Utsira. N590 18´ E40 53´

Utsira, Norge

En times tid med ferje rett vest fra Haugesund, ligger Utsira. Denne øya er Rogalands vestligst beliggende øy, har 216 innbyggere, og en skole med 30 elever og 10 lærere. Største attraksjon er Utsira Fyr.

Utsira Fyr ble tent første gang 15.  august 1844. Fyret er egentlig to fyr, og tilknyttet dem er en kunstnerbolig etablerte kunstnere kan søke om å leie – evt. bytte mot en forestilling for innbyggerne.

Det er for såvidt enkelt å komme seg til Utsira. Båten går fra Garpaskjærskai på Risøy i Haugesund. Turen tar 1 time og 10 minutt, og det er fire avganger til dagen. Har du derimøt en sensitiv mage, anbefales det å legge besøket til en dag med lave bølger og fint vær. Det er værhardt der ute i Nordsjøen … Skulle du tilhøre de som har vane for å bli sjøsyk, gjør som innbyggerne selv gjør: legg deg langflat til for å sove på en av benkene om bord. Etter tips fra lokale, har Reiselykke testet denne teknikken ut med stort hell.Utsira, Norge

Utsira, Norge

Det er noen muligheter for bespisning på øya, men dette bør bookes på forhånd. Ellers er det mulig å handle seg noe spiselig på den lokale Joker-butikken. For sikkerhetsskyld kan det være lurt å ha med niste. Og en solid vindjakke. Det blåser som regel friskt langt ute i havgapet.

Her er oversikt over ferjeavganger

Langt ute i ville sjøen, der kulingen står fra vest
i stadig drivende væte
i stadig gyngende blæst
i stadig hivende skavler som,
slår mot en værbitt strand
ligger en ø som kalles Siraland

– Zinken Hopp

Likte du denne artikkelen? Del den gjerne!Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someone

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *