Sirmione – thermalspa og middelalderby

Det henger en ublid eim i lufta over Gardasjøens perle, den billedskjønne halvøya Sirmione. En liten middelalderby som befinner seg ved sørenden av innsjøen. Bilfri, men dessverre ikke helt fri for turister som meg.

Det kjennes temmelig bakvendt å la seg senke ned i et basseng, som om mulig er enda varmere enn den solhete temperaturen som henger over Lago di Garda denne julidagen. For ikke å snakke om den påfølgende badstu-opplevelsen, som nærmest er for obligatisk å regne når man befinner seg i et spa.

Så hvorfor i det hele tatt gjøre det?

*Denne nettsiden inneholder affiliate lenker, Reiselykke mottar en liten kommisjon fra kjøp uten ekstra kostnad for deg. Inntektene bidrar til å dekke kostnadene ved å drifte denne nettsiden fylt med personlig reserachet, skrevet og fotografert kvalitetsinnhold for lesere som deg.

Sirmione

Vel, vi er tross alt i Sirmione, thermalbadbyen, der varme kilder gir tilgang til helsebringende spaopplevelser. Og så er det tross alt inkludert i prisen på hotellet vi bor på.

Som sagt; det henger en ublid eim i lufta over Gardasjøens perle, Sirmione. Ikke noe sted har jeg funnet det nevnt, men det er et faktum: naturlige spabyer, som denne, som baserer seg på naturens egen kilde med varmt vann, kommer gjerne med en aldri så liten bakside – den umiskjennelige duften av svovel, aka råttent egg.

Sirmione

Men dette er ikke hovedgrunnen til de mange tusen turistene som daglig anløper middelalderbyen Sirmione med båt. Vel, middelalderby og middelalderby … Det sies at de første innbyggerne som slo seg ned hit, etablerte seg på stolpehus langs strandkanten for hele 6 000 år siden.

For 2000 år tilbake var det romere som dro hit og slo seg ned i en større villa – i dag er det bare ruinene igjen, en attraksjon i seg selv. Så dette er et område som har vært befolket lenge før middelalderen.

Dagens dagsturister kommer nok først og fremst for den sjarmerende byens del, for borgen, de nevnte ruinene, butikkene og restaurantene. Daglig anløper båter flere ganger til dagen. Turistene kommer og går. Så hvorfor skal man overnatte nettopp her?

Fordi da har man byen (nesten) for seg selv, morgen og kveld. Og kan stikke av på utflukter selv, midt på dagen, når varmen er som verst, bygatene som fullest, og avslutte dagen vel tilbake med et thermalbad. Med mindre det er for varmt, da.

Sirmione
Turister på vei videre rundt på Gardasjøen
Hotel Sirmione
Hotel Sirmione * ligger like ved gamlebyen og marinaen, med panoramautsikt over Gardasjøen. Det er kun tre minutter å gå til stranden. Her tilbys spa og rom med utsikt over havnen eller slottet Scaliger.

Reisetips til Sirmione

  • Sjekk inn på Hotel Sirmione, der spa og utsikt er en mulighet. Se priser her*

  • Gå til toppen av borgen Scaliger for utsikt. Bygget på 1300-tallet av Mastino della Scala

  • Catullus-grottene er 2000 år gammel, og var en romersk villa i sin tid – i dag ligger den i ruiner og er en turistattraksjon

  • Gå tur langs promenaden ved innsjøen

  • Båttur rundt øya, €10 for voksne. Leie egen båt: €50. Turen tar 25 min rundt øya. Finner båtene like utenforinngangen til byen/borgen ved parkeringsplassen. Det er også mulig å leie egen båt og kjøre selv.

Tips: Det tilbys turer med vin i solnedgang. Sjekk tilbudet her*

  • Nyt en bedre middag på La Speranzina. Se bilder og mer info helt nederst.

  • Thermalbad: Det finnes flere muligheter. Vi testet det på vårt hotel, Hotel Sirmione

  • Utflukter til andre byer rundt Gardasjøen, Saló, Riva med fl. Det går båt fra piren like ved Hotel Sirmione

Spesielt anbefalt:

Et gourmet-måltid på La Speranzina

Vi nøt et deilig måltid med utsikt mot Gardasjøen. Pass på å komme tidlig nok til å få med deg solnedgangstimen.

Rettene vi spiste: sprø scampi og havabbor med diverse tilbehør, kamskjell med morkler og buffel mozzarella, tortellini med hummer, gorgonzola og ricotta ost, morone fisk med hummer og valnøtter, samt diverse lekre smådesserter.

Flere reiseartikler fra Nord-Italia


Følg meg på Instagram @reiselykke og/eller Facebook @reiselykke for flere tips!

Meld deg gjerne på mitt nyhetsbrev (som jeg kaller reisebrev)


Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

error: Content is protected !!