Afternoon tea i London

Afternoon tea i London blitt rene trenden. Det tradisjonsrike britiske måltidet har inntatt shoppinglunsjen og utdrikningslaget. 

Afternoon tea i London

Afternoon Tea
Foto: Mette S. Fjeldheim

Afternoon tea er en overkommelig måte for de aller fleste å oppleve fem-stjerners hoteller som The Ritz, The Dorchester eller Brown’s uten å måtte sjekke inn på disse kostbare hotellene, sier Keith Newton ved Afternoon Tea (www.afternoontea.co.uk). Dette nettstedet bistår te-glade briter med å booke te på de beste stedene over hele Storbritannia.

Her i dette innlegget svarer Keith på en del spørsmål jeg stilte ham om nettopp dette: Er det bare jeg som tror det, eller er det en økende interesse for afternoon tea? Dette var utgangspunktet for vår tekstbaserte samtale. Dét, og min fascinasjon over dette elegante, rituelle temåltidet i Storbritannia og alle hennes tidligere kolonier.

– Interessen for afternoon tea har definitivt økt i løpet av de senere årene og antall besøkende til vår nettside har økt hver eneste måned i løpet av de siste tre årene, kan Keith bekrefte. – Selvfølgelig har afternoon tea fortsatt å bli servert over årene, men i den senere tid har flere mennesker oppdaget at det er en tradisjonsrik og tilgjengelig fornøyelse. Selv om vi opplever en global finanskrise, er afternoon tea fortsatt en overkommelig luksus. Våre mest populære serveringssteder serverer afternoon tea for ikke mer enn £ 12 (kr 100,-) i sentral London, noe som er en svært god deal. Folk liker at det er fast pris og ingen ubehagelige overraskelser.

Konseptet afternoon tea har nå en gang for alle kvittet seg med sitt tidligere ”gammel dame”-image. Mange unge folk, til og med tenåringer, oppdager nå afternoon tea for første gang. www.afternoontea.co.uk tilbyr gratis booking av afternoon tea for grupper, og mottar hundrevis av forespørsler hver måned om å arrangere nettopp afternoon tea for utdrikningslag, baby showers, og til og med i bryllup.

– Enkelte serveringssteder forsøker å skille seg ut fra andre ved å ha en unik vri på den tradisjonelle afternoon tea-menyen, som for eksempel ved å tilby sunnere varianter. Men de aller fleste ønsker likevel de  tradisjonelle elementene: sandwicher, scones og kaker. For mange er afternoon tea en fornøyelse man tillater seg en gang i blant, så man trenger ikke benytte seg av en sunnere variant. Andre steder tilbyr cupcakes på menyen for å tiltrekke seg flere kunder. For de som har allergier, som gluten- og melkeallergi, vil de fleste av de beste hotellene tilby alternative menyer.

Vil du tipse noen om denne artikkelen? Del gjerne!
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Merk: Steder og priser kan endres over tid. Ser du feil og mangler eller ønsker å sende inn tips? Send en e-post til post@reiselykke.com

Her finner du Reiselykkes utgivelsespolicy

Vil du tipse noen om denne artikkelen? Del gjerne!
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.