Her på Reiselykke kan du lese om reiseopplevelser jeg har hatt rundt omkring i verden og de tips og erfaringer jeg tar med meg tilbake – for å dele med deg.

Reisetipsene er med utgangspunkt i egne erfaringer, skrevet med tanke for deg som søker inspirasjon til egne reiser og med fokus på hva landet og kulturen jeg har besøkt kan by på.

Følg knappene under for å komme til de ulike reisemenyene:

Eller du kan scrolle deg nedover siden her for å lese litt kort om land jeg har besøkt og de ulike reisene jeg skriver om her på Reiselykke.

Mette ved kaktus på Aruba
Fra da jeg var på pressetur på Aruba i 2019

Reiser i Europa

Belgia

Monarkiet Belgia har rundt 11 millioner innbyggere og grenser til Frankrike, Luxembourg, Nederland og Tyskland og har en kystlinje ut mot Nordsjøen.

Her har jeg fortrinnsvis reist i regionen Flandern, hvor vi finner blant annet Gent (som var mitt første stoppested), Brugge og Antwerpen. En fin måte å reise rundt i dette området på, er med tog – eller som jeg gjorde: med sykkel gjennom Flandern.

Danmark

Kongeriket Danmark har rundt 5,6 millioner innbyggere og er et land kanskje de fleste nordmenn har et forhold til. Det var det første landet jeg som liten besøkte utenfor Norge, og her har jeg vært tilbake en rekke ganger også i voksen alder. Mine reiser til København har jeg ikke tall på, men jeg har også besøkt byer som Aalborg og Århus, besøkt Skallerup, Rebild og Bornholm – for å nevne noe.

Færøyene

Det selvrådende øysamfunnet Færøyene er en del av Danmark og har rundt 50 000 innbyggere. Øyene er kjent for de mange sauene, for dramatisk og vakker natur og for hvalfangst, blant annet. Her kan du besøke hovedstaden Tórshavn, gå fotturer som denne til Gásadalurri på hest og mye mer, samt spise spennende og tradisjonsrik mat, som her på restauranten Ræst.

Estland

Her er det nå så lenge siden jeg var, at jeg ikke har noen gode reisetips å dele – men jeg har imidlertid fått servert mat fra tre av Tallinns beste restauranter. Det var under et pressetreff i Oslo, og dermed kan jeg dele disse tipsene til hvor du kan spise god mat i Tallinn.

Finland

Nå er Finland langt mer enn Helsinki, men det er nå en gang her jeg selv har vært. Jeg har reist hit for egen regning, men også på pressetur, invitert av FinnAir og Visit Helsinki. Her finner du mine tips til gode serveringssteder i Helsinki.  

Frankrike 

Frankrike har rundt 70 millioner innbyggere, der republikken Frankrike består av øyer og territorer i andre deler av verden, i tillegg til fastlandet Frankrike i Europa.

Mine reiser til Frankrike kan dele seg inn i hovedsakelig tre områder:

Hovedstaden Paris, med Versailles, Chateau de Fontainebleu og vindistriktet Chablis et stykke utenfor. For tips til hvor du spiser godt i Paris, se her

Côte d’Azur, med reiser til Saint Tropez og området rundt, Cannes, Nice, AntibesJuan les-PinsGrasseÎle Saint- Marguerite og Eze.

For ikke å glemme nydelige Korsika, men nydelige strender og fjellområdet Calanques de Piana.

Hellas

Jeg er ikke blant de som reiser tilbake til samme greske øy hvert år, men har full forståelse for de som gjerne gjør det. Selv har jeg heller aldri besøkt den norske greske favoritten Kreta. Der jeg imidlertid har vært, er øyene Rhodos og Santorini, samt i hovedstand Aten.

Irland

Den grønne øya Irland er langt mer enn Dublin, og jeg har selv hatt gleden av å få besøke både Dingle-halvøya og Killarney National Park. Og skal du til Dublin, kan jeg tipse om disse litterære severdighetene og disse barene.

