Borgøydagen

Det er en søndag i juni, det er Borgøydagen, og vi er på Haugelandet uten store planer på agendaen. Så – da drar vi drar på utflukt til Borgøy, da – øya der maleren Lars Hertervig en gang bodde.

Borgøy, Norge
Borgøy
Foto: Mette S. Fjeldheim

Borgøydagen betyr flere besøkende, flere båter, flere aktiviteter på øya. Værgudene er med oss. Tross noe vind, er det fint og til tider varmt – om en setter seg i le. Etter en startrast på kroa, rusler vi oppover stien i retning minnesmerket for Hertervig.

Maleren Lars Hertervig ble altså født på Borgøy, og vestlandets natur og lys har preget kunsten.

Like ved blodbøken som visst nok skal ha blitt plantet til minne om Hertervig, finner vi hans malerkollega Brian Wayne. I dag lodder han ut et maleri, nærmere bestemt dette han står ved stien og maler i sola. Brian er fra Boston, nå bosatt i Haugesund. Et kupp for våre medbrakte amerikanske venner, som umiddelbart slår av en prat med sin landsmann.

Tilbake på Notbøteriet er det høy aktivitet både inne i skyggen og ute i sola. Her serveres fiskesuppe, komle eller fleskepannekaker. Prisen er noe stiv, men så er det da også langt til neste kro.

Notbøteriet er restauranten som er en viktig attraktsjon for båtfolket i området. Her kan man spise noe, eller ta en pils. Restauranten er en del av Borgøy Fjord Konferanse, der det også er gode overnattingsmuligheter, konferansemuligheter, kursvirksomhet m.m. Ta gjerne en titt på Borgøy Fjord Konferanse for ytterligere informasjon om de muligheter som tilbys her.

(NB! Serveringsstedet på Borgøy stengte før sommeren 2015)

Reiselykke

Reiselykke er et norsk reise- og kulturmagasin, med fokus på reiser i kultur, mat og vin. Her får du personlig historiefortelling, tips til bærekraftige reiseopplevelser og bra overnattingssteder. Grunnlagt av Mette Solberg Fjeldheim. Kåret Norges beste reiseblogg.

error: Content is protected !!