Se London fra oven

Sky Garden_innendørs hageanlegg

Å ta turen opp i høyden er en fin måte å få se London fra oven, samt et overblikk over byen. Det er flere muligheter til det, og her er mine tips til steder å oppsøke for utsikt over London!

Se hvordan Themsen svinger seg i bybildet, broene som går fra én side til en annen, ta høybygningene i nærmere øyensyn eller oppdage hvordan takene på noen av bygningene blir brukt nærmest som parkanlegg.

Det er vel verdt å komme seg opp i høyden for å se London fra oven. Det trenger ikke koste en krone, heller. Her tipser jeg om 7 ulike måter å se London fra oven. Har du flere tips? Del gjerne med meg i kommentarfeltet!

Sky Garden

Sky Garden London

Sist jeg var i London tok jeg turen opp i Sky Garden i City. Inngang er gratis, men du må booke billett i forkant for å komme opp dit. Spennende innendørs parkløsning i tre etasjer. Behold klærne på vinterstid – det er samme temperatur inne som ute.

London sett fra oven

https://skygarden.london 

annonse

 

The Shard

Utsikt fra The Shard, London

For å se London fra oven, kan du ta turen til The Shard som gir 360 graders panoramautsikt over London. Inkludert i billetten får du et glass sjampanje. Det finnes også andre løsninger her, som å spise middag – eller overnatte – med utsikt fra Hotel Shangri-La.

The Shard sett fra Sky Garden

The Shard sett fra Sky Garden

https://www.the-shard.com

London Eye

London Eye

Et annet alternativ er å ta turen opp i London Eye, som er et av verdens høyeste observasjonshjul. Jeg har ikke selv tatt turen opp i London Eye, men det har familiemedlemmer til stor fornøyelse.

Tate Modern

Utsikt fra Tate Modern

Også på museet Tate Modern er det ganske fin utsikt fra toppetasjen. Særlig om du setter deg på en av diskene langs vinduet i kaféen i toppen. Drikk din te og la utsikten underholde deg en liten stund.

Inngang er gratis.

The Ned

The Ned, London

Ultra-hippe The Ned er både et hotell og en medlemsklubb for det man må anta er velstående London-borgere. Et verneverdig bygg er omgjort til luksushotell og restaurantkompleks, med en takterrasse med basseng (som kun kan benyttes av hotellets gjester eller klubbmedlemmer).

Les min omtale av The Ned her

Galvin at Windows

Utsikt fra Galvin at Windows i London

På Hilton kan du nyte Michelin-middag (eventuelt drink i baren) med utsikt! Sist jeg var i London nøt min niese og jeg søndagsmiddagen der, og fikk tilbud om å sende hjem et kort på husets regning. Mine foreldre / hennes besteforeldre satte også pris på den gesten – og fikk ta del i utsikten på fremsiden av kortet.

https://www.galvinatwindows.com

annonse

 

The Savage Garden

Et siste tips denne gang, er denne toppetasjebaren, som jeg altså ikke har besøkt selv – ennå. Her serveres både mat og drikke. Tenkte å teste denne ut neste gang jeg er i London.

https://www.savagegarden.co.uk

Themsen London

Et annet tips, er å gå over en av broene i London. Fine utsiktspunkt det også!

affiliate-reklame / booking.com

Mine favoritthotell i London

The Durrants

Durrants Hotel

Et herlig historisk hotell i Marylebone, som har vært drevet av familien Miller i snart 100 år. Her finner du unikt innredede rom i en Georgiansk bygning, med rolig beliggenhet, men samtidig sentralt og nært butikker, restauranter og museum.

Les mer her

The Hoxton, Shoreditch

The Hoxton Shoreditch

Et trendy og uformelt hotell sentralt i Londons Shoreditch, med undergrunnen knappe 5 minutter unna. Området byr på spennende byliv, markeder og restauranter.

Les mer her

The Ned

The Ned London

Et hotellkonsept der du kan tilbringe hele helgen innendørs – om du vil. Her er noen av Londons beste restauranter, kule barer og en scene midt i foajéen, hvor det ofte er et lite jazzorkester.

Les mer her

 

Chiltern Firehouse

Chiltern Firehouse

Et nedtonet luksushotell midt I hjertet av Marylebone beliggende i en tidligere brannstasjon fra 1889. Dette er et av hotellkongen André Balazs’ eksklusive og lekre hotell, som er en opplevelse å bo på – men også dyrt.

Se hotellets egen nettside

The Hoxton, Holborn

The Hoxton Holborn

Et trendy og uformelt hotell sentralt i bysentrum av London, Holborn, med kort gange til undergrunnen. Stilfullt innredet og med tilbud om lån av sykler.

Les mer her

The Bloomsbury Hotel

The Bloomsbury London

Dette luksushotellet ligger midt i teaterdistriktet, nært Tottenham Court Road undergrunn og The British Museum. Hotellet har et par stilfulle barer og ligger nært gode shoppingmuligheter.

Les mer her

Flere London-tips

annonse

 

Merk: Steder og priser kan endres over tid. Reiselykke er ikke ansvarlig for tredjepartssider og kart det henvises til i artiklene. Ser du feil og mangler eller ønsker å sende inn tips? Send en e-post til post@reiselykke.com

Dette er Reiselykke | Her finner du Reiselykkes utgivelsespolicy | Om affiliate-samarbeid

3 kommentarer

  • Mange gode tips her. Av de du nevner har jeg kun vært oppe i London Eye. Jeg skal absolutt legge inn noen av disse neste gang jeg er i London. Sky Garden så jo helt magisk ut 🙂

  • Så mange flotte tips. Har vært en del ganger i London, men faktisk aldri vært på noen av disse stedene! Sky Garden så helt fantastisk ut. Må nok også få tatt turen til The Shard.
    Kan anbefale One New Change Roof Terrace, det er ikke det høyeste stedet, men gratis inngang og fantastisk utsikt rett bort til St. Paul’s Cathedral.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.