Les deg langtvekkistan

Les deg langtvekkistan

Er lommeboka slunken og reiselysten higer etter å oppleve noe mer enn nærområdet? Eller liker du best å dra på eventyr fra godstolen? Uansett: her er noen bøker som tar deg med ut i verden!

Les gjerne: Å lese seg rundt i verden

Når budsjettet ikke tillater det, eller tiden ikke strekker til, er det å lese seg bort en fin mulighet til å oppleve verden gjennom andres øyne. Her er fire bøker som viser vei til land de færreste har besøkt.

Ingenstad av Gunnar Garfors 

Gunnar Garfors har besøkt alle verdens land to ganger og utgitt bok om verdens 20 minst besøkte land. Ingenstad handler først og fremst om disse landene, men han tar også opp blant annet tematikken flyskam. Boka bærer ellers preg av et ønske om å inspirere flere til å se andre deler av verden enn de vi kjenner best fra før.

Boka er rikt illustrert med fotografier forfatteren selv har tatt, i all hovedsak. Teksten er lett og underholdende, der historiene tar oss med i møte med mennesker fra land og kulturer vi ikke kjenner så godt.

Ingenstad av Gunnar Garfors
Jeg har mottatt leseeksemplar fra forlaget Skald

En forræders guide til Nord-Korea

Etter sju år som statsautorisert kultur-attaché for Nord-Korea, har Morten Traavik skrevet boken om verdens kanskje mest lukkede land. En forræders guide til Nord-Korea er blitt til i løpet av periodevise skriveprosesser gjennom fire år. Med humor formidler han en historie og samfunnsstruktur i Nord-Korea gjennom bruddstykker, blant menneskemøter og mellom matoppskrifter.

Med en viss ironisk distanse fra forfatterens side, kan reisende nå forberede sitt første møte med annerledeslandet gjennom bilder og tekst. Men en guidebok er det langt fra. En forræders guide til Nord-Korea gjør riktignok et forsøk på å vise vei. Her fortelles historiske hendelser, forskjeller og annerledeshet forklares og helt avslutningsvis finner vi noen sider med praktiske reisetips og videre lesning.

Sovjetistan av Erika Fatland

Bøkene Ingenstad, Forræderens guide til Nord-Korea, Sovjetistan
Jeg har mottatt leseeksemplar fra min tidligere arbeidsgiver, Aschehoug forlag

Helt alene reiste Erika Fatland rundt i Usbekistan, Turkmenistan, Kasakhstan, Kirgisistan og Tadsjikistan. Det tok henne fem måneder med reiser og en hel sommer med skriving.

Boka tar oss lesere med på en reise gjennom disse fem landene, i fortid og nåtid, i møte med landskap og mennesker, med ulike situasjoner og opplevelser forfatteren havner i og får med seg på veien.

Gjennom arbeidet med boken har Erika Fatland besøkt diktaturstater, blitt forhørt og gitt seg ut for å være student. Likevel var hun aldri redd. – Men jeg kunne bli paranoid. Paranoid for å bli avslørt som forfatter, sa hun i et intervju jeg gjorde med henne for en tid tilbake for bokbransjenettstedet BOK365.

Les intervjuet med Erika Fatland her og bokomtalen av hennes siste reiseskildring, Grensen, her.

Reis av Jørn Bjørn Augestad

Reis av Jørn Bjørn Augestad

Reis. Verden er ikke så farlig som du tror er en 300+ siders bok med personlige reiseminner ført i pennen av Norges yngste som har besøkt alle verdens land. Boka er gjennomillustrert med personlige og tidvis morsomme anekdoter fra en uredd ung mann på reise verden rundt.

Dette er en bok å reise i fra sofakroken for de av oss som krever noe bedre komfort på reise og som kanskje aldri ville vurdert å backpacke oss gjennom land som kanskje forbindes mer med utrygghet, krigføring og kriminalitet. Med denne boka i fanget får kanskje også flere et annet syn på verden utenfor vår komfortsone. For det er nettopp det Jørn Bjørn her prøver på, slik jeg leser ham. Og jeg synes han får det til!

Flere bokomtaler og lesetips fra Reiselykke

 


Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

3 Comments
  1. Jeg elsker både Grensen, Sovjetistan og Ingenstad. En forræders guide til Nord Korea var et bra tips jeg skal ta med meg. Garfors har også gitt ut boken «198 – Mi reise til alle verdas land» som jeg sterkt anbefaler.

  2. Meget spennende bøker! Jeg elsker bøkene til Erika Fatland. Både informative, spennende og vilt inspirerende! Skal absolutt ta å sjekke ut de to andre også. Takk for tips.

  3. Elsker bøkene til Erika Fatland, og «Ingenstad» har jeg forsøkt å kjøpe flere ganger (men den var utsolgt). Skal få tak i den, og legger til «En forræders guide…» til leselisten med en gang. Takk for tips! 😀

error: Content is protected !!