Påskeferie – den ultimate ferien?

Påske og påskelilje

Påskeferie er for mange den ultimate ferien, med alle sine helligdager og inneklemte hverdager. For påsken stiller ingen krav, ingen forventninger, ingen plikter. Den bare er, med sine fridager og stengte butikker.

Det vil si: for oss som ikke feirer høytiden, ikke jobber skift eller på annet vis har plikter akkurat når resten av Norge har tatt ferie.

For oss arbeidstakere med kontorjobb betyr det også flere dager sammenhengende fri og anledning til å ta en opp mot 10 dager lang ferie, uten at det påvirker fremdriften på jobben. De aller fleste rundt oss har jo også ferie!

Selv om veldig mange velger å bli hjemme i byen eller kanskje tradisjonen tro drar til hytta på fjellet, er det også en god del nordmenn som reiser utenlands nettopp i påsken. I følge Norwegian er dette de ti mest populære destinasjonene i påsken gjennom deres bookinger:

Topp 10 destinasjoner påsken 2017

1. Londonse reisetips her
2. Malagase reisetips her
3. Københavnse reisetips her
4. Alicante
5. Berlinse reisetips her
6. Barcelonase reisetips her
7. Fort Lauderdale, Florida
8. Stockholmse reisetips her
9. Nice
10.Bostonse reisetips her

Selv har jeg faktisk vært alle ovennevnte stedene, og har lagt inn lenker til mine tips for stedene der ved siden av.

London: blomstring i London

Det er alltid hyggelig å møte våren i London

Alternative påskedestinasjoner

Men påsketiden er riktignok den mest religiøst betonte, med tradisjonsrike pilegrimsferder, prosesjoner og gudstjenester. Dette har også blitt en severdighet i visse deler av blant annet Spania. Les mer om Semana Santa, den hellige uken, her. Andre reiser kanskje på en slags pilegrimsferd til Jerusalem. Les mer om påsketur til Jerusalem her 

For min del, gikk påsketuren i fjor til Japan, med besøk i Tokyo, Kyoto, Hiroshima og Narita. Året før var det Marokko som fristet, med tur til Marrakech, Imlil og Ourikadalen.

Påsketuren noen år tidligere, som gikk til Jerusalem, Betlehem og Tel Aviv var en både lærerik og spennende reise.  Og selv om mange gjerne velger seg Italia og Spania for påske, finnes det områder som ikke er veldig overfylt med turister så tidlig på forsommeren. Sardinia og Amalfi-kysten er fortsatt veldig rolig da, mens i Madrid var det langt mer livlig nettopp i påsken, med store prosesjoner gjennom gatene.

I år går turen til New York og Washington DC: vi reiser med mine foreldre, som står foran sin aller første Amerika-reise – jeg tror nok de er ganske så spente! Vi skal også møte kjente og kjære venner over there, så det blir et gjensyn ikke bare med to storbyer jeg kjenner ganske godt, men også med folk jeg ikke har sett på en stund. Er det rart jeg gleder meg? Jeg synes ikke det, nei … 😉

Reiselykke i New York

 

Hvor er du denne påsken? Jeg hører gjerne fra deg.

Likte du denne artikkelen? Del den gjerne!Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someone

1 kommentar

  • Mange flotte reisemål! Vi er i grunn ganske heldige som har de fridagene vi har i påsken, selv om jeg nesten alltid har prioritert å være på fjellet eller hjemme å jobbe disse røddagene. I år er inget unntak, da står jobbing og samvær med venner på programmet. 🙂 Ønsker dere en riktig god tur til USA! Vil tro det blir en herlig opplevelse for foreldrene dine. 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *