Sirmione – thermalspa og middelalderby

Sirmione

Det henger en ublid eim i lufta over Gardasjøens perle, den billedskjønne halvøya Sirmione. En liten middelalderby som befinner seg ved sørenden av innsjøen. Bilfri, men dessverre ikke helt fri for turister som meg.

Det kjennes temmelig bakvendt å la seg senke ned i et basseng, som om mulig er enda varmere enn den solhete temperaturen som henger over Lago di Garda denne julidagen. For ikke å snakke om den påfølgende badstu-opplevelsen, som nærmest er for obligatisk å regne når man befinner seg i et spa.

Så hvorfor i det hele tatt gjøre det?

Sirmione

Vel, vi er tross alt i Sirmione, thermalbadbyen, der varme kilder gir tilgang til helsebringende spaopplevelser. Og så er det tross alt inkludert i prisen på hotellet vi bor på.

Som sagt; det henger en ublid eim i lufta over Gardasjøens perle, Sirmione. Ikke noe sted har jeg funnet det nevnt, men det er et faktum: naturlige spabyer, som denne, som baserer seg på naturens egen kilde med varmt vann, kommer gjerne med en aldri så liten bakside – den umiskjennelige duften av svovel, aka råttent egg.

Sirmione

Men dette er ikke hovedgrunnen til de mange tusen turistene som daglig anløper middelalderbyen Sirmione med båt. Vel, middelalderby og middelalderby … Det sies at de første innbyggerne som slo seg ned hit, etablerte seg på stolpehus langs strandkanten for hele 6 000 år siden. Og for 2000 år tilbake var det romere som dro hit og slo seg ned i en større villa – i dag er det bare ruinene igjen, en attraksjon i seg selv. Så dette er et område som har vært befolket lenge før middelalderen.

Dagens dagsturister kommer nok først og fremst for den sjarmerende byens del, for borgen, de nevnte ruinene, butikkene og restaurantene. Daglig anløper båter flere ganger til dagen. Turistene kommer og går. Så hvorfor skal man overnatte nettopp her?

Fordi da har man byen (nesten) for seg selv, morgen og kveld. Og kan stikke av på utflukter selv, midt på dagen, når varmen er som verst, bygatene som fullest, og avslutte dagen vel tilbake med et thermalbad. Med mindre det er for varmt, da.

Sirmione

Turister på vei videre rundt på Gardasjøen

REKLAME: affiliate-lenker til booking.com

Hotel Sirmione

Hotel Sirmione

Hotellet ligger lige ved gamlebyen og marinaen, med panoramautsikt over Gardasjøen. Det er kun tre minutter å gå til stranden. Her tilbys spa og rom med utsikt over havnen eller slottet Scaliger.

Les mer her

Reisetips til Sirmione

  • Gå til toppen av borgen Scaliger for utsikt. Bygget på 1300-tallet av Mastino della Scala
  • Catullus-grottene er 2000 år gammel, og var en romersk villa i sin tid – i dag ligger den i ruiner og er en turistattraksjon
  • Gå tur langs promenaden ved innsjøen
  • Båttur rundt øya, €10 for voksne. Leie egen båt: €50. Turen tar 25 min rundt øya. Finner båtene like utenforinngangen til byen/borgen ved parkeringsplassen. Det er også mulig å leie egen båt og kjøre selv.
  • Nyt en bedre middag på La Speranzina. Se bilder og mer info helt nederst.
  • Thermalbad: Det finnes flere muligheter. Vi testet det på vårt hotel, Hotel Sirmione
  • Utflukter til andre byer rundt Gardasjøen, Saló, Riva med fl. Det går båt fra piren like ved Hotel Sirmione
  • Utflukter til Venezia, Bergamo og Verona
  • Dersom du flyr til Milano, glem ikke å legge inn et par ekstra dager der. Her finner du reisetips til Milano

Spesielt anbefalt:

Et gourmet-måltid på La Speranzina

Vi nøt et deilig måltid med utsikt mot Gardasjøen. Pass på å komme tidlig nok til å få med deg solnedgangstimen.

Rettene vi spiste: sprø scampi og havabbor med diverse tilbehør, kamskjell med morkler og buffel mozzarella, tortellini med hummer, gorgonzola og ricotta ost, morone fisk med hummer og valnøtter, samt diverse lekre smådesserter.

REISEGUIDE TIL CINQUE TERRE

Den eneste norskutviklede reiseguiden til Cinque Terre på markedet!

E-boka CINQUE TERRE på 1-2-3 inneholder personlige reisetips til deg som ønsker å planlegge reisen selv, men som gjerne ønsker å vite mer før av avreisen og som ønsker tips fra noen som har vært der før. Her deler Mette fra Reiselykke sine beste reisetips fra området, inkludert tips til hvor du kan spise, bo, vandre m.m.

100 sider, rikt illustrert, med konkrete tips til Cinque Terre og Levanto. Les mer her

Kjøp guiden her

Flere reiseartikler fra Nord-Italia

 Kjærlighetsbyen Verona

 Milano: Gode restauranter og lokale matopplevelser

 Bergamo – reisetips til kunstnerbyen i Lombardia

 Venezia: 10 ting å gjøre i karnevalbyen

 Byguide med reisetips til Cinque Terre

Merk: Steder og priser kan endres over tid. Reiselykke er ikke ansvarlig for tredjepartssider og kart det henvises til i artiklene. Ser du feil og mangler eller ønsker å sende inn tips? Send en e-post til post@reiselykke.com

Dette er Reiselykke | Her finner du Reiselykkes utgivelsespolicy | Om affiliate-samarbeid

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.