Island

Selv besøkte jeg Island før turismen tok helt av for noen år tilbake. Dermed fikk jeg besøkt den blå lagune og kjørt rundt Islands gylne sirkel før det ble så mange turister på veien der som det er i dag. Også i Reykjavik var det nokså stille da vi var der, men de trendy spisestedene og nye hotell var alt begynt å komme.

Italia

Italia er kanskje det landet jeg har reist mest i: Her har jeg vært i nord og i sør, i øst og i vest, jeg har besøkt Sardinia og Sicilia, besøkt vindistrikter, storbyer og fjelltopper. Italia er landet å besøke for den gode maten, de store naturopplevelsene og ganske enkelt – la vita bella.

Her kan du lese min guide til Dolomittene, om vinopplevelser i Piemonte, om det gode liv ved Gardasjøen, om å reise med tog i Nord-Italia, om biltur i Marchebilferie i Puglia, om Cinque TerreVeneziaVeronaMilanoRomaBolognaBergamo og Sirmione– for å nevne noe.

Kroatia

Kroatia har i overkant av fire millioner innbyggere og grenser mot Slovenia, Ungarn, Serbia, Bosnia-Hercegovina og Montenegro, samt vender ut mot Adriaterhavet.

Mange nordmenn sverger til å feriere i Kroatia, og jeg må innrømme at det er ikke et land jeg har reist mye i. Her har jeg fortrinnsvis besøkt Dubrovnik, som var alt for preget av masseturisme for min smak, samt hatt noen riktig nydelige dager på øya Lopud.

Monaco

Mikrostaten Monaco har ca. 40 000 innbyggere og ligger langs den franske riviera. Et ypperlig reisemål å ta turen innom, om du befinner deg langs Côte d’Azur eller nord i Liguria i Italia. Hit har jeg reist med bil på vei mellom Frankrike og Italia, men også med tog fra Cannes, ens ærend for å tilbringe en kveld i Monaco og Monte Carlo.

Montenegro

De lille landet Montenegro, med i overkant av 600 000 innbyggere, sjarmerte meg i senk fra første stund. Dette medførte at jeg dro tilbake en stund etter mitt første besøk, med mål om å skrive denne reiseguiden til landet.

Å reise rundt i Montenegro med bil var en veldig hyggelig opplevelse. Dette er også et land som har langt mer å tilby enn strender og kystbyer. I Montenegro er det flott natur, koselige landsbyer og skjulte perler å oppdage titt og ofte.

Les om Shködersjøen her, om dagsturer fra Budva, om vingårdsbesøk, om Herceg Novi og da jeg dro på vandring ved Orjen.

Nederland

Det flate landskapet som utgjør Nederland, rommer rundt 18 millioner innbyggere og landet er kjent for tulipaner, tresko og Anne Frank. Mens de fleste reiser til Amsterdam, er det nå så mange der at sjarmen er i ferd med å forsvinne helt. 

For den som vil se andre byer og steder utenfor Amsterdam, er det ganske så enkelt å reise rundt med toget. Dermed kan du kombinere turen til hovedstaden med byer som Rotterdam og Utrecht, samt kan velge å bo i for eksempel Haarlem til fordel for selve bykjernen i Amsterdam.

For tips til gode spisesteder i Amsterdam, se her

Norge 

Mens vi som ferierende gjerne har søkt sørover til varme strender, har verden der ute oppdaget Norge som reisemål. Nå vender flere og flere av oss snuten hjemover igjen, delvis på grunn av klimakrisen, delvis fordi flere ser hvor mye vårt eget land har å by på. Norge har blitt trendy!

2020 skulle også vise reiselivsnæringen at norske turister er en viktig målgruppe å nå i tiden fremover.

Der det til tider kan skorte på varmt vært og solrike dager, er det rikelig med spektakulære naturopplevelser å finne i eget land. Her på Reiselykke har jeg skrevet om alt fra sykkelturer som turen langs Rallarvegen, toppturer som disse fem ikoniske toppturene i vest, skjulte perler som denne (som ble allemannseie etter kort tid), bilturer i eget land (som denne) reiseopplevelser i nord, som LyngenLofotenSenja og Sommarøy.

Selvsagt har jeg også delt reisetips til byen jeg kommer fra, Haugesund. Jeg skriver også om andre steder jeg tilbringer mye tid i, som Geilo og Vestfold, og selvsagt – byen jeg bor i – Oslo.

Svalbard

Øygruppen Svalbard ligger omtrent halvveis mellom Nordpolen og fastlands-Norge, og er et av verdens nordligste, befolkede områder. Her bor det 2100 mennesker og 3 000 isbjørner og hovedstaden er Longyearbyen.

Her dro jeg på alene-tur og ble veldig godt tatt imot. Jeg dro på isgrottevandring, kjørte snøscooter og hundespann.

Slovenia

Det lille landet Slovenia har rundt 2 millioner innbyggere, er kupert og frodig og har en særdeles kort kystlinje, på rundt 5 mil.

Våren 2019 fikk jeg reise rundt i landet, som takket være korte avstander, kan på kort tid by på alt fra grotter til Unesco-byer, sett verdens eldste vinranke og besøkt hovedstaden Ljubljana – for å nevne noe.

Spania

Spania består av 17 autonome regioner og har rundt 46 millioner innbyggere. Nest etter Italia, er nok Spania det landet jeg har reist mest rundt i (om vi ikke regner med Norge).

Her har jeg reist i nord og i sør, i øst og i vest, samt besøkt noen av øyene som hører til Spania. Jeg har reist med tog, bil og buss, syklet og vandret, besøkt vingårder, landsbyer og storbyer.

På Reiselykke kan du derfor lese om alt fra å reise med hurtigtog i Spania og turen med det  historiske toget til Sollér til vandreturer som langs Caminito del Rey i Andalucía og i Serra de Tramuntana på Mallorca – og om da jeg dro opp i luftballong over Rioja.

Jeg har vært i ValenciaBarcelonaMadrid, San Sebastian, Bilbao, Valladolid, Sevilla, BenidormNerjaMálagaRondaMarbellaSantiago de Compostela. Jeg har besøkt vingårder i Rioja, vært på vinreise i Ribera del DueroPenedés, Ribeira Sacra og Priorat.

Jeg har vært på Gran Canaria og besøkt Galicia – det langt mer ukjente Spania.  Jeg har besøkt området der Iberico-skinken kommer fra, vært på guidet gastrotur i Barcelona og spist pinchos, pinxtos og tapas Spania rundt.

Storbritannia

Kongeriket Storbritannia består av England, Scotland, Wales and Northern Ireland og har rundt 66 millioner innbyggere. Selv har jeg så langt kun reist i England så langt, men her har jeg da også vært utallige ganger – særlig i London.

Du finner  flere tips til London på Reiselykke, som London for livsnytere, tips til gode restauranter i Londonbra barer i London, gode frokoststeder i London og fine utsiktspunkter i London. Du kan også lese om områder i London, som BrixtonShoreditch og Hackney og Dalston.

Andre steder du kan lese om: BathWindsor og Etonslott i NorthumberlandBarters Books m.m.

Vatikanstaten

Innlandsstaten Vatikanet ligger i Roma og grenser dermed kun til Italia. Dette er verdens minste stat både i areal og innbyggertall, som ligger på ca. tusen. Staten har setet for paven, som er den katolske kirkes øverste leder.

Reiser i Asia

Mitt første møte med Asia var Thailand – og jeg falt pladask. Etter noen ferier i Thailand og Kina, dro vi endelig på en lengre flashpackertur i Sør-Øst Asia i 2011 – noe som ikke bare gjorde stort inntrykk – det medførte også til at jeg startet Reiselykke og begynte å følge nysgjerrigheten i større grad.

