Å reise handler om å se severdigheter, kunst og kultur. Det handler om å møte andre mennesker, andre skikker, andre måter å gjøre ting på, enn det jeg er vant med hjemme. Og det handler gjerne om opplevelsen av  det gode liv. Men det handler også om å bli et mer erfarent menneske og forstå mer av den verden vi lever i. 

For det å reise handler ikke for meg om å feriere, først og fremst. Det handler om å oppdage, se og erfare. For meg er reise blitt en en viktig del av livet. Det har det vært i mange år nå. Og denne lidenskapen, denne interessen, bare vokser.

Og finner jeg noe underveis, som et utrolig bra sted, en god restaurant eller en opplevelse jeg synes flere bør vite om, deler jeg det mer enn gjerne. Faktisk er dette noe jeg stadig er på jakt etter – de gode tipsene som jeg kan dele med dere her. Men utover det handler det å reise om så mye annet også.

For meg er det å reise alt dette – og mer til: 

Å reise handler om

  • Å bo på unike overnattingssteder, med spennende design eller en sjelden historie, en god seng eller usedvanlig god service.
  • Å lete seg frem til trendy restauranter og gode matopplevelser
  • Å finne de lokale stedene, der lokalbefolkningen selv går, og der man aller helst vil blende inn.
  • Å møte den første vårsola der den kommer først, og det handler om late dager på stranda i skyggen av en parasoll.

Men det å reise handler ikke bare om alt dette. For å reise handler også om:

  • Å akseptere at egne grenser flyttes, at man kanskje møter seg selv og egne holdninger i døra, og at man innser at det like gjerne kan være de som har rett, som vi.
  • Å erfare at avstanden blir kortere og verden mindre – mens listen over nye reisemål å reise til stadig øker.
  • Å møte mennesker uten å kunne snakke samme språk. Det er mye som kan kommuniseres og formidles med kroppsspråk og ansiktsuttrykk, et smil, en vennlig håndbevegelse eller en berøring.
  • Å gi tilbake til lokalbefolkningen og opptre i størst mulig grad  som en ansvarlig reisende
  • Å  respektere andre nasjoners levemåte, selv om de er fremmede for oss og likevel kunne ha en mening om likestilling og levesett.

Reiselykke handler nettopp om å reise. Det handler om å være til stede, å bli oppslukt i opplevelsen og komme tilbake litt klokere enn man var før man dro. Reiselykke er å utfordre seg selv, teste egne grenser – og å innse at jo mer man reiser, desto større blir verden. Og ja – Reiselykke handler også om den gode reiseopplevelsen, tipsene som gjør din reise litt bedre, fordi noen har vært der og testet det – før deg.

Reiselykke handler om alt dette – og mer til.