Les deg langtvekkistan

Bøkene Ingenstad, Forræderens guide til Nord-Korea, Sovjetistan

Er lommeboka slunken og reiselysten higer etter å oppleve noe mer enn nærområdet? Her er tre bøker som fyrer opp under reiselyst til land langt bort!

→ Les også: Å lese seg rundt i verden

Når budsjettet ikke tillater det, eller tiden ikke strekker til, er det å lese seg bort en fin mulighet til å oppleve verden gjennom andres øyne. Her er tre bøker som viser vei til land de færreste har besøkt.

Ingenstad av Gunnar Garfors 

Gunnar Garfors har besøkt alle verdens land to ganger og utgitt bok om verdens 20 minst besøkte land. Ingenstad handler først og fremst om disse landene, men han tar også opp blant annet tematikken flyskam. Boka bærer ellers preg av et ønske om å inspirere flere til å se andre deler av verden enn de vi kjenner best fra før.

Boka er rikt illustrert med fotografier forfatteren selv har tatt, i all hovedsak. Teksten er lett og underholdende, der historiene tar oss med i møte med mennesker fra land og kulturer vi ikke kjenner så godt.

Reklamelenke: Boka får du hos Haugen bok for kr. 349,- (ord. pris kr. 399,-)

Ingenstad av Gunnar Garfors

Jeg har mottatt leseeksemplar fra forlaget Skald

En forræders guide til Nord-Korea

Etter sju år som statsautorisert kultur-attaché for Nord-Korea, har Morten Traavik skrevet boken om verdens kanskje mest lukkede land. En forræders guide til Nord-Korea er blitt til i løpet av periodevise skriveprosesser gjennom fire år. Med humor formidler han en historie og samfunnsstruktur i Nord-Korea gjennom bruddstykker, blant menneskemøter og mellom matoppskrifter.

Med en viss ironisk distanse fra forfatterens side, kan reisende nå forberede sitt første møte med annerledeslandet gjennom bilder og tekst. Men en guidebok er det langt fra. En forræders guide til Nord-Korea gjør riktignok et forsøk på å vise vei. Her fortelles historiske hendelser, forskjeller og annerledeshet forklares og helt avslutningsvis finner vi noen sider med praktiske reisetips og videre lesning.

Reklamelenke: Boka fås kjøpt rabattert hos Haugen bok som papirbok. Eboka er enda rimeligere og du får den med én gang! Se prise på eboka her

Sovjetistan

Bøkene Ingenstad, Forræderens guide til Nord-Korea, Sovjetistan

Jeg har mottatt leseeksemplar fra min tidligere arbeidsgiver, Aschehoug forlag

Helt alene reiste Erika Fatland rundt i Usbekistan, Turkmenistan, Kasakhstan, Kirgisistan og Tadsjikistan. Det tok henne fem måneder med reiser og en hel sommer med skriving.

Boka tar oss lesere med på en reise gjennom disse fem landene, i fortid og nåtid, i møte med landskap og mennesker, med ulike situasjoner og opplevelser forfatteren havner i og får med seg på veien.

Gjennom arbeidet med boken har Erika Fatland besøkt diktaturstater, blitt forhørt og gitt seg ut for å være student. Likevel var hun aldri redd. – Men jeg kunne bli paranoid. Paranoid for å bli avslørt som forfatter, sa hun i et intervju jeg gjorde med henne for en tid tilbake for bokbransjenettstedet BOK365.

Reklamelenke: Hos Haugen bok får du Sovjetistan som ebok til en rimelig prisDer finner du også Grensen som ebok

Les intervjuet med Erika Fatland her og bokomtalen av hennes siste reiseskildring, Grensen, her.

Flere bokomtaler og lesetips fra Reiselykke

Alt dette er Tokyo

Til Nirvana uten å dø

Echo Mountain

Om du bestiller via annonselenkene til Haugen bok, får Reiselykke en liten sum av salget uten at det går på bekostning av hverken deg eller forfatter

Jeg har selv kjøpt Grensen og Sovjetistan i bokhandel / nettbokhandel

Vil du tipse noen om denne artikkelen? Del gjerne!
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Merk: Steder og priser kan endres over tid. Ser du feil og mangler eller ønsker å sende inn tips? Send en e-post til post@reiselykke.com

Dette er Reiselykke | Her finner du Reiselykkes utgivelsespolicy | Om affiliate-samarbeid

Vil du tipse noen om denne artikkelen? Del gjerne!
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

3 kommentarer

  • Jeg elsker både Grensen, Sovjetistan og Ingenstad. En forræders guide til Nord Korea var et bra tips jeg skal ta med meg. Garfors har også gitt ut boken «198 – Mi reise til alle verdas land» som jeg sterkt anbefaler.

  • Meget spennende bøker! Jeg elsker bøkene til Erika Fatland. Både informative, spennende og vilt inspirerende! Skal absolutt ta å sjekke ut de to andre også. Takk for tips.

  • Elsker bøkene til Erika Fatland, og «Ingenstad» har jeg forsøkt å kjøpe flere ganger (men den var utsolgt). Skal få tak i den, og legger til «En forræders guide…» til leselisten med en gang. Takk for tips! 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.