Dette er de landene jeg har besøkt i Asia – så langt.

De forente arabiske emirater

Denne føderasjonen i Midtøsten består av syv emirater, deriblant hovedstaden Abu Dabi og emiratenes største by, Dubai. Landet grenser til Oman og Saudi Arabia. Selv har jeg vært i Dubai ved noen anledninger.

Indonesia

På sett og vis har jeg vært i Indonesia, men jeg kan absolutt ikke si at jeg kjenner landet. Jeg har nemlig ikke besøkt andre deler av Indonesia enn Bali, som er en liten del av dette store landet, som er verdens største øysamfunn, med mer enn 17 000 øyer og rundt 264 millioner innbyggere.

Bali ble jeg veldig glad i. Vi besøkte den hinduistiske øya i regntiden, og fikk nok ikke det beste inntrykket av strendene. Derimot falt jeg pladask (som så mange andre) for Ubud, for menneskene og for naturen. Her ble vi invitert med på en kongelig begravelse, som gjorde uutslettelig inntrykk. Vi bodde tett på naturen og jungelen, jeg gikk så klart på yoga hver morgen, og vi besøkte Wayan – Elizabeth Gilberts venninne og healer.

India

Du har ikke reist før du har vært i India, sies det. Jeg er nok ikke helt enig i det, men skjønner påstanden. Selv har jeg heller ikke vært i de typiske turiststedene, som Goa. Jeg har derimot besøkt IT-hovedstaden Bangalore(Bengaluru) og reist med tog til Mysore, hvor yogaen kommer fra. Les mine reisetanker fra India her

Israel

Staten Israel har rundt 8,7 millioner innbyggere og er ikke et helt uproblematisk land å besøke. Her er det en rik kultur og historie, flere kjente severdigheter og mye god mat. Men det er også konfliktfylt og er et besøk som gjør stort inntrykk.

Vi dro til Israel en påske, der vi startet med en overnatting i Jerusalem og endte med et lengre opphold i Tel Aviv og Jaffa. Mens Jerusalem er tradisjonsrik og fylt med religiøse høydepunkter, er Tel Aviv en trendy og spennende matby, tett på stranden og med spennende Bauhaus-arkitektur.

Japan

Å besøke Japan var nesten som å komme til en annen klode: Ufattelig spennende, et land fylt med rik kultur, tradisjoner og vakker natur. Japan er også høyteknologi, høyhus, mange mennesker – og med et språk som gjør landet krevende å orientere seg i.

Å reise rundt i Japan var et eventyr, men også litt vrient – særlig når vi skulle finne ut av og frem til restauranter og serveringssteder.

Vi startet i Tokyo og reiste på skinner med Shinkansen til Kyoto (hvor vi så en ekte geisha). Vi besøkte også Hiroshima og Narita, hvor vi bodde på en ryokan.

Kambodsja

Dette er kanskje det landet hvor historien og menneskene har gjort størst inntrykk: Hit kan du ikke reise uten å sette deg inn i historien om Pol Pot, Røde Khmer og den grusomheten som ble gjort mot innbyggerne.

Kambodsja er rik på kultur, et land i utvikling og har både storby, landsbygd og strandliv. På Reiselykke kan du lese min guide til Kambodsja, med artikler om Siem Reap og templene i AngkorPhnom Penh,Kampotog Otres Beach. Les også om en litt annerledes sykkeltur her

Kina og Hong Kong

I skrivende stund er det stor uro i Hong Kongs gater, som er en region i Kina med status som «spesiell administradiv region». For en god stund tilbake, besøkte jeg  selv Hong Kong og øya Hainan, helt sør i Kina.

Jeg har imidlertid ennå til gode å besøke den kinesiske mur, se terrakotta-krigerne, Beijing og Shanghai – og mye mer. Det er derfor begrenset med innhold fra Kina her på Reiselykke, men om du skal til Beijing, kan du se på dette gjesteinnlegget derfra.

Laos

Laos ligger omgitt av Myanmar, Kina, Vietnam, Kambodsja og Thailand og har selv ingen kystlinje. Her bor det rundt 7 millioner innbyggere, hovedstaden er Vientiane og hovedreligion er buddhisme.

Selv har jeg vært i UNESCO-byen Luang Prabang, hvor jeg selvsagt fikk med meg munkenes morgenrituale,fikk sett noen av templene og gått rundt i gatene med de tradisjonsrike kolonistil-bygningene.

Malaysia

Det muslimske landet Malaysia har i overkant av 32 millioner innbyggere og har en delvis landbasert grense til Thailand, Brunei og Indonesia, samt ren maritim grense mot Filippinene, Vietnam og Singapore.

Selv har jeg besøkt Kuala Lumpur og Langkawi i Malaysia.

Oman

Det lille sultanatet Oman har i overkant av 4 millioner innbyggere, grenser til De forente emirater, Saudi Arabia og Yemen, samt har maritime grenser til Iran og Pakistan. Oman er et muslimsk land, med kystlinje og fjellandskap.

På Reiselykke kan du lese om Muskat og dagsutflukter til MisfatNizwaBahla og Al Hamra.

Palestina

Palestina har rundt 4,5 millioner innbyggere og rommer geografisk Israel og de okkuperte områdene Gaza og Vestbredden. På besøk i Israel (se lenger opp) fikk vi også anledning til å besøke Vestbredden, Bethlehem og se separasjonsmurene.

Singapore

Singapore består av ei hovedøy med 62 små øyer tilknyttet, har rundt 5,6 millioner innbyggere og er en «vestlig» del av Asia. Landet har fire offisielle språk: engelsk, malay, mandarin og tamil.

Byen Singapore er kjent for rene gater, kolonistil-hotellet Raffles og Singapore Sling. Vi hadde et par dager her, og la da også turen til den falske øya Sentosa Island og dro på nattsafari i mørket.

Sri Lanka

Tåren sør for India er hjemmet til tamiler og singalesere, som har lidd under både terror, tsunami og borgerkrig. Det er et frodig og variert land, med strender, rikt dyreliv, åtte UNESCO-listede steder og en rik historie og kultur.

Selv har jeg fått sett mye av landet og har likevel lyst å reise tilbake enda en gang – for å se enda flere steder og få et gjensyn med et par steder jeg alt har vært. Jeg kan knapt anbefale Sri Lanka nok – her er det noe å oppleve for alle, uansett alder og interesser.

På Reiselykke kan du lese om hvordan gjennomføre en rundreise på Sri Lanka,tips til en to ukers rundreise på Sri Lanka, om EllaGalle, på safari i Yala nasjonalpark, om Nuwara Eliya, om å overnatte på en tefabrikk, om å telte i jungelen, om Adam’s Peak.

Jeg har samlet alle mine beste reisetips til Sri Lanka i denne eboka

Thailand

En av nordmenns definitive favoritter er Thailand – og det skjønner jeg godt. Vennlige mennesker, strender og god mat, varme og eksotiske opplevelser. Men det er lurt å sette seg litt inn i hvor det er best å reise, om man ikke er så godt kjent fra før. Ikke minst er det lurt å sette seg inn sesongen og klima.

På Reiselykke kan du lese min guide til Thailand her, samt finne en byguide til Bangkok her og lese om Bangkoks buddhistiske arv her. Du finner en guide til strendene i Krabi her, om øyhopping i Krabi her, om Sukhothai, om Koh Chang og om øyhopping fra Koh Chang her.

Vietnam

Det langstrakte landet Vietnam har rundt 95 millioner innbyggere, har flere storbyer, dramatisk og vakkert landskap, strender og er kjent for god mat. Jeg har selv reist Vietnam fra sør til nord, fra Ho Chi Minh og Phu Quoc, via Na Trang, Hoain til Ha Noi og Halong Bay.

Her er mine reiseminner og tips fra Vietam samlet på ett brett

Reiser i Afrika

Afrika er ikke det kontinentet jeg har sett mest av, riktignok. Det er da også et kontinent jeg håper å få besøke mer i fremtiden.

Egypt

Første gang jeg besøkte Egypt, var da jeg besøkte min venninne ved ambassaden i Kairo. Turismen var på det laveste, det var like etter den arabiske våren. Det var kun to andre turister å se ved pyramidene, også de på ambassadebesøk i Egypts hovedstad.

Kairo besøkte vi flere av byens moskéer, dro til basaren, til Tahirplassen og på en lokal ølhall. Imens gikk det av bomber like ved … Det var helt klart et av de mest lærerike reisene jeg har hatt.

Fire måneder etter, dro jeg tilbake, invitert av Egypts offisielle turistråd.Turen gikk tilbake til Kairo og pyramidene i Giza, men denne gang også til Luxor og kongenes dal, til luxortempeletog på seiltur til Nilen.

Marokko

Det Nord-Afrikanske landet Marokko ligger mot både Atlanterhavet og Middelhavet og har rundt 35 millioner innbyggere.

Selv har jeg besøkt Marrakech, med Djemaa el-Fna og souken, overnattet på øko-hotellet Fellah like utenfor, på riad i gamlebyen og på en kasbah på landsbygda. Jeg har vært på biltur opp til Imlil og reist rundt i Ourikadalen.

Mauritius

Øya som er kjent for fine strender og laguner, og et sted for mange å reise på bryllupsreise.

Det finnes riktignok mange flotte hoteller her, og vi overnattet på flere slike. Vi fant også fine strender, besøkte hovedstaden Port Louis, den botaniske hagen og blant annet en grotte. Men for oss ble dette, selv om vi følte oss særdeles velkomne, en ferie preget av avstand mellom befolkningen og resortene. Den mest unike opplevelsen var kanskje å bli med sjåføren vår hjem for å møte foreldrene hans.

Seychellene

Øygruppen Seychellene består av i alt 115 øyer, er et sted man kan reise året rundt, og er kjent for å ha noen av verdens vakreste strender.

Vi dro til de tre hovedøyene, Mahé (hvor den internasjonale flyplassen og hovedstaden ligger), Praslin (øya med de UNESCO-listede kokosnøttene) og La Digue (den bilfrie øya med gigantskilpadder og en av verdens vakreste strender).

Les også min guide til Seychellene her.

Sør-Afrika

En reise til Sør-Afrika kan innebære alt fra safari til trendy storbyliv, fra strender til vingårdsbesøk, fra vandring i fjellene til spa-opplevelser.

Les mine reisetanker fra Sør-Afrika her

Første gang jeg dro dit, landet vi i Cape Town og ble der noen dager for å utforske byen og Western Cape. Les også mine reisetips til Cape Town her

Dernest dro vi til Franschhoek, før vi kjørte over til Garden Route og Knysna. Derfra dro vi til Johannesburg, før vi dro på safari to ulike steder – der safarioppholdet i Pilanesberg nasjonalpark ble vinneren av opplevelser.

Kort tid etter, ble jeg invitert tilbake til Sør-Afrika av det offisielle turistrådet, hvor jeg reiste i Nelson Mandelas fotspor i anledning 100 års jubileet.

Reiser i Amerika

For å starte med USA først:

Det var her, nærmere bestemt i New York, mitt reiseliv egentlig begynte, tilbake i 1998. Jeg var nyutdannet, hadde fått min første fulltidsjobb og ikke minst – første sommerferie med feriepenger utbetalt. Frem til da hadde jeg jobbet hver sommer for å spare penger til å spe på studielånet. Men nå var det andre boller!

Turen gikk til USA i ca. en måned, der første møte var New York – dernest andre deler av østkysten, som Philadelphia, Baltimore og Washington DC. Dernest gikk turen til vestkysten, med en ukes tid i Los Angeles, dernest en liten roadtrip sørover til Leucedia og dagstur over grensa til Mexico.

Senere har jeg vært tilbake  i USA flere ganger. Jeg har reist med familie og venner, men også helt alene, tilbake til New York. Jeg har besøkt venner i Boston, reist til Cape Cod,The Hamptonsog Martha’s Vineyard. Jeg har vært i Florida med Miami, Fort Lauderdale og Key West.

Jeg har roadtrippet langs HWY 1 i California, besøkt San Fransisco,Muir Woods,Napa Valleyog Santa Barbara, stoppet innom Solvang, vært i Las Vegas, dratt med helikopter over Gran Canyon, kjørt i Joshua Tree National Park, besøkt Palms Springsog utforsketLos Angelesigjen, område for område. Jeg har også fått med meg tidenes konsertopplevelse Desert Trip,der Neil Young, Paul McCartney, The Who, The Rolling Stones, Bob Dylan og Roger Waters alle som én stilte over en og samme helg.

Her er min guide til New York for førstegangsreisende

Aruba

Den nederlandske øya Aruba ligger I det karibiske hav, med kritthvite strender, krystallklart vann og ørkenlandskap. Her er det grotter og naturopplevelser å oppsøke, mens det i hovedtrekk er kasino og yoga, luksushotell og strender som trekker mange av de tilreisende.

Aruba har ca. 100 000 innbyggere. Les om den lykkelige øya her og min guide til Aruba her

Costa Rica

Costa Rica er et frodig og variert land å reise rundt i, der det er det rikholdige dyrelivet, den frodige naturen og livsholdningen pura vidasom er selve reiseopplevelsen.   Costa Rica har ca. 5 millioner innbyggere, hvor halvparten er katolikker.

Les min guide til Costa Rica her, om Santa Teresa her og om hovedstaden San José her.

Mexico

Mitt første møte med Mexico var i 1998 – og jeg var på dagstur til Tijuana. Det var ikke akkurat den beste siden ved Mexico jeg fikk møte da. 21 år senere, i 2019/2020 dro jeg tilbake. Denne gang til Tulum, med Tulum på Yucatán-halvøya som mål. Her besøkte jeg Maya-ruinene i Tulum, Coba og Chichen Itza. Jeg bodde på flere boutique hoteller og spiste på de mange trendy lokale restaurantene i Tulum – både i byen og ved stranda. Og jeg drev med yoga – for Tulum er litt av en yoga haven!

Trinidad og Tobago

Jeg ble invitert til Trinidad og Tobago på pressetur og i løpet av en uke fikk jeg virkelig dypdykke i kulturen, med smak av streetfood, strandliv, jungelliv og zip line. Dette øyriket har ca. 1, 3 millioner innbyggere, er kjent for karnevalet og steel band-musikk.

Les min guide til Trinidad og Tobago her. Vil du vite mer om opplevelsene vi hadde på Trinidad og Tobago, kan du finne det her: Caribbean Vibes på Tobago, på fuglejakt på Trinidad, liming og diningelvelangs i regnskogen og adrenalin-kick på zip line.

Panama

Panama er kanskje mest kjent for Panamakanalen, som leder skip og transport mellom Stillehavet og Atlanterhavet tvers gjennom landet. Men Panama er også et land fylt med biologisk mangfold, og har et fantastisk flott museum som viser nettopp dette.

Ikke minst: Panama Citys gamleby er UNESCO-fredet. Dette er en utrolig sjarmerende del av Panama, der bygninger er under restaurarering og vi finner de kuleste utesteder, herlige jazzklubber og gode restauranter.

Les mine reisetanker til Panama her.

Jeg utgir også reiseguider i ebokformat: