lower Clapton Road dukker flere hipstesteder opp, som trendy frisørsalonger og kule kaféer side om side med slitne, gamle nabolagsbutikker og billakkerere.

Et eksempel er sykkelreparatøren og kaffebaren Hub Vélo, og vi skjønner dette området er i ferd med å utvikle seg. For når steder som dette dukker opp, har hipsterne funnet veien til et nytt strøk – og da følger vi andre hakk i hæl etter. Om mulig først noen år senere, riktignok.

Dalton og Hackney

Et stykke New York i London

Vi går og vi går, helt til Clapton undergrunnsstasjon, Tram Depot og Clapton Tram Store. Tram Depot er et lagerlokale omgjort til treningssenter, ølbryggeriet Brew Club og med et par hyggelige spisesteder, som Clapton Country Club og kaféen Clapton Tram Store. 

Mursteinsbygningene er slitte og unnselige, der de står langs veien, uten hverken skilting eller forklaring. Et lite stykke New York i Øst-London er det som møter oss her, like ved undergrunnsstasjonen Clapton.

Tips til å utforske denne delen av London

  • For å komme til Broadway Market, ta Central Line til Bethnal Green. Vi tok banen dit og tilbake igjen fra Clapton
  • Broadway Market kan også nås til fots fra Shoreditch
  • Det går fint å kombinere en tur til Broadway Market med en tur til Spitafield market og Brick Lane

Flere London-tips:

Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

1 Comment
  1. Åh, nå fikk jeg så utrolig lyst til å reise tilbake til London, altså. Det er en by jeg ikke går lei av, og det er jo så utrolig mye å se, gjøre og utforske der. 🙂

error: Content is protected !!