Å reise er alt dette

Å reise er alt dette

Å reise handler om å se severdigheter, kunst og kultur. Det handler om å møte andre mennesker, andre skikker, andre måter å gjøre ting på, enn det jeg er vant med hjemme. Og det handler gjerne om opplevelsen av  det gode liv. Men det handler også om å bli et mer erfarent menneske og forstå mer av den verden vi lever i. 

For det å reise handler ikke for meg om å feriere, først og fremst. Det handler om å oppdage, se og erfare. For meg er reise blitt en en viktig del av livet. Det har det vært i mange år nå. Og denne lidenskapen, denne interessen, bare vokser.

Og finner jeg noe underveis, som et utrolig bra sted, en god restaurant eller en opplevelse jeg synes flere bør vite om, deler jeg det mer enn gjerne. Faktisk er dette noe jeg stadig er på jakt etter – de gode tipsene som jeg kan dele med dere her. Men utover det handler det å reise om så mye annet også.

For meg er det å reise alt dette – og mer til: 

Å reise handler om

Men det å reise handler ikke bare om alt dette. For å reise handler også om:

 • Å møte mennesker uten å kunne snakke samme språk. Det er mye som kan kommuniseres og formidles med kroppsspråk og ansiktsuttrykk, et smil, en vennlig håndbevegelse eller en berøring.
 • Å gi tilbake til lokalbefolkningen og opptre i størst mulig grad  som en ansvarlig reisende
 • Å  respektere andre nasjoners levemåte, selv om de er fremmede for oss og likevel kunne ha en mening om likestilling og levesett.
 • Å se sitt eget hjemland med mer erfarne øye, innse hvor fantastisk vakkert land vi bor i og hvor heldige vi er som har de ordninger vi har her hjemme.

Reiselykke handler nettopp om å reise. Det handler om å være til stede, å bli oppslukt i opplevelsen og komme tilbake litt klokere enn man var før man dro. Reiselykke er å utfordre seg selv, teste egne grenser – og å innse at jo mer man reiser, desto større blir verden. Og ja – Reiselykke handler også om den gode reiseopplevelsen, tipsene som gjør din reise litt bedre, fordi noen har vært der og testet det – før deg.

Reiselykke handler om alt dette – og mer til.


Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

9 Comments
 1. Jaaaa! Dette traff meg midt i hjertet! Å reise handler om alt det du skriver!! Jeg deler lidenskapen din og , som du sier, interessen bare vokser og vokser! Du satte ord på alt det jeg tenker om reiser, Mette! TRAVEL IS THE ONLY THING YOU BUY THAT MAKES YOU RICHER.

 2. Hei, Ingjerd.
  Tusen takk for tilbakemelding! Så glad jeg blir for å høre at du har det likedan 🙂

  Det er nettopp som ordtaket du siterer 😉

 3. Reiselykke for meg er å måtte ha ferie når jeg kommer hjem stappfull av nye inntrykk og opplevelser.
  Reiser så ofte jeg kan, sammen eller alene alt etter hva som passer. Å reise alene byr på masse positivt og alle sansene er vidåpne på grunn jeg er alene. Bekjenstskap fra alle verdenshjørner blir det alltid. Akkurat nå er jeg alene i Krakow og i morgen er det tur til Auschwitz og Birkenau som jeg foretrekker å besøke kun med mine egne tanker og sanseinntrykk. Det blir Reiselykke på godt og på vondt.

 4. Hei, Tove

  Så hyggelig å høre fra deg! Å, den følelsen kjenner jeg – å komme hjem, proppfull av inntrykk, utslitt, men lykkelig. Og at reisen slett ikke har vært som en ferie, og at man strengt tatt trenger litt tid på å la det hele synke inn.

  Jeg kjenner det samme som deg, også i forhold til det å reise alene. God tur videre – med reiselykke på godt og vondt. 🙂

 5. Kjempefint innlegg med mange kloke ord! Når jeg er på reise er jeg veldig opptatt av å leve i nuet og suge til meg inntrykkene der og da, rett og slett bare nyte! Mitt motto er nok «Å reise er å leve».

 6. Dette var en kreativ måte å skrive innlegget og linke til tidligere opplevelser, Mette! Da jeg oppdaget bloggen din og navnet «reiselykke» tenkte jeg at det ordet er den perfekte måten å oppsummere alt det morsomme, spesielle, rare, fine, vakre og artige man opplever på reise. Det å føle at man lever i nuet, lærer noe nytt og blir overrasket av uforutsette hendelser er for meg noe av det artigste på reise =)

 7. Hei, Ingeborg

  Takk for hyggelig kommentar om Reiselykke 🙂 Enig der – mye rart og uforutsett kan skje underveis. Liker best å kunne ha rom også for uforutsette ting, selv.

 8. Så utrolig godt skrevet, Mette. Jeg har så lyst å reise med Temareiser Fredtil Aserbajdsjan, Georgia og Armenia. Ikke lett å få noen med seg til disse landene. Har ikke reist alene før, men jeg vil jo ha reiseselskap da. Per Egil Hegge blir sikkert en interessant reiseleder. Har du vært i noen av disse landene, Mette? God klem fra Ingjerd.

error: Content is protected !!