Se London fra oven

Å ta turen opp i høyden er en fin måte å få se London fra oven, samt et overblikk over byen. Det er flere muligheter til det, og her er mine tips til steder å oppsøke for utsikt over London!

 

Se hvordan Themsen svinger seg i bybildet, broene som går fra én side til en annen, ta høybygningene i nærmere øyensyn eller oppdage hvordan takene på noen av bygningene blir brukt nærmest som parkanlegg.

Det er vel verdt å komme seg opp i høyden for å se London fra oven. Det trenger ikke koste en krone, heller. Her tipser jeg om 7 ulike måter å se London fra oven. Har du flere tips? Del gjerne med meg i kommentarfeltet!

Sky Garden

Sky Garden London

Sist jeg var i London tok jeg turen opp i Sky Garden i City. Inngang er gratis, men du må booke billett i forkant for å komme opp dit. Spennende innendørs parkløsning i tre etasjer. Behold klærne på vinterstid – det er samme temperatur inne som ute.

London sett fra oven

https://skygarden.london 

The Shard

Utsikt fra The Shard, London

For å se London fra oven, kan du ta turen til The Shard som gir 360 graders panoramautsikt over London. Inkludert i billetten får du et glass sjampanje. Det finnes også andre løsninger her, som å spise middag – eller overnatte – med utsikt fra Hotel Shangri-La.

The Shard sett fra Sky Garden
The Shard sett fra Sky Garden

https://www.the-shard.com

London Eye

London Eye

Et annet alternativ er å ta turen opp i London Eye, som er et av verdens høyeste observasjonshjul. Jeg har ikke selv tatt turen opp i London Eye, men det har familiemedlemmer til stor fornøyelse.

Tate Modern

Utsikt fra Tate Modern

Også på museet Tate Modern er det ganske fin utsikt fra toppetasjen. Særlig om du setter deg på en av diskene langs vinduet i kaféen i toppen. Drikk din te og la utsikten underholde deg en liten stund.

Inngang er gratis.

The Ned

The Ned, London

Ultra-hippe The Ned er både et hotell og en medlemsklubb for det man må anta er velstående London-borgere. Et verneverdig bygg er omgjort til luksushotell og restaurantkompleks, med en takterrasse med basseng (som kun kan benyttes av hotellets gjester eller klubbmedlemmer).

Les min omtale av The Ned her

Galvin at Windows

Utsikt fra Galvin at Windows i London

På Hilton kan du nyte Michelin-middag (eventuelt drink i baren) med utsikt! Sist jeg var i London nøt min niese og jeg søndagsmiddagen der, og fikk tilbud om å sende hjem et kort på husets regning. Mine foreldre / hennes besteforeldre satte også pris på den gesten – og fikk ta del i utsikten på fremsiden av kortet.

https://www.galvinatwindows.com

The Savage Garden

Et siste tips denne gang, er denne toppetasjebaren, som jeg altså ikke har besøkt selv – ennå. Her serveres både mat og drikke. Tenkte å teste denne ut neste gang jeg er i London.

https://www.savagegarden.co.uk

Themsen London
Et annet tips, er å gå over en av broene i London. Fine utsiktspunkt det også!
Flere London-tips
Mine beste tips til bra hotell i London
→ Gode restauranter i London
→ Hackney og Dalston – hipsternes London
→ Brixton – Londons karibiske bydel
→ London for livsnytere
→ Trendy weekend i Shoreditch

 

Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

3 Comments
  1. Mange gode tips her. Av de du nevner har jeg kun vært oppe i London Eye. Jeg skal absolutt legge inn noen av disse neste gang jeg er i London. Sky Garden så jo helt magisk ut 🙂

  2. Så mange flotte tips. Har vært en del ganger i London, men faktisk aldri vært på noen av disse stedene! Sky Garden så helt fantastisk ut. Må nok også få tatt turen til The Shard.
    Kan anbefale One New Change Roof Terrace, det er ikke det høyeste stedet, men gratis inngang og fantastisk utsikt rett bort til St. Paul’s Cathedral.

error: Content is protected